Model biyografi

Model biyografi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Ayrı bir forum açmak gerekir... Buraya sığmaz. :p
Tamam abi sen "Model Biyografi- Sümer Yamaner" diye ayrı bir konu aç :D ya da olmadı kısa bir özet geç bize :laugh:

Model biyografi

Bende ilk ESKY KOB ile başladım. (2012)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Haşat ettikten sonra ESKY Honey Bee ye geçtim. 4 kanallı model ama 1 kanalını bile kullanamadan pert ettim :laugh:

Daha sonra ilk 6 kanallı helim olan ESKY Honeybee CP2 kullandım.

Esky dan yakamı kurtarayım derken HK nın çukuruna düştüm.
HK450

Bu arada takasla aldığım TT raptor 50 yi 2-3 hafta sürekli hover da tuttum heyecandan :) Hala daha çok severim bu modeli.

Baktım ki her nekadar sesi ve dumanı beni etkilese de, nitro beni bozar bende Copterx 500 e geçeyim dedim.

İşleri ilerletip Gaui X5 aldım (2013)

Arada 450 lik uçurmak iyi gelir, pilotajım gelişir dedim ve Mini Titan kullandım bir süre.

Heliden başka yönlere de kaymadım değil.

İlk uçağım olan Lil Ripper ı deprondan yaptım. Biraz pasaklı görünüyor ama hala daha güzel uçuyor ;D (2014)

Uç uç nereye kadar, hazır yaz da geliyor bahanesi ile, 1 sene öncesinden esky ın parçalarını kullanıp 40 cm lik lobster teknecik projesini geliştirip, kendime 1.20 metrelik Lobster boat yaptım. Yaparkende tozu dumana kattım resmen. Zımpara, polyester macun derken ortaya bu gemicik çıktı. Yaparken ve yüzdürürken en zevk aldığım model diyebilirim.

Birde Videosu var :)

Son olarak forumdan gaza gelerek önce 250 lik, sonrasında 230 luk mini quad topladım ve hali hazırda üzerinde çalışmaktayım. :)

Depron hoverkraft

Model biyografi

tamerkaymakci' Alıntı:
Bende ilk ESKY KOB ile başladım. (2012)
Geçenlerde açtığın konu ve son olarak modelleri de görünce şaşırmadığım desem yalan olur Tamer :rolleyes: Rica etsem biyografimize uygun bir avatar resmi seçsek nasıl olur acaba :laugh: :D

Bu arada Tekne gerçekten de hoş olmuş :halay:

Model biyografi

HELİKOPTERLER

Walkera 4
Hobiye dönüş modelimdi. İnternetten satın almıştım. Acemilik bu ya, kamerası bile vardı. Asla adam gibi uçmadı. Çöpe gitti. Ama LiIon pili hala kullanılıyor.

Trex 450 SE V2
Deneyimli bir arkadaşımın yönlendirmesi ile almıştım. Özenle topladım. Bin kere kırdım ve onardım. Halen uçuşa hazır halde bekliyor.

EP UÇAKLAR

Piper EP (R.I.P.)
Fırçalı motoru yetersizdi. Aileron yoktu. Fırçasız dönüşümü ve aileron eklenmesi ile Aralık 2008’de uçtu. Sonra hediye edildi.

Coota
İlk uçurduğum uçak. 2008 sonbaharında uçurmaya başladım. Bir kez Mobese kamera direğine çarpıp ikiye böldüm. Bol epoksi desteği ile ağırlaştı ama uçmaya devam etti. Daha sonra redüksiyonlu inrunner fırçasız motor takarak devam ettim. Sonunda SU27’yi alan arkadaşa hediye ettim.

ArtTech P51 (I ve II (R.I.P.))
Büyük keyifle uçurdum. Flap uygulaması için yedek kanat aldıktan sonra bir de gövde seti alıp ikinci bir P51 yaptım. İkincisi Orhanlı Lisesi duvarında kırıldı. İlki halen faal. Değişik motor ve pervaneler denedim.

ArtTech SU27
Güç uçan bir uçak. 2009 yazında Orhanlı’da güç bela birkaç sorti uçurdum. Rudder ekledim. Sonra sattım.

GP UÇAKLAR

Soprano (TT46) (R.I.P.)
İlk patlar motorlu uçağım. Şubat 2009’da maiden uçuşu yapıldı. Yakıt sorunu nedeniyle sürekli stopla indim. Sonunda F1’de güneşe karşı oryantasyon kaybı sonucu pert oldu.

Calmato 40 (TT46) (R.I.P.)
Doğru dürüst uçabildiğim ilk uçak. Hatalı bir Immelmann sonrası toparlayamayıp F1’de çakarak pert ettim. (Yedek olarak alınmış olan bir Calmato’da daha sonra satıldı).

Piper (TT46, ASP52, Saito82)
Bir arkadaşımdan kısmen toplanmış olarak aldım. Bol bol uçtum. Epey bir kırım ve onarım yaşadım. ASP52 ile sattım.

Spitfire (OS75AX, SK90) EMEKLİ EDİLDİ
Calmato ile uçmaya başlayınca kendime güven geldi ve bunu topladım. Uzun süre uçuramadım. OS75AX ile maiden uçtu (Ahmet Özgen, Evren Varol). SK90 ile motor stopu nedeniyle kırıldı ve Bülent Abi tarafından onarıldı. Retractları iptal edildi. Kanat altına aluminyum uygulandı. Sonunda parçalanıp çöpe atıldı.

Edge540 (SK90) (R.I.P.)
İkinci el satın aldım. Keyifle uçuruyordum ama SK90 stopları nedeniyle iki ciddi kırım geçirdi. İlkinde onardım ama ikincide pert kabul ettim.

Seagull Low Wing (ASP52, OS55AX)
Mükemmel uçuşu var. En çok uçtuğum uçaklardan birisi. Birkaç kez iniş takımı kırımı yaşandı ve onarıldı. 2011 başında sattım.

Seagull Harmon Rocket III (OS55AX)
En çok kırılıp onarılan uçağım. Özellikle de iniş takımı kırımı çok yaşandı. Amortisör denemeleri yapıldı ama iyi olmadı. Halen faal ama motoru sökülü halde. (Yedek olarak alınmış olan bir Harmon Rocket de daha sonra satıldı).

SebArt Katana (OS55AX) (R.I.P.)
Mükemmel uçuş karakteristiği olan bir uçak. Bol bol uçtum. Maiden uçuşunda teker düşürüp hafif kırımlı inmiş ve onarılmıştı. Daha sonra Orhanlı’da motor stopu ile kırıldı ve onarıldı. Son olarak F1’de alıcı pili bitmesi nedeniyle kontrolden çıkarak çakıldı ve pert oldu.

Seagull Pilatus PC9 (ASP52, Webra 50)
Mükemmel bir uçak. Tüm zamanların favorisi. En çok touch and go yaptığım uçak. Webra da sıradışı mükemmellikte bir motor. Harika bir ikili oldular. 2011’de satıldı.

Seagull AT6 Texan (Saito82) (R.I.P.)
Mustang Hobbies kalıntıları arasından alındı. Keyifle uçuruldu. Evren Varol uçururken havada Kerim Yüksel’in EP PC9’u ile çarpışarak pert oldu.

Phoenix P51 (60) (OS75AX) (R.I.P.)
Sorunsuz ve büyük keyifle uçarken bir sortide motor stopu nedeniyle kırıldı ve onarıldı. Onarım sonrası birkaç sorti uçtu. Sonra alıcı pili bitmesi sonucu Orhanlı’da pert oldu.

Hangar 9 P51 (60) (OS75AX) (R.I.P.)
En scale modelim. Zar zor uçururken bir inişte kötü bir iniş takımı kırımı yaşadı. Tarafımdan onarıldı ve onarım sonrası ilk uçuşta 22.01.2011’de Orhanlı’da kalkış sırasında stall spin ile pert oldu.

Seagull P51 (46) (ASP FS61AR, Saito82, OS55AX)
Son derece keyifli bir uçak. 61’lik motorla zar zor uçarken 82’lik motorla harika uçuyor. Motoru Pawnee’ye aktarılınca artık OS55AX ile uçuyor. Performansı kesinlikle geriledi. PC9’dan sonraki favorim. Elektrikli retraktlar uygulandı. Halen retract onarımı bekliyor.

SF Model Elite 46 (ASP FS61AR) (R.I.P.)
FunFly hazırlığı için toplandı. Düşük kaliteli ve uçuşu çok keyif vermeyen bir uçak. Bu motor 13*4W pervane ile ancak % 10 nitrolu yakıtla uçağı uçurabiliyor. 2012 funflyda planör görevi inişi sırasında pert oldu.

Hangar 9 Piper Pawnee (Saito 82)
Gerçek bir trainer. Harika bir uçak. Saito 82, 14*6 pervane ve % 10 nitrolu yakıtla unlimited vertical sağlanabiliyor. Ayrıca bu pervane inişte de iyi bir frenaj sağlıyor.

Black Horse Extra 330L (ASP FS91AR, OS75AX)
Orta kalite bir uçak. Ne yazık ki motor gereksinimi konusunda çok farklı veriler var. Kutusunda dört zamanlı 120 el kitabında dört zamanlı 90 diyor!!! Uçağın 3800 gram civarında olması gerekiyor ama bende ASP FS91AR ile birlikte kuru ağırlık 3650 gram oldu. Bu haliyle, 14*6 pervane ve % 10 yakıtla unlimited vertical mümkün oluyor. Her ne kadar modelin kalitesi orta derecede olsa da uçuş kalitesi oldukça iyi. Ufki pozisyondayken stall sırasında belirgin kanat bırakma eğilimi yok. Daha çok burun düşürüyor. Ama yatış varsa dış kanadı bırakma huyu var. Halen OS75AX ile uçuyor. 2014 sonunda satıldı.

Black Horse YAK 54 (46) (ASP FS61AR)
Hezarfen’de bir kez clunk hortumu sorunu ile motor stopu yaşayıp orta hasarla kırmış ve onarmıştım. Sonra uzun süre uçurmayınca ekipmanı sökerek hediye ettim.

Seagull SeaFury (TT130, DLE20)
Ucuz bir Thunder Tiger FS130 motor bulunca uygun uçak aramaya başladım. İndirimdeki bu uçağı sahada görüp çok beğenmiştim. Alıp topladım. Halen aktif olarak uçan bu uçağa Ocak 2013’de aileron gyrosu uyguladım. Daha sonra aileron gyrosunu iptal ettim. Ocak 2014’de motoru DLE 20 ile değiştirdim. Nisan 2014’de yeni retractlar taktım. Kısa bir süre sonra motor stopu sonucu kırılarak pert oldu.

Seagull YAK 54 (120) (CRRCPRO 26) (R.I.P.)
Bir hastamın hediye ettiği full set Raptor 30 helikopterin takası sonucu aldım. Satan hobbyshop benzinli motor için güçlendirirken oldukça kötü işler yapmış. Güç bela toparladım. Motor ayarsızlığı nedeniyle ilk uçuşta stopla iniş takımı kırıp onardım. Sonra motor ayarlarını oturttum. Benzinli motora uygun bir model olmasa da idare ediyor. 2013 sonlarında motor stopu ile inerken stall spin ile pert oldu.

Phoenix P51 (60) (ASP FS91AR) (R.I.P.)
Pert olan P51’den sonra aynısından bir tane daha alıp ASP dört zamanlı 91 motor ile uçurdum. Elektrikli retractları ile son derece keyifli bir uçaktı. Hezarfen’de havada çarpışma sonucu pert oldu.

Black Horse P51 (60) (ASP FS91AR) (R.I.P.)
Phoenix P51’in pert olması sonrası piyasada bu ebatta bulabildiğim tek P51 Black Horse’un modeli idi. İki parça kanadı taşımada büyük avantaj sağlıyordu. 2012 yılı içinde en çok uçuş saati ve iniş kalkış biriktirdiğim uçak oldu. Nisan 2013’de havada kumanda kaybı ile pert oldu.

Hangar 9 Piper Super Cub 40 (ASP FS61AR)
2012 yılının rüzgarlı günlerinin favorisi oldu. Black Horse P51’den sonra yılın en çok uçan uçağıydı. Oldukça kallteli ve uçuş karakteristiği iyi bir uçak.

Hangar 9 Corsair 50 (Saito 82)
Az kullanılmış bir Saito 82 ile uçtu. Ayrıca orijinal E-Flite retractlar getirttim. Toplanması çok zahmetli bir uçak. Uçağın rengi tamamen lacivert olduğu için ve boyutları da küçük olduğu için havada izlemek güç. Kanat yapısı nedeniyle yandan görüşte oryantasyon zor. Uçuş güçlükleri nedeniyle aileron kanalına gyro uyguladım. Gayet düzgün bir şekilde uçuyor ve iniyor. Gyro daha sonra iptal edildi.

Hangar 9 ¼ Cub (OS 120 Surpass with pump)
Nisan 2013’de toplanmış halde satın aldım. Sorunsuz, oldukça hantal bir uçak. Motor da sınırda. Ama her şeye rağmen scale ve her RC pilotunda olması gereken bir uçak.

Hangar 9 Blue Nose P51 (DLE 20) (R.I.P.)
Uçmamış halde toplayan arkadaştan satın aldım. İniş takımlarını ilk uçuş öncesi sağlamlaştırdım. İlk uçuşlar sorunsuzdu. Sonra bir kez pistten çıkıp iniş takımı kırıldı. Güzelce onarıldı. Onarım sonrası ilk uçuşte piste 30 cm irtifada stall edip yine iniş takımı kırdım. Yine onarıldı. Sonraki ilk uçuşta muhtemelen hangardaki bir farenin alıcı antenini kemirmesi sonucu kumanda kaybı ile Büyükçekmece gölüne çakıldı.

ESM Sea Fury (DLE 55)
Kabuslarımı süsleyen uçak. 2013 sonunda alıp kenara koymuştum. 2014 başında toplamaya başladım. Aslında hedefim ilk patlarlı uçuşumun 5. yıldönümü olan Şubat sonu uçurmaktı. Ama ESM’nin modelinin toplanması öyle kolay bir iş değil. Sonuçta CG tutturabilmek için buruna 1300 gram ek ağırlık koyduk. El kitabında 8.4 kg denilen uçak 11.5 kg oluverdi. 150 gram kanat yüklemesine rağmen mükemmel bir uçuşu var. Ne yazık ki klasik ESM falsosu olan iniş takımı yuvaları sorunu var. Çok zayıf ve yeterli destek olmadan üretilmiş. Gerekli takviyeleri yaptım. İnşallah uzun ömürlü bir uçak olur.

Seagull SeaFury (DLE20)
İlki pert olunca Hezarfen’de Ümit Uysal’ın uçurmadığı uçağa göz diktim ve el koydum. Uçak ilkine göre tam 1 kg daha hafifti. Doğal olarak çok daha rahat bir uçuşu vardı. Halen bolca uçtuğum bir uçak.

Model biyografi

Bunlarda benden :)
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

Model biyografi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Bu kimin arabası abi ?? Bence şahane. Heli, uçak ellele :halay: :yuppi:

Bu arada müsait bir zamanda bilgisayardaki FULL Listeyi de görmek isteriz :D

Son soru FAAL olanları herhalde Hangar gibi bir yerde duruyor değil mi abi ? Ev için modeller biraz fazla gibi geldi bana da :rolleyes:

Model biyografi

Hezarfen ekibinden Levent Bey'in arabası. Uçuşa eşi ve oğlu ile gelirler. Oğlu herhalde on yaşlarında ve gayet güzel uçuyor heli ile.
Tamam eve gidince unutmazsam full listeyi yayımlayacağım. :D

Model biyografi

2.Meşhur ahşap palli raptor 50 im.40 metreden düşüp kırık palleri koli bandıyla tamir edip (tracking mi oda ne ki dediğimiz dönem :lollol: :lol::laugh: uçurduğum modelim.

Model biyografi

Sümer Yamaner' Alıntı:
Hezarfen ekibinden Levent Bey'in arabası. Uçuşa eşi ve oğlu ile gelirler. Oğlu herhalde on yaşlarında ve gayet güzel uçuyor heli ile.
Tamam eve gidince unutmazsam full listeyi yayımlayacağım. :D
Levent Bey'e imrendim şimdi :embarras: Allah muhabbetlerini bozmasın inşallah :thumbup: Listesi sen unutsan da ben hatırlatırım abi, merak etme ;D

Mesut Sert' Alıntı:
2.Meşhur ahşap palli raptor 50 im.40 metreden düşüp kırık palleri koli bandıyla tamir edip (tracking mi oda ne ki dediğimiz dönem :lollol: :lol::laugh: uçurduğum modelim.
Zannedersem Ömer Erkan abimizin modelinin aynısı. Tahta palden tanıtım :) İlk gördüğüm nitro heli modeli olsa gerek :D

Model biyografi

Bu arada ben de Rezerve mesajımı güncelledim arkadaşlar %p

Katılım gayet güzel gidiyor, devamını bekliyoruz :halay: :yuppi:

Diğer Üyelerimizin Paylaşımları:
1- Ilker Sonmez :
2- Rasim Öztürk :
3- Emre Kaman :
4- Doğukan Ocak :
5- Türker Akgün :
6- Tamer Kaymakcı :
7- Sümer Yamaner :
8- Mesut Sert :
9- Mehmet Kucuksari :

Model biyografi

Bende mesajımı güncelledim Mehmet abi :p

Sümer Yamaner' Alıntı:
Oturup hatırlayabildiklerimi listeledim. Ama asıl evdeki bilgisayarda tek tek ayrıntılı döküm var. Hangi motorla ne kadar süre uçulmuş. Sonra ne olmuş. vs vs...

1. Walkera 4 Sıkılıp attım
2. Trex 450 SE V2 Faal
..........
30. ESM Sea Fury Faal
31. Albatros planör Faal

Sümer Abi hediye etmeyi düşündüğün başka model varsa ben talibim. :thumbup: Hediyelik bunlaaar. Hem doğum günüm hem de yılbaşı yaklaşıyor. Ben de merak ettim bu kadar model nereye sığdırılır. Küçük modeller de değillerki. Bazıları baba modeller.