İlk okudugumda aklimda yuzlerce resim olustu atolye gunuile ilgili
cok keyifli olacagindan eminim.
Simdi okudukca, Sumer abinin aklindaki workshop ile Sakir abinin aklindaki farkli gibi. Sumer abi ucagin maliyetini katilimcilara paylastirip, ucagi onlarin gozleri onunde toplayarak egitim vermeyi ve gunun sonunda da ucagi iclerinden birine vermeyi dusunurken, Sakir abi herkes kendi malzemesini alsin gelsin, egitmen de kendi malzemesini getirsin, herkes egitmeni izleyerek yapsin, herkesin bir modeli olsun, egitim ucretsiz olsun diyor anladigim kadariyla.
İki secenek de mantikli, uzerine dusunulebilir. Ancak dolar su dakika itibariyle 4,87 ve yukselmeye devam ediyor. Bu sartlar altinda aklimdan biraz daha ekonomik senaryolar geciyor.
Sumer abinin onerisinde cepten cikacak tutar fazla olmamakla birlikte, egitimden edinilen paha bicilmez bilgilere ek olarak bir kisinin de ucak sahibi olmasi sansi var. Ancak kac kisi bu piyangoya istekli olur, bilemiyorum
Sakir abinin onerisinde ise minimum 1000 liralik bir quad toplanacak ve herkesten bunu onceden harcayip gelmesi beklenecek. Heli versiyonu daha da vahim
Benim onerim ise, model turlerine gore belirlenecek sekilde, herkesin kendi ekipmani ile gelecegi sekilde, model imalatinin, toplanmasinin, ayarlanmasinin ve ucurulmasinin bolumlere ayrilmasi. Ornegin, helikopter kablolama ve unite ayarlari workshop’u gibi.
Ucak icinse flighttest modeli gibi, cok dusuk maliyetli ve iki servo bir motor-esc gibi elektronik maliyeti dusuk modeller secilebilir.
İlk akima gelen oneriler...