Merhabalar

tecrübe sahibi arkadaşlarımız gayet güzel yönlendirmeler yapmış. buradan yürüyün. bu arada ha Sivas ha Tokat.. burada da durum aynı ve benim modelciliğe ara vermemin en temel sebebi bu: çevre ve insan koşullarının müsait olmaması. ben bu şartlar altında (GP/EP) ARF birçok model topladım ve uçurdum. kendim yapamadım henüz, ama ulaşmak istediğim hedeflerden birisi de o. ve yapacağım. o sebepten koşulları fazla kafanıza takmayın, iyimser olun :)
belirtildiği gibi, bu hevesinizi geliştirmek için imkanlarınız dahilinde "yatırım" yapacaksınız. (uygun bir simülasyon kumandası edindikten sonra) ilk ayak kumanda, ilerisini düşünerek hareket etmeniz uzun dönemde daha avantajlı. sonra elektronik donanım, ve son olarak uçağı uçuracak olan motor..
gövde son aşama ve en değişken olan. gövdeler gelir- geçer.. kırılır ya da sıkılırsınız. elinizde esas yatırımlarınız kalır. ve yeniden başlarsınız. bu hep böyledir..
hayırlısı.. işiniz çok :) kolay gelsin
Kesinlikle Hocam katlıyorum söyledinizlerinize inşallah bizde başaracağız. :) bu arada sizde Sivastasınız sanırım değil mi?

Taa ki Mehmet abimle (M.Sarıkaya) tanışana kadar. Gözümün önünde 2-3 saat içerisinde bir F-22'yi yapıp kapının önünde uçurana kadar. Bu işin ne kadar kolay ulaşılabilir olduğunu ve neyi araştırmam gerektiğini ondan öğrendim.

Deniz'cim teşekkürler.
İnsan öğrenmek ve yapmak isteğini içinde taşıyorsa, hele de yeteneği de varsa. Tetikleyici biri mutlaka denk gelir. ;)
Yeterki doğru başlanılsın, hobi keyif vermek yerine yıldırıcı olmasın, heves kırılmasın.
:RCKolik: de çok olumlu bir ortam.

Öncelikle aramıza hoşgeldin Ekrem. Epey kapsamı genişleyen, sohbete dönüşen bir tanışma konusu olmuş. :)

Bizde bu vesile ile istifade etmiş olduk. %p

Çocukluğumdan beri modelcilerle haşır neşir olmuş biriyim. Çok değişik profilde insanları gözlemleme şansım oldu. İşin özünde modelciler zaten biraz değişik insanlardır, pek sıradan olanına rastlamadım diyebilirim. :lollol: :lol:

Bence en önemli olan bütçe, bilgi ve tecrübe olarak doğru hedefi koyabilmekten geçiyor. Misal söz konusu uçak için sadece bütçesel olarak bir analiz yapacak olsak seni tatmin edecek sonuca 1.000 TL ile ulaşmakta, 50.000 TL ile ulaşmakta mümkün olabilir. Tatmin duygusu modelciden modelciye değişen göreceli bir konudur. En önemli sorular " Ne kadar emek, para ve zaman harcayabileceksinizdir ??? " Ayrca hedefine ulaştığında sahip olduğun şey seni mutlu edecek midir ? Özetle ne istediğini bilmek çok önemli. Bunun içinde bence biraz tecrübe gerekir. Anladığım kadarıyla şuan modelcilik anlamında heves sahibi fakat tecrübe sahibi değilsin. Eğer bir F-16 ile uçuş tecrübesi yapmış olsaydın belkide şuan onun modelini yapmayı istiyor olabilirdin gibi hissediyorum, anormal birşey de değil bu.

Ama herşeyden önce bir simulatör edinip sonrasında da gerçek bir uçuş yapmanı ve bunların ardından yol haritanı çizmeni öneririm. Belki hissettiğin şeyler seni çok farklı bir noktaya götürebilir.

Genelde ilk etapta konu hemen bütçesel değerlendirmeye girer fakat bence ortaya çıkacak model için öngürülen tamamlanma süresinin ne olacağı da çok önemlidir. Bazı modelciler vardır ki bir modelin tamamlanması için harcanacak 5 sene gayet makul bir zamandır. Ama bazı modelciler içinse bir modele harcanacak 5 ay inanılmaz uzun bir süre olarak görülebilir.

Eskinden internet yokken, Forumlar/RCKolik yokken, çoğu malzemenin temin ve tedariği mümkün değilken ve en önemlisi modelci abilerimiz sahip oldukları bilgi ve tecrübeleri paylaşmakta biraz daha cimri davranırlarken genelde bizler sadece hayal kurardık. :rolleyes:

Ama günümüzde artık bu imkansızlıklar kalmadı. :thumbup: Hedefini belirleyip istek ve azimli olduktan sonra herşey mümkün.

İnşallah herşey gönlünce olur. :RCKolik: