Bende birkaç birşey yazmak istiyorum müsadenizle.
Yeni başlayan arkadaşlarımıza istediğini verirsek ne kazanacağız önce bunu konuşmak lazım. Bence kazanmakdan çok kaybedeceğiz. Henüz neyi sorduğunu, karşısındakine ifade edemediğini farketmeyen bir kişiye verilecek cevap tamamen anlamsızdır. Ve bu kişiden gelecekte birşey beklemek de yanlıştır.
Bu demek değil ki bu arkadaşlardan ileride hiçbirşey olmaz. Herkes hata yapar ve bu arkadaşlar da yaptıkları hatayı anladıklarında bir daha yapmayarak, gayet istedikleri hedeflere ulaşabilirler. Yani bu arkadaşlarımız "ben hata yaptım ve beni hiç tanımadığım birileri pışpışlamadı, sırf bu yüzden hayatım karardı" gibi bir mantığa sığınamazlar. Eğer bir yere varmak istiyorlarsa bu gibi durumlar onlara zarar vermekten çok fayda sağlayacaktır.
Aslında
@yunus oğuz söylemiş olduğunuz gibi bu arkadaşları kazanmak istiyorsak öncelikle bu arkadaşlara istediklerini parça parça vermemeliyiz. Yaptıkları yanlışları farkettirmeliyiz ki onlara yardımcı olabilelim. Yanlışlarını farkettirme şekli duruma göre değişiyor. Bazen aşırı saçma bir şekilde dalga geçer gibi sorular soruluyor. Bu sorulara insanın sinirlenmemesi çok zor oluyor
Yani anlamak ve öğrenmek isteyen bir aceminin sorusu ilk cümlesinden son cümlesine kadar kendini belli eder. Bu tarz kişilere emin olun herkes elinden geldiğince yardımcı oluyor. Ama daha ne sorduğunu bilmeyen bir kişiye yardımcı olduğun zaman borçlu çıkarsın. İkinci soru ve üçüncü soru tüm anlamsızlıklarıyla ardı ardına gelir.
Toparlarsak ağlayana emzik veriliyor. Ağlamayıp birşeyler geveleyene birşeyler geveleniyor