İzzet Camcıoğlu
Moderator
- İlgi Alanı
- Multikopter
Merhabalar öncelikle olarak güzel bir konu yakalamışsınız diyebilirim. Şimdi durum şu uçurur mu uçurur kaldırma gücü açısından bir fark yok datasheet verileri gerçektir kullanabiliriz. Burada fark şu noktada 1000gr kaldırma kuvveti için motor 26 amper akım çekecek. Ancak aşağıda göreceğiniz gibi sıradan bir 2212/920kv motor 960 gram için sadece 10 amper akım çekecek.Merhaba arkadaşlar,
Toplam drone ağırlığımız 2100 gr.
4S (14.8V) pilimiz
30A ESC miz (Max 36A)
frame olarak HX frame mimiz var ve motordan motora çapraz uzaklık 40 cm
Ana gövde boyutlarımız 26X15 cm boyutlarında.
Soruma gelecek olursam bu gövde ve özellikteki bir dronu
Sunnysky R2205 2300KV özelliklerinde 4 adet motorun kaldırıp kaldıramayacağı?
Motor özelliklerine bakarsak internet katalog bilgisine göre aşağıdaki bilgiler mevcut. Elimizde 5*4*3 lük bir pervane var.
Bu motor secimimizi buradaki bilgiler ışıgında yapmıştık. Ancak gecenlerde bir drone malzeme satışı yapan dükkanda mevcut pervanelerin ve motorların elimizdeki frame i kaldıramayacağını motoru yakabileceğimizi soylediler. Fakat hem burada verdiginiz bilgilere hemde benim arastırmalarıma gore bu motorun uçurması gerekiyor yanlış hesap yapmıyorsam. Fakat bir hesap hatasımı yaptık acaba diye sizlerin tecrübelerine yönelik soruyorum sorumu. Elimizdeki pervane 5*4*3 lük bir pervane(Yani 5" lik 3 lü pervane).
Tecrübeyle sabit üstadların fikirleri bizlere yol gösterecektir.
Acil olarak doğru yönlendirmeye ihtiyacımız var. Eğerki bu motor kaldırmaz olursa (ki umarım öyle olmaz) hangi motor bu ESC ve frame özelliklerine göre bizim işimizi görür.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bunun nedeni ise şu biri küçük bir pervaneyi deli gibi çevirmeye çalışarak elde ettiği kaldırma kuvvetini diğeri daha büyük pervane ile daha yavaş döndürerek elde edecek. Bu da 10'a 30 amperden yola çıkarak size yaklaşık 3'te biri uçuş süresine mal olacak anlamına gelmekte. Verdiğim motor sadece örnek olsun diye paylaştım motor önerisinde bulunmayı sevmiyorum kendimi farklı bir sürü motor deneyimim olmadığı için bu konuda yetkin görmüyorum. Paylaştığım motor sadece örnek olması amacıyla paylaşılmıştır
Son olarakta pilinizin kaç C değerinde olduğunu bilmiyorum ama üstteki konfigürasyonda 27,7x4= 110amper çeken bir pile ihtiyacınız olacak. Bunun anlamıda daha büyük C daha ağır pil demek oluyor bu noktayı da atlamamak gerekli diye düşünüyorum. Umarım açıklayıcı olmuştur.