LOGO 500 BUILDING BY TEVFİK SIKILI
Tevfik abi, tekrardan hayırlı olsun, sona geliniyor anlaşılan..
1- Ferrite ring artık pek kullanılmıyor. Ben Protoslarımda hobbywing kullanıyorum, ikisinde de ring yok. Sen zaten internal bec'i kullanacaksın, eleman da demiş internal kullanıyorsan gerek yok diye, haliyle sıkıntı olmaz abi.
2- Bence shoe goo ya gerek yok, çünkü ana şaftı yataklayan frame üzerindeki iki rulmandan üsttekini üstten collar sıkıştıracak (ana şaft yukarı aşağı oynamasın diye), alttan da frame plastiği faturalı... Alttaki rulmanın üst tarafı frame plastiği faturalı, alt tarafından da autorotasyon kasnağı ve ana dişli tarafından destekleniyor (ve shimler)... Haliyle rulmanların kaçacak bi yerleri yok. Onu söylemesinin asıl nedeni rulmanların zamanla yataklarını aşındırarak şaftla beraber dönmeye çalışmaları, ama o kadar gevşek bi montaj yok rulmanın yanal yüzeyi ile yerleştiği yatak arasında... Tatlı sıkı bir temas var, frame iki tarafını birleştirince gayet güzel tutunuyorlar yerlerine... Ben kullanmadım hiç shoe goo, modeli 40-50 uçuştan sonra demonte ettiğimde oralarda hiçbir aşınma görmedim.
3- ESC üzerinde üçlü kablo dediğin gibi master kablo, throttle/esc kanalına takılacak. İkili kablo siyah/kahverengi ve kırmızı olsa gerek, ilave bec kabloları, bunları da herhangi bir enerji verilecek aux kanalına takılabilir. Üçü de sinyal olan porta takılmaması gerekiyor ki ünite üreticileri uyarıyorlar zaten buraya enerji vermeyin diye... Kalan tekli muhtemelen rpm output kablosu... Bunu da ünite governoru kullanacaksan uygun yere takmak gerekiyor ama esc governoru her türlü yeter abi, haliyle bunu bir yere takmadan boşta da bırakabilirsin.