Merhabalar
Teşekkür ederim hoşbulduk. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu 6 kanal helikopteri deyim yerinde ise kimse anakarnında öğrenmiyor Her insan tecrübe katarak bir merdiven basamaklarını çıkar gibi öğreniyor. Sizin tecrübeleriniz tabiki benden daha fazladır buna saygım sonsuz. Fakat sonuçta gerçek helikopter uçurmuyoruz... Ayrıyeten motoru olan her mekanik aksam makinadır. Bu evde kullandığınız mutfak robotu bile olabilir. Santimetreden kastım V977 öneren bir arkadaşımız oldu OutDoor uçuşu için uygun büyüklükde değil çünkü 50 metreden sonra gözden kaybolur bi boyutda. Bunun için aslında ben sizden helikopter önerisi istedim fakat konu çok farklı yerlere çekilmiş durumda bu konudada hüsran içersindeyim. kuyun:
Levent UYGUN' Alıntı:
Hoş geldiniz öncelikle.
Burada 2 seçenek ve 2 yol var.
İlki 6 kanala hiç bulaşmayın ve santim hesabı ile 4 kanala devam edin.
Diğeri ise şimdiye kadar ne öğrendiyseniz hepsini unutun ve helikopter modelciliği nedir ve nasıl yapılırdan başlayıp, 6 kanal mantığı, çalışma prensipleri, model ölçeklemeleri, niye simülasyon çalışırız, riskleri ve tehlikeleri nelerdir, ne gibi yasal zorunlulukları var gibi konuları araştırmaya yönelin ki; biz de forumcak size yardımcı olmaya çalışalım. Zira biz modellerimizi santimetre ile ölçeklemeyip, makina diye adlandırmıyoruz, bu işin kendine has ve üniversal bir terminolojisi var, tabi bu da zamanla oluşuyor. Buradan öğrenebileceğiniz her şeyin tamamı öyle kısa sürelere de dayanmayan, hatta sizin yaşınızdan fazla süredir modelcilik uğraşısı sonucu oluşmuş tecrübeler doğrultusunda hazırlanmış konulardır.
Modelcilik hayatınızda başarılar dilerim.
Teşekkür ederim hoşbulduk. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu 6 kanal helikopteri deyim yerinde ise kimse anakarnında öğrenmiyor Her insan tecrübe katarak bir merdiven basamaklarını çıkar gibi öğreniyor. Sizin tecrübeleriniz tabiki benden daha fazladır buna saygım sonsuz. Fakat sonuçta gerçek helikopter uçurmuyoruz... Ayrıyeten motoru olan her mekanik aksam makinadır. Bu evde kullandığınız mutfak robotu bile olabilir. Santimetreden kastım V977 öneren bir arkadaşımız oldu OutDoor uçuşu için uygun büyüklükde değil çünkü 50 metreden sonra gözden kaybolur bi boyutda. Bunun için aslında ben sizden helikopter önerisi istedim fakat konu çok farklı yerlere çekilmiş durumda bu konudada hüsran içersindeyim. kuyun: