Muhabbet Edelim
barış altun' Alıntı:
Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ama olmaz ki Barış Bey, yapmayın etmeyin. O kadar GYRO montaj ve ayarları ile ilgili video hazırladık
Hadi kendiniz yapmadınız en azından ayar süresini de mi tahmin edemediniz :-\
Neyse şaka bir yana, artık haftaya mutlaka görselleri bekliyoruz
Mehmet bey gp 780 anlatılıyordu video da birazda karışık geldi bana hepsini izlemedim
ama pratikde o kadarda karışık olmadığını anladım.
ayrıca benim helinn kuyruk sorunu düzelmedi -48 trim vererek sabitleniyor kuyruk.nedeni anlayamadılar bi türlü.sizin bi fikriniz var mı?
Barış bey trim vererek yaptığınız şey zaten yanlış , kuyruğa jkesinlikle trim verilmez gyro ayarı şöyle yapılır
1- kumandadan trimleri sıfırlayın,
2- kuyruk servosunun hornunu sökün
3- kumandayı açın ve gyro swicini rate moda getirin (rate mod kuyruğa komut verdiğinizde kuyruk tekrar merkeze dönen moddtur, headlock mod ise kuyruğa komut verdiğinşizde , kuyruktaki pitch sliderın gittiği yerde kaldığı moddtur)
4- helikoptere pili takın
5- gyro açıldığında servo hornu 90 derece duracak şekilde yerine takın
6- bu esnada kuyruktaki pitch slider , modele arkadan baktığınızda( kuyruk pallerini kapattığınızda V harfi olacak şekilde) kuyruk borusu CNC sete yakın tarafta durmalıdır tam merkezde değil, eğer bu pozisyonda değilse kuyruk linkini kısmak veya açmak gerekiyorsa ayarlayın lütfen,
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
7- kafa devir düşük ise kuyruk gaz verdiğinizde biraz kaçırır geri toplar kafa devrini arttırın ve aleti hover'a kaldırın hoverda düz durmalı kuyruk ne tarafa kaçıyor ise kuyruk link boyunu kısarak veya açarak düz durmasını sağlayın
8- son olarak kumandadaki Gyro Swicini head lock moda alın
keyifli uçuşlar