Merhabalar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Fatih_Sultan

Bir Umuttur Yaıamak
Foruma yeni üye oldum yaklaşık 5 yıldır RC Heli tutkunuyum. Kendimi tanıtmak gerekir ise. Adım ; Muhammed Fatih Soyadım ; Hatipoğlu. İstanbul / Pendikte ikamet ediyorum. Yaş 25. Etkinlik vs yapıldığını duydum youtubedan. Katılmak isterim. Şuan için en fazla 4kanal kullandım. 4 Kanalda kendimce baya iyiyim. 6 kanala geçiş yapmayı düşünüyorum Walkera Master CP düşünüyorum önerileriniz nelerdir ve uygun fiyata nerden bulabilirim. Teşekkürler

Merhabalar

Öncelikle aramıza hoşgeldin Muhammed %p

Keşke hiç 4 kanal model uçurmasaydın demek zorundayız. Çünkü bu modelden size 6 kanal modeller için hiçbir şey katlayacağı gibi tam tersine ne yazık ki bazı olumsuz alışkanlık kazandırmış durumda :-\

Neyse moral bozmaya gerek yok, sabırla çalışma ile aşılmayacak şeyler değil.

Şimdi yerinizde olsam ne yapardım onu özetleyeyim.

1- İlk olarak fırsat buldukça şu konuya bakarak, teknik bilgi seviyemi arttırmaya çalışırdım.

2-Hemen simülasyon çalışmalarına başlardım

3-Pratik yapmak için 1 tane 6 kanal micro model alırdım (V977 ya da HiSky 100s)

4- Madem Anadolu yakasında oturuyorsunuz, hemen ilk fırsatta Sancaktepe takımın buluşmalarına katılırdım.

Merhabalar

Teşekkür ederim Mehmet bey verdiğiniz linkleri bir bir inceleyeceğim müsait olduğumda , yanlız şunuda belirtmek isterim ben o kadarda acemi değilim :) Dış mekan uçuruyorum sürekli. Ve 4 kanal helikopterimde o kadar yabana atılcak bi helikopter değil. Şuanki TL fiyatı 800 TL. Ürünün video linkini atıyorum eğer reklam olursa silebilirsiniz. Ve OutDoor uçuşlarımda 20/30 Km/h hızı yakılıyorum kendi ölçümümde.

Merhabalar

Muhammed Fatih Hatipoğlu' Alıntı:
Teşekkür ederim Mehmet bey verdiğiniz linkleri bir bir inceleyeceğim müsait olduğumda , yanlız şunuda belirtmek isterim ben o kadarda acemi değilim :) Dış mekan uçuruyorum sürekli. Ve 4 kanal helikopterimde o kadar yabana atılcak bi helikopter değil. Şuanki TL fiyatı 800 TL. Ürünün video linkini atıyorum eğer reklam olursa silebilirsiniz. Ve OutDoor uçuşlarımda 20/30 Km/h hızı yakılıyorum kendi ölçümümde.

O zaman şöyle yapalım Muhammed. Şimdilik 4 kanal heli kullanmak yararlı mı yoksa zararlı mı kısmını es geçelim.

Hele sen bir PC'de sim çalışmalarına başla, mümkün olursa 6 kanal micro ile uçuş yap, ondan sonra yeniden fikirlerini alalım seni ;)

NOT: Faydasını inanmadığımız için video silmek zorunda kaldık.

Bir de inşallah bu modele siz kalkıp 800 TL vermemişsinizdir ? :rolleyes: Neyse vermiş olsanız bile anlaşılan o ki siz çok keyif almışsınız, önemli olan da bu zaten.

Merhabalar

Bahsettiğim Heli'yi 1.5 yıl önce almıştım Mehmet bey o zaman yarı fiyatıydı. Dolar bazında oldugu için şuan %100 artmış. Makinem gayet iyi başarılı. Tabiki bi 6 kanal değil. Simülatör olarak bir sürü link koymuşsunuz fakat siteler kullanışlı değil ve downloadını bulamadım. Çözünürlüğü yüksek olan bi sim linki verirmisiniz.
Veya sizin aktif olarak beğendiğiniz kullandığınız bi sim linki olabilir. Ayrıyeten bu sim klavyeden yönetiliyor sanırım doğru mu ? yoksa ayrıyeten konsol bağlıyormuyuz.

Merhabalar

Şu an profesyonel kumandanız olmadı için USB Sim kumandası almanız en mantıklısı. Klavye ile bu işi yapmak ne pek mümkün ne de pek mantıklı.

USB sim kumandasını şuradan alabilirsiniz.

Bu Real Flight 4.5 versiyonu çalıştırıyor. Real Flight 4.5 üzerinde USB kumanda kullanılamıyor ne yazık ki.

Real Flight 4.5 şu linkten indirebilirsiniz . (Bildiğim kadarı ile link hala sağlam ve sorunsuz)

Kurulum için şu konu size yardımcı olacaktır.

Merhabalar

Hoşgeldiniz. :saygilar:

Merhabalar

Anladığım kadarıyla bu simülasyon işi bayağı meşakkatli ve zaman isteyen bi iş. Fakat benim bunun için fazla zamanım yok :) Dediğim gibi V977'de olabilir 6 kanala uyum sağlamak adına fakat ben Walkera Master CP düşünüyorum orta boyutta ve bana yeticeğini düşünüyorum. Fakat V977 bayağı ufak. OutDoor uçuşu için uygun olmayacağını düşünüyorum. En iyisi ben AliExpress'den Bi Master CP sipariş edeyim ve 6 Kanalı onun üzerinde öğreneyim :)

Merhabalar

Öncelikle hoşgeldiniz anlaşılan kendiniz tecrübe etmeyi seviyorsunuz. Edindiginiz tecrübeleri bizimle de paylaşın lütfen walkera cp nasıldır nedir bizde öğrenelim. Biz hep sorunlu baş belası bir helikopter olarak duyduk bakalım siz nasıl tecrübe edeceksiniz.

A8i-Q2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Merhabalar

Evet uygulamalı olarak Tecrübe etmeyi daha çok seviyorum çünkü RC Heli konusunda elim bayağı yatkın ve youtubedaki 4 kanal 6 kanal fark videolarını izledim.JoyStick kullanımını anladım... Sadece kumanda üzerindeki modlar biraz ilk zamanlar zorlayabilir , onun haricinde uçuşta bi sorun yaşayacağımı sanmıyorum. Cünkü kullandığım Heli öncedende dediğim gibi akrobasi helikopteri terk farkı 4 kanal olması. Master CP hakkında ne gibi kötü yorumlar aldınız paylaşın , boşuna para yatırmayayım veya o ebatlarda minimum 40-50 cmlik Bi 6 kanal RC heli tavsiye edin lütfen.

Merhabalar

Bende bu hastalığa 4 kanal bir helikopterle başladım ve aradaki fark şu şekilke 4 kanal bir heliyi sağ daki stikleri bıraktığınızda kendini toplar, altı kanal ne tarafa yatmışsa o yönde gitmeye devam eder. düzeltmeniz lazımdır. birde 4 kanalda gazı kesersin paller durur ama 6 kanalda durmaz, 4 kanal alışkanlığı yüzünden 2 helikopter kırımı yaptım ortalama 600 liradan 1000-1200 lira masrafım oldu sırf 4 kanal alışkanlığı.
birde boyut meselesine çok takılma 6-7 ayını geceli gündüzlü bütün boş vakitlerini ayırırsan en büyük modeli uçurursun veya alır vitrine koyar ya düşerse diye uçmazsın. bir diğer seçenek hiç uğraşma al uç hem büyükte reklam olacak ama olsun
helikopteri al büyük makina ilk kırımda çöp olabilir bilgisini vereyim ha sakın ola rüzgarlı havada uçurma ama boyut iyi gayet yeterli 80cm

bir diğer seçenek sen bana aldırma boş konuşurum arada sırada bizim forumun hap gibi başlangıç konularını oku sıfırdan başlıyormuş gibi yap keyfine bak. :saygilar: :saygilar:

Merhabalar

daha ucuzu ve iyisi varmış onuda gördüm

üç motorlu yel poyraz değmez buna.

:saygilar: :saygilar:

Merhabalar

Mustafa Çoban.' Alıntı:
daha ucuzu ve iyisi varmış onuda gördüm

üç motorlu yel poyraz değmez buna.

:saygilar: :saygilar:
Teşekkür ederim ilginize alakanıza fakat verdiğiniz linklerden daha iyisi var şuanda bende :) Bende oradan almıştım ve yerinden aldım netten sipariş vermedim deneyerek almıştım. 6.kanalda anladığım kadarıyla bir yön veya komut verirken durdurmak için tam tersi hareketi yapmak zorundasınız. 4 kanalda bunu kumanda otomatik yapıyor çünkü hareket ivmeleri sınırlı. Fakat 6 kanalda durum daha farklı çünkü paller açı değiştirebiliyor. Ters uçuş sağlayabiliyor.Sanırım bu açı değiştirmede kumandanın üstündeki moddan sağlanıyor.

Merhabalar

Muhammed Fatih Hatipoğlu' Alıntı:
Teşekkür ederim ilginize alakanıza fakat verdiğiniz linklerden daha iyisi var şuanda bende :) Bende oradan almıştım ve yerinden aldım netten sipariş vermedim deneyerek almıştım. 6.kanalda anladığım kadarıyla bir yön veya komut verirken durdurmak için tam tersi hareketi yapmak zorundasınız. 4 kanalda bunu kumanda otomatik yapıyor çünkü hareket ivmeleri sınırlı. Fakat 6 kanalda durum daha farklı çünkü paller açı değiştirebiliyor. Ters uçuş sağlayabiliyor.Sanırım bu açı değiştirmede kumandanın üstündeki moddan sağlanıyor.

Hoş geldiniz öncelikle.
Burada 2 seçenek ve 2 yol var.
İlki 6 kanala hiç bulaşmayın ve santim hesabı ile 4 kanala devam edin.
Diğeri ise şimdiye kadar ne öğrendiyseniz hepsini unutun ve helikopter modelciliği nedir ve nasıl yapılırdan başlayıp, 6 kanal mantığı, çalışma prensipleri, model ölçeklemeleri, niye simülasyon çalışırız, riskleri ve tehlikeleri nelerdir, ne gibi yasal zorunlulukları var gibi konuları araştırmaya yönelin ki; biz de forumcak size yardımcı olmaya çalışalım. Zira biz modellerimizi santimetre ile ölçeklemeyip, makina diye adlandırmıyoruz, bu işin kendine has ve üniversal bir terminolojisi var, tabi bu da zamanla oluşuyor. Buradan öğrenebileceğiniz her şeyin tamamı öyle kısa sürelere de dayanmayan, hatta sizin yaşınızdan fazla süredir modelcilik uğraşısı sonucu oluşmuş tecrübeler doğrultusunda hazırlanmış konulardır.
Modelcilik hayatınızda başarılar dilerim.
:saygilar:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...