Recep bey merhabalar,
sorularınıza tek konu üzerinden devam edelim. Yeni bir durum ortaya çıksa bile bir süre sizin işleriniz yoluna girene kadar yeni konu açmayalım lütfen.
Ben size bir şey göstermek istiyorum çok kısa bir süre içinde değişenleri; dün çalışmayan bir modelin tamiri ile uğraşıyorduk, hatta modeli benim toplamamı önerdiniz, sonrasında uygun olmadığını açıklamaya çalıştık. Bu sırada aldığınız riskleri ve hızlı gittiğinizi göstermeye çalıştık. Hızlıca satış konusu açtınız. Tam içimden ya keşke vazgeçmeseydi acaba az mı yazdım diye geçiriyordum, satışınız iptal oldu. Sonra modelde kullanılan parçaları öğrenmeye karar verdiniz. Yardımcı olmaya çalıştım yine kaynak gösterdim. Bu sırada Emre bey size daha detaylı bilgi verdi. Tamam dedim artık forumun indeksleri konularını karıştıracak sanırım Recep bey, şimdide F330 ile yeni sisteme geçiş yaptınız. Sizin hızınıza gerçekten yetişebilmek mümkün değil.
Bu durumu biraz sakin kafa ile düşünün bizler bu toplama işini keyif amacıyla yapıyoruz. Ulaşmamız gereken hedefler değil bir şeyler öğrenmenin keyfi için. İstanbulda ve bir çok yerde size model toplayabilecek arkadaşlarım var. Hazır uçan sistemi size satabilirler ama aslına bakarsanız model uçtuktan sonra keyfi git gide azalmaya başlayacak. Yeni ne yapabilirim diyeceksiniz. O yüzden ya vazgeçin bırakın, elinizdeki parçaları satamasanız bile bu hobiye akacak olan paranın yanında gerçekten hiç bir şey. Zamanla göreceksiniz ki şu ana kadar harcadığınız paranın çok daha fazlası gidecek.
En başlarınında en zor kısmı olduğunu biliyorum. Okuduğunuz on şeyin sekizini anlamayacaksınız belki, hatalar yapacaksınız yardıma her zaman hazırız ama siz dün bec devresi hakkında hiç bir bilginiz yoktu bugün temel hatlarını öğrendiniz. İlk işiniz yeni bir sistem kurmak oldu.
Eksiğim ve fazla olanlar varsa lütfen uygun bir dille anlatırmısınız
F330 frame
power module
4 adet 2122 920 kv motor
4 adet simonk 30a es
Apm 2.8 uçuş kartı
Uçuş kartı için darbe emici
Gps
4 adet 1045 carbon pervane
Voltaj ölçer - Pille hediye
Xt60 uçlar
Flysky fs-i6x 10 kanallı kumanda
Flysky alıcı
Orjinal skyrc imax b6 mini şarj Aleti
Şimdi böyle bir sistem mümkün değil. Sebebini uygun bir dille yazayım; 33cm'lik gövdeye 25cm'lik frame takamayız. Yanyana duran iki motor arasındaki mesafe yetmez pervaneler dönmez. Küçük pervane takmanız gerekir. Ama pervane alarakta çözemezsiniz olayı; çünkü bu sefer kullandığınız motorun kv değeri yeterli kaldırma kuvvetini sağlayacak hızda pervaneyi döndüremeyecektir.
Şunu da belirteyim hazır setleri inceleyebilirsiniz bu süreçte hangi parça hangisi ile uyumlu diye ne amaçla kullanılıyor diye. Yol gösterici olacaktır. Yeni bir sistem kurmadan tekrar maliyetin altına girmeden önce kendinize süre vermenizi şiddetle tavsiye ederim.
1 haftadır forumda takıldığımdan belli öğrendiğim en iyi şey hiç bir şey bilmiyor olmam.Araştırıyorum ama baya zor oluyor.F550 bana çok büyük ve zor gelecek belli.
Sorun aslında boyut değil motor sayısı çok fazla şeyi değiştiriyor. Modelleri sistemleri araştırdıkça demek istediğim daha da şekillenecektir diye umuyorum. Umarım açıklayıcı olabilmişimdir.