Mikado LOGO 550sx Unboxing / Montaj / İnceleme
Teşekkürler, bi bal var anlamadım ben de... Acıdılar herhalde modeli gitti yazık diye
ESC nin program kartını ayrıca aldım. İki adet program kartı var kontroniklerin. Bu ikincisi...
Birinci gereksiz bence. Brake (on/off), battery type (lipo-nimh), battery empty (cutoff-slowdown), cutoff-slowdown voltage (2.5-...-3.0V), reaction of gas function during startup (smooth-fast), timing (auto, -5°,+5°,+10°), rpm control (on-off), startup time(6s-...-12s), stick positions(apm-fixed), motoroff-fullgas-brake positions....
Zaten heli mode 4 te gereken bütün ayarlar var (brake-off, slowdown instead of cutoff, auto timing, rpm control on, 6s,...) gibi gibi...
İkinci kart ise bazı güzel özellikleri barındırıyor.
Öncelikle BEC voltajı ayarlanabiliyor. 0.2V luk aralıklarla... Default değer 5.6V... Ben onu 6.0V ayarlayacağım. Kuyruk servosu için stepdown regulator var.
Brake strength ile işimiz yok...
Onun fine tuning için +2.5% -2.5% ayarı var, onunla da işimiz yok...
RPM control ile işimiz olabilir, bu da kartı almamdaki ikincil sebep. Governor modu üç parametresi ayarlanabiliyor. Smoothness, P-gain, I-gain...
Fiziksel olarak değiştirebiliyoruz fakat bu kart vasıtasıyla da motor dönüş yönünü değiştirebiliriz.
Default değeri 3s olan alıcı sinyali gelmediği zaman throttle holda alma ayarını 0.3s ye düşürebiliyoruz.
Alma sebebim temelde bec voltajını değiştirmek... Gerekirse governor ayarları ile de oynayabilirim.