Merhaba Ben de başladım bu işe

mcturk

Yeni Uye
merhaba rckolik ailesi.
ben haydar göven, fethiyeden katılıyorum.
bu sitede araştırdım okudum ve en sonunda WL v912 alıp amatörce bu işe başlamaya karar verdim.

bu gün itibariyle banggood dan siparişimi de verdim ve heyacanla kargomun geleceği günü bekliyorum artık.
bundan sonra macera başlıyor.
görüşmek üzere.

merhaba v912 aldım başladım bu işe

Hoşgeldiniz Haydar Bey,

Öncelikle yeni hobiniz ve modeliniz hayırlı uğurlu olsun. Dediğiniz gibi mecera başlıyor. :laugh:

Keyifli forumlar. :saygilar:

Haydar Bey, öncelikle hosgeldiniz, yeni hobiniz hayırlı olsun.

Fakat bir yanlışlık olmuş galiba. Zira mesajınızda bizim tavsiyemiz ile V 912 aldığınız söylemişsiniz :rolleyes: Forum olarak biz bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz ki :-\

Tavsiyemiz Simulator Çalışması + V922 ya da 450, 500 sınıfı bir model %p

Umarım yazım hatası olmuştur ve siz V922 almışsınızdır. Şayet öyle değilse, bence hemen Banggood ile temasa geçip, verdiğini V912 siparişini iptal edin ya da değiştirin. Zira bu öncelikle 4 kanal bir model ve ne yazık ki o kadar da sağlam değil. Üstelik bunu aramızda kullanan üyemiz de yok. Bu nedenle yaşayacağınız teknik sorunlarda size ne yazık ki yardımcı olamayız :embarras:

Haydar bey aramıza hoş geldiniz

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

:saygilar:

Hoş geldiniz Haydar Bey :thumbup:

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Haydar Bey, öncelikle hosgeldiniz, yeni hobiniz hayırlı olsun.

Fakat bir yanlışlık olmuş galiba. Zira mesajınızda bizim tavsiyemiz ile V 912 aldığınız söylemişsiniz :rolleyes: Forum olarak biz bunu kesinlikle tavsiye etmiyoruz ki :-\

Tavsiyemiz Simulator Çalışması + V922 ya da 450, 500 sınıfı bir model %p

Umarım yazım hatası olmuştur ve siz V922 almışsınızdır. Şayet öyle değilse, bence hemen Banggood ile temasa geçip, verdiğini V912 siparişini iptal edin ya da değiştirin. Zira bu öncelikle 4 kanal bir model ve ne yazık ki o kadar da sağlam değil. Üstelik bunu aramızda kullanan üyemiz de yok. Bu nedenle yaşayacağınız teknik sorunlarda size ne yazık ki yardımcı olamayız :embarras:

merhaba mehmet üstadım, :saygilar:
Üstadım demek isterim çünkü videolu ve yazılı paylaşımlarda baya bir bilgi aldım sizden ve rc kolik sitesinden.
Çoook Teşekkür ederim. :bravo:

Yanlış yazmadım v912 sipariş verdim. Doğru söylüyorsunuz forumun hiç biri yerinde 912 tavsiye edilmiyor fakat ben ilk etapta kendimi eğlendirip 'rüzgarlı' havalarda da uçurabileceğim, çok fazla zaman ayıramayacağım için yarı profesyonel, ekonomisi düşük bir heli almak ve eğlenmek istedim. Kendimce böyle bir karar aldım ve sizlerin önerilerine uymayıp v912 siparişi verdim. :embarras: :embarras:

Fakat Kalbimde yatan bir model var oda ALIGN T-REX 700 DFC ve tabiki uzun çalışmadan sonra olacak bir şey ama Tareq AlSaadi gibi heli kullanmak.
Zaten beni heli almaya iten olay izlediğim şu videoydu :

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Saygılar RCKOLİK üyeleri.

Haydar GÖVEN' Alıntı:
Tareq'in bu videosunun hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır muhtemelen. :laugh:

Haydar GÖVEN' Alıntı:
Fakat Kalbimde yatan bir model var oda ALIGN T-REX 700 DFC ve tabiki uzun çalışmadan sonra olacak bir şey ama Tareq AlSaadi gibi heli kullanmak.
Zaten hemen hemen hepimizin başına bu tatlı belayı musallat eden bu tür videolar değil mi :laugh: :lollol:

Türker Akgün' Alıntı:
Tareq'in bu videosunun hepimizin gönlünde ayrı bir yeri vardır muhtemelen. :laugh:

Zaten hemen hemen hepimizin başına bu tatlı belayı musallat eden bu tür videolar değil mi :laugh: :lollol:

aynen öyle.
bir açıklama vardırya. hayalimdeki - gerçek olan.
benimde halimde - şimdlik gerçek olan (gerçek olacak olan v912)
benimkide böyle bir şey.

hayırlısı bekliyorum. belkide bu heli kullanmaya başladıktan sonra fikrim değişir ve 6 CH bir heli alırım.
Kim bilir.

v912 benimde düşündüğüm modellerden biriydi.ilk deneyimse eğer benim fikrim o heli için geniş ve kapalı bi alanda çalışman.düşüşlerde kırım yaşama olasılığın fazla.
bizler bu yüzden acemiliği v911 le atmayı tercih etmiştik.hafif olduğu için düşüşlerde kırım olayı oldukça düşük oranda oluyor.

barış altun' Alıntı:
v912 benimde düşündüğüm modellerden biriydi.ilk deneyimse eğer benim fikrim o heli için geniş ve kapalı bi alanda çalışman.düşüşlerde kırım yaşama olasılığın fazla.
bizler bu yüzden acemiliği v911 le atmayı tercih etmiştik.hafif olduğu için düşüşlerde kırım olayı oldukça düşük oranda oluyor.

anladım, önerilerinize uyacağım. :saygilar:

bu tip 4 CH heli için ilk deneyim diyebilirim. 3 kanallı oyuncaklardan bir kaç tane kırdım çöpe attım azda olsa deneyim sahibi oldum sanıyorum. :laugh:
deneyim sahibi olmuşmuyum olmamışmıyım gelince göreceğim, bilgileri sizlere aktarırım. çekebilirsem videoda. %p
kullanmayı düşündüğüm alanlar genelde bahçe, kum gibi yerler olacağından İNŞALLAH KIRIM AZ YAŞARIM.

Birşey soracağım...
Hangisi daha kolay uçar? Trex 700 mü 450 mi???
Neden başlangıç için 450 önerilir???

Sümer Yamaner' Alıntı:
Birşey soracağım...

Sümer Abi kırıldığı zaman toplamak daha kolay ve düşük maliyetli olduğu için bence. :laugh:
450 daha kolay uçan bir model olduğu için değil kesinlikle.

Benim sebeplerimden bir diğeri de 700 gerçekten kontrolden çıkması halinde hayati risk yaratabilecek bir model. :rolleyes: Acemi bir pilotun elinde bir el bombası kadar tehlikeli olabilir. ???

Sümer Yamaner' Alıntı:
Birşey soracağım...
Abi aslında uçaktaki mantığın aynısı heli içinde geçerli. Ebat olarak "Büyük" modeller yapıları ve dizaynları itibari ile "Küçük" olan modellere göre daha stabil. Bu nedenle özellikle YENI BAŞLAYAN modelcilere mümkün olduğunca büyük model ile başlamalarını tavsiye ediyoruz.

Diğer taraftan model büyüdükçe Türker kardeşimin dediği gibi güvenlik anlamında ciddi şekilde risk artıyor. Ayrıca kırım sonrası maliyet tarafında da ciddi bir artış oluyor. Bunda hem yedek parça birim fiyatlarındaki fark, hem de kütle büyüklüğüne bağlı hasar miktarındaki artış en büyük etken.

Bu iki durum analiz edilince en uygun model 450 ya da 700 değil de, 500 sınıfı bir heli oluyor.Fakat yeni başlayan arkadaşlarımız için %95 maliyet ön planda olunca da mecburen genelde 450 sınıfı heli tavsiye ediliyor. Bu vesile ile zamanında konu ile ilgili şu paylaşımı da hatırlamış olalım.

Abi aslında uçaktaki mantığın aynısı heli içinde geçerli. Ebat olarak "Büyük" modeller yapıları ve dizaynları itibari ile "Küçük" olan modellere göre daha stabil. Bu nedenle özellikle YENI BAŞLAYAN modelcilere mümkün olduğunca büyük model ile başlamalarını tavsiye ediyoruz.

Diğer taraftan model büyüdükçe Türker kardeşimin dediği gibi güvenlik anlamında ciddi şekilde risk artıyor. Ayrıca kırım sonrası maliyet tarafında da ciddi bir artış oluyor. Bunda hem yedek parça birim fiyatlarındaki fark, hem de kütle büyüklüğüne bağlı hasar miktarındaki artış en büyük etken.

Bu iki durum analiz edilince en uygun model 450 ya da 700 değil de, 500 sınıfı bir heli oluyor.Fakat yeni başlayan arkadaşlarımız için %95 maliyet ön planda olunca da mecburen genelde 450 sınıfı heli tavsiye ediliyor. Bu vesile ile zamanında konu ile ilgili şu paylaşımı da hatırlamış olalım.

tamamen kendi fikrimi beyan ediyorum. aşağı yukarı 2 aydır heli almak için araştırma video incelemesi yapıyorum yerli yabancı dahil.

öncelikle
bu işi hobi ve devamlı olarak mı yapacaksın yoksa heli nin pili yettiği kadar uçup bir kenara kaldırıp 1-2 hafta belki 2-3 ay sonra tekrarmı eline alacaksın,

hobi için yapacaksan 4 yada 6 CH KÜÇÜK biri heli ile başlayıp illaki simülasyon yapıp SABIR göstermek gerekiyor. sonrası için zaten küçük heli yetmez olacak daha büyüklerine hatta nitrolu modellere geçeceksin.

yok öylesine arada biri uçacaksan, 4 CH biraz büyük bir heli alıp hem keyfine varıp hemde fazla para vermemiş olacaksın. çünkü küçük heli seni tatmin etmez, 6 ch ilk etapta kontrol edemezsin kullanması zor, çok kırım olursa üzülürsün (paran çoktur ayrı konu o zaman zaten git 700 al ) 4 CH büyük heli kontrolü kolay otomatik dengeliyor kendini, az bir kullanımla rüzgarlı havada bile uçarsın (her zaman sıfır rüzgar bulamayacağımıza göre).

Yani bir ürün almadan önce (heli, uçak, araba,... (aslında her ne olursa olsun) ) neyi ne için kullanacağız analizini iyi yapmak lazım. yoksa sonu aşağı yukarı HÜSRAN.

yanlışım varsa düzeltin :saygilar: