Lipo Pil Kablo Değişimi

Lipo Pil Kablo Değişimi

Ertuğrul ÖZER' Alıntı:
Benim kullandığım motor ve Esc 60A lik . Tam gazda kalkış esnasında 35A çekiyor. %50-55 gazda kalkıştan sonra 7-8A çekiyor.
Power modülün sadece konnektörleririni değiştirdim. Power modülün 90A kadar desteklediğini belirtmişler.

Tamamdır paylaştığınız için teşekkür ederim. Merak ettiğim şey acaba kablolarda bir sorun olup olmayacağıydı ama sizin sisteminiz zaten az akım çekiyormuş ama yardımlarınız için teşekkür ederim. :saygilar:

Hocam elimde xt60 konektör var fakat gelen Lipo Pil t plug.Pilin t plug kısmını kesip xt60 lehimleyebilir miyim? Pil açısından sorun oluşur mu?

Hocam elimde xt60 konektör var fakat gelen Lipo Pil t plug.Pilin t plug kısmını kesip xt60 lehimleyebilir miyim? Pil açısından sorun oluşur mu?
Güzelce lehimlediğiniz takdirde hiçbir sorun olmaz.Küçük bir hatırlatma, kabloyu eski konnektörden ayırırken kablonun boyunu kısaltmayacak şekilde keserseniz daha iyi olur.Çünkü bir kaç defa lehim yaptınız diyelim, kablonun boyu ne kadar kısalırsa bataryaya ısı iletimi artacağından ısınma riski artacaktır.Benim uyguladığım yöntem kabloyu kesmeden havya ile eski konnektörden ayırıp ucundaki lehimi yenileyerek yeni konnektöre lehimlemek...

• Beğen
Tepkiler: CANKUT TAŞ
Ne yaparsan yap, iki kabloyu birden ayırma eski konnektörden. Birini ister havya ile ister keserek ayır. Shrink takıp yeni konnektöre lehimle. Shrinki yerleştirip ısıt. Sonra diğer kabloya geç.
Bunu ben acı bir şekilde tecrübe ettim ardı ardına 4 liponun konnektörlerini değiştiriken sonuncusu da aceleden yan keski ile aynı anda iki kabloyu kesmeye çalıştım. Güzel bir havai fişek gösterisi yaptı lipo bana. Kablolarda yan keski ye yapıştığı için ayrılması zor oldu

Bunu ben acı bir şekilde tecrübe ettim ardı ardına 4 liponun konnektörlerini değiştiriken sonuncusu da aceleden yan keski ile aynı anda iki kabloyu kesmeye çalıştım. Güzel bir havai fişek gösterisi yaptı lipo bana. Kablolarda yan keski ye yapıştığı için ayrılması zor oldu
:) aynı hatayı bende yaptım iki kabloya aynı anda dalıp kestip, de benim piller lion bunların içinde emniyet valfi olduğu için pilin biri kendini kapattı çöpe gitt.