Kendi Modelimle Bana Nispet Yapılması :D

arkadaşların aklı karışmasın v977 de nasıl ayarlayacağız gibi anlaşılabilir. V977 kumandası fabrikasyon ayarlı biz müdahale edemiyoruz. Sol üstte bulunan stick yukarı kaldırımda iddle up moda zaten geçmiş oluyor yani gaz eğrisi sabit gibi, pitch eğrisi 100 0 100 gibi. Hover olayı ise her model ve kullanıcıya ayarlara göre helinin hover durma süresi değişir sabit birşey değildir. Benim kendi yaptığım 4 kanal moddan iken hover da hover depug moda alıp stabilliği terimler ile sağladım. Daha sonra 6 kanal modda hover da Heliyi önce sakinleştirip sonrasında dediğim sürelere erişilebilir. Ancak 6 kanal modda ve ıddle up açık iken ne kadar skinleştrebileceğinize bağlı kimsenin aklına Heli de bir sorun mu var gibi birşey gelmesin. Olay tamamen "At sahibine göre kişner" atasözü ile özdeşleştirebiliriz. Tamamen tecrübe ve reflekslerin zamanla gelişmesi ile alakalı bir durum.

Pardon ben konunun başlığına bir an dikkat etmeden öyle yazdım.

Düzeltiyorum: v977 ile 3D modda iken inverte geçebilirsiniz fakat, idle up switchini açmadan bunu yaparsanız ters döndüğünüzde stiği aşağı çekmek durumunda kalacaksınız ve devir yetmemeye başlayacak gaz kesiliyor çünkü... O bakımdan idle up switchi açıp önce bir tam gaza geçiriyorsunuz aleti, sol stick sadece açı ayarlamaya yarıyor artık ve ters dönüp açıyı eksiye çekiyorsunuz, cyclic olarak dengelemeye çalışıyorsunuz.

Ynt: Kendi Modelimle Bana Nispet Yapılması :D

Abi tesekkurler.ama ben acemiyimde simdi ben heliye % 50gaz verdim diyelim ve invert tusuna bastim.gaz kesintisi olup alcalacaksa gazi 75e alip stabil olmaz mi ve bu dediklerimle sanirim sacmaladim:)

recai ikinci' Alıntı:
Merhaba...
Modelin hiçbir şey yapmadan hover da durması mı gerekiyor. Sim programında bile heliyi hover da tutmak için küçükte olsa kontrol vermen gerekiyor. Ki ben V977 de 6 kanala geçinde helikoptere kontrol vermeden çok az durabiliyorum hover da. Normal olan hangisi merak ettim şimdi :)
Recai bey tum 6 kanal helilerde hoverda surekli kalabilmek icin surekli ve az miktarda mutlaka komut vermek gerekiyor. Eger model Flybarli ise, fiziki olarak daha cok etken barindirdigi icin hover icin gerekli komut sayisi FBL helilere gore 1 tik daha fazla oluyor.Ama temel ayni, FBL yazilimsal ilave bir destek aliyoruz diye dusunebilirsiniz ;)

Oğuz Gün' Alıntı:
Bugün 10 saniye dokunmadan süre tutarak demedim. Heliyi hover da sabitledikten sonra iddle up açık şekilde 11 saniye sabit durdu :) :embarras: durmayanlar modelini tokatlayabilir 6 kanal modunda ve idde up açık rahat duruyor hover da sabitledikten sonra.
Wooowwww harika sure

Mehmet Bey bende sizin dediğiniz gibi biliyorum :thumbup: Ama arkadaş hover a aldıktan sonra uzunca bir zaman stabil bir durumda kontrol vermeden duruyor diyince acaba benim helide mi bir problem var dedim. Yoksa tail in, side in, noise in hover da minik kontrollerle durabiliyorum ama hiç kontrol vermeden 3-4 sn zor duruyor ;D hatta o kadar bile durmuyor.
Bir de merak ettiğim bunun bi standardı var mı? Mesela bu işte uzman sayılabilecek bir kişi bütün ayarları tamsa hiç kontrol vermeden ne kadar durabilir ?
Sorum saçmaysa kusura bakmayın :embarras:

Recai Valla hic bunu dusunmedim. Zaten belli bir sure sonra otomatige bagladigin icin aklina bile gelmiyor, bakiyorsan ve ihtiyac var ise veriyorsun. Bence temel ve ana hedefde bu olmali diye dusunuyorum ;)

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Recai Valla hic bunu dusunmedim. Zaten belli bir sure sonra otomatige bagladigin icin aklina bile gelmiyor, bakiyorsan ve ihtiyac var ise veriyorsun. Bence temel ve ana hedefde bu olmali diye dusunuyorum ;)
%p

Burkay Hilaloğlu' Alıntı:
Abi tesekkurler.ama ben acemiyimde simdi ben heliye % 50gaz verdim diyelim ve invert tusuna bastim.gaz kesintisi olup alcalacaksa gazi 75e alip stabil olmaz mi ve bu dediklerimle sanirim sacmaladim:)
Bu konu sana yardimci olacaktir ;)