Merhabalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Merhabalar

Levent UYGUN' Alıntı:

Hoş geldiniz öncelikle.
Burada 2 seçenek ve 2 yol var.
İlki 6 kanala hiç bulaşmayın ve santim hesabı ile 4 kanala devam edin.
Diğeri ise şimdiye kadar ne öğrendiyseniz hepsini unutun ve helikopter modelciliği nedir ve nasıl yapılırdan başlayıp, 6 kanal mantığı, çalışma prensipleri, model ölçeklemeleri, niye simülasyon çalışırız, riskleri ve tehlikeleri nelerdir, ne gibi yasal zorunlulukları var gibi konuları araştırmaya yönelin ki; biz de forumcak size yardımcı olmaya çalışalım. Zira biz modellerimizi santimetre ile ölçeklemeyip, makina diye adlandırmıyoruz, bu işin kendine has ve üniversal bir terminolojisi var, tabi bu da zamanla oluşuyor. Buradan öğrenebileceğiniz her şeyin tamamı öyle kısa sürelere de dayanmayan, hatta sizin yaşınızdan fazla süredir modelcilik uğraşısı sonucu oluşmuş tecrübeler doğrultusunda hazırlanmış konulardır.
Modelcilik hayatınızda başarılar dilerim.
:saygilar:

Teşekkür ederim hoşbulduk. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu 6 kanal helikopteri deyim yerinde ise kimse anakarnında öğrenmiyor :) Her insan tecrübe katarak bir merdiven basamaklarını çıkar gibi öğreniyor. Sizin tecrübeleriniz tabiki benden daha fazladır buna saygım sonsuz. Fakat sonuçta gerçek helikopter uçurmuyoruz... Ayrıyeten motoru olan her mekanik aksam makinadır. Bu evde kullandığınız mutfak robotu bile olabilir. Santimetreden kastım V977 öneren bir arkadaşımız oldu OutDoor uçuşu için uygun büyüklükde değil çünkü 50 metreden sonra gözden kaybolur bi boyutda. Bunun için aslında ben sizden helikopter önerisi istedim fakat konu çok farklı yerlere çekilmiş durumda bu konudada hüsran içersindeyim. :eek:kuyun:

Merhabalar

Hoşgeldiniz :saygilar:

Konu farklı yerlere çekilmiş değil. 4 kanallı helikopter ile 6 kanal helikopter uçurmak farklıdır. Arkadaşlar buna değinmiş. 6 kanallı helikopter ile başlayıp devam etseniz daha iyi. :)

Merhabalar

Muhammed Fatih Hatipoğlu' Alıntı:
Teşekkür ederim hoşbulduk. Öncelikle şunu belirtmek isterim. Bu 6 kanal helikopteri deyim yerinde ise kimse anakarnında öğrenmiyor :) Her insan tecrübe katarak bir merdiven basamaklarını çıkar gibi öğreniyor. Sizin tecrübeleriniz tabiki benden daha fazladır buna saygım sonsuz. Fakat sonuçta gerçek helikopter uçurmuyoruz... Ayrıyeten motoru olan her mekanik aksam makinadır. Bu evde kullandığınız mutfak robotu bile olabilir. Santimetreden kastım V977 öneren bir arkadaşımız oldu OutDoor uçuşu için uygun büyüklükde değil çünkü 50 metreden sonra gözden kaybolur bi boyutda. Bunun için aslında ben sizden helikopter önerisi istedim fakat konu çok farklı yerlere çekilmiş durumda bu konudada hüsran içersindeyim. :eek:kuyun:

Sevgili kardeşim, şimdi siz bana ders verir havasında bir cevap yazmışsınız ama, aslında hüsrana uğrayan ben oldum zira çok başka yerlerdeyiz sizinle. Ben tekrarlamış olayım.

Modelcilik hayatınızda başarılar. :saygilar:

Merhabalar

Levent Suberk' Alıntı:
Hoşgeldiniz :saygilar:

Konu farklı yerlere çekilmiş değil. 4 kanallı helikopter ile 6 kanal helikopter uçurmak farklıdır. Arkadaşlar buna değinmiş. 6 kanallı helikopter ile başlayıp devam etseniz daha iyi. :)
Hoşbulduk levent bey :) , farklı olduğunu anlamış bulunmaktayım. Ama öyle yazılar yazılıyorki keşke 4 kanal ile başlamasaydın vs. Yani bırakayımmı rc tutkunluğumu? 6 kanala geçiş yapmayımmı anlamış değilim. Motive olmam gerekli bu konuda fakat şuan demotive oldum.En son yorum yapan abimizde sanırım olayı bayağı ciddiye almış.Benim kastetmek istediğim tavsiye bir 6 kanal RC Model helikopter başlangıç için. V977 tavsiyesi geldi şuana dek. Boyutunun ufak olduğunun yorumunu yaptım. Abimiz biz santimetre demiyoruz makina demiyoruz diyerek , beni ezikleme durumuna getirdi. Ben kimseye forumdan ego yapmıyorum yapmamda. Bizzat belirttimde tecrübeleriniz benden fazladır saygım sonsuz fakat ezikleme durumuna getirmeyiniz lütfen rica ediyorum.

Merhabalar

Muhammed Fatih Hatipoğlu' Alıntı:
Hoşbulduk levent bey :) , farklı olduğunu anlamış bulunmaktayım. Ama öyle yazılar yazılıyorki keşke 4 kanal ile başlamasaydın vs. Yani bırakayımmı rc tutkunluğumu? 6 kanala geçiş yapmayımmı anlamış değilim. Motive olmam gerekli bu konuda fakat şuan demotive oldum.En son yorum yapan abimizde sanırım olayı bayağı ciddiye almış.Benim kastetmek istediğim tavsiye bir 6 kanal RC Model helikopter başlangıç için. V977 tavsiyesi geldi şuana dek. Boyutunun ufak olduğunun yorumunu yaptım. Abimiz biz santimetre demiyoruz makina demiyoruz diyerek , beni ezikleme durumuna getirdi. Ben kimseye forumdan ego yapmıyorum yapmamda. Bizzat belirttimde tecrübeleriniz benden fazladır saygım sonsuz fakat ezikleme durumuna getirmeyiniz lütfen rica ediyorum.

Yahu kardeşim senin algı problemin falan mı var ne eziklemesi ne biçim tabirler kullanıyorsun, sen yazdıklarımı bir daha oku.
Sana yol gösterelim dedik ama sen şimdi hakkaten istedin eziklenmeyi, sen devam et KELEBEK HOBİ ye, bizde kelebekçi kimse yok. Ve bu na cevap yazma, bir dahakine çok kırıcı olurum. Ayrıca kimsenin ego falan yaptığıda yok, ama sen kompleks yapmışsın bu bir gerçek. okudukça sinirlendim valla şakamısın kardeşim sen, senin hakikaten algı problemin var, sen en çabuk yoldan bırak bu işleri, zira sende oryantasyon problemi de vardır. Yeterlimi bu kadar ezikleme daha devam edeyim mi?
:(p

Merhabalar

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Konunun kilitlenmesi forumun hayrına olacak.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Valla abim iş zıvanadan çıktı. Ben fireni indirdim. Artık keyif yapıcam. Ezikleme nasıl olur görelim forumcak. Bu ne yaw bunların hepsi beni mi buluyor, böyle guguk tipler yüzünden koca forum gitti zamanında. Aslında kafama edeyim bunlara cevap yazıyorum. Bak bak bana makinanın tanımını yapıyor. Neymiş gerçek heli uçurmuyormuşuz, hadi yaw bak allahın işine demek öyle. Bir de ego falan demiş, şaka yaw. :mad:
Ayrıca abi nasılsa sonunda konu uçacak bari keyfini çıkartayım. :yuppi:

Merhabalar

:saygilar: Muhammed bey öncelikle foruma hoşgeldiniz, Levent bey size güzelce tavsiyelerde bulunmuş,bence sizle böyle ilgilenen bir modelciye
daha kibar ,daha mantıklı cevaplar verirseniz çok daha iyi olurdu ,doğru bir tanedir ,önce 6 kanal wltoys 977 alın ,6 kanal onu bir uçurun, sonra 50
metreden uçarsınız, yav 50 metrede rüzgarlı havalarda 570 goblin zor uçarken bir micro heli uçabilirmi,benim size önerim sadece size yardım etmekten
öte amacı olmıyan modelci arkadaşlarımıza daha kibar olmanınız,burada her sorunun yanıtını bulursunuz,ilk başta şurada konu açın,şunu yapmayın ,
bunu yapın denmesi belki size sıkıntı yaratmış olsada ,bu forumun doğruca işlemesi için bizimde arkadaşlarımıza yardımcı olmamız gerekmezi? kırımsız
uçuşlar dilerim ,saygılarımla :agreed:

Merhabalar

Tanışma konusu zaten amacından yeterince sapmış durumda.

Forum olarak gerekli tavsiyeler verildiği ve karşılıklı cevap hakları kullanıldığı için daha fazla uzamaması amacıyla konu yönetim tarafından KİLİTLENMİŞTİR.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...