Kendi Modelimle Bana Nispet Yapılması :D

selcuktuncer

Tecrübeli Uye
Değerli Mehmet bey bilirler 6 kanala artık geçeyim diye v977 aldım netten yaklaşık 700 tl dahil tüm yedekleriyle ve heyecanla bekledim. ama heli 1 buçuk ay sonra geldi ve ilk uçuruşumda pallerden bişey çıktı, bende yanlış mon tajladım ve bunlamı uğraşıcam uçmuyo bu dedim ve sinirle sattım. sıfır km de ki v977 imi yine bu siteden oğuz bey satın aldı,elden çıkarmak içinde tüm yedekleriyle oldukçada uygun fiyata sattım. Ama bugun bana attığı mesaj tebessüm edip kıskanmama sebep oldu :lol: ;D :lollol:

mesajı paylaşayım:
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şaka bir yana sattığım bir üründen alıcının memnun olması çok güzel bir şey. Ama içim gitmedi değil ben uçuramadım ellere yar oldu. :laugh:

Bazen aldığımız bir model başka birine nasip olabiliyor sanırım. :laugh: Paylaşım için teşekkürler. :RCKolik:

evet türker abi ama olsun helal hoş olsun en azından emin ellere usta ellere gitmiş heli. bu daha güzel.

10 saniye uzun bir süreymiş yalnız. Hani bizde de var V977 ama o kadar da durmuyor benim heli. Selçuk sen ne yaptın yaa :lollol: :lol:

Konu başlığına ilk cepten bakınca valla kötü bir durum var zannetmiştim ama meğer hayırlı ve güzel bir paylaşımmış :laugh: :D

Evet nispeti yapan benim sanırım şaka bir yana SelÇuk kardeşimize teşekkürlerimi iletmek istedim. Ama sanırım video zamanım olursa bir haftaya video ekleme düşüncem vardı bunu bir kez daha düşüneyim
:laugh: ;D bu arada 10 saniye dediysem lafın gelişi yani insan uçarken Heli ile bütünleşiyor zaman duruyor. Ama oldukça stabil trim ayarları sağlam yaptıktan sonra 10 saniye olmasada rahat 6 7 saniye kendi hover da durur. Benim tahminim kronometre tutmuyorum ama 10 saniyeye yakın stabilliği koruyor. Her yönden güçlü stabil ve sağlam bir model. Burada herkesin önünde bir kez daha SelÇuk kardeşime teşekkür eder inşallah en kısa zamanda 6 kanal bana verdiği modelinde üst versiyonuyla görmek isterim herkese saygılar selamlar.

Oğuz Gün' Alıntı:
Evet nispeti yapan benim sanırım şaka bir yana SelÇuk kardeşimize teşekkürlerimi iletmek istedim. Ama sanırım video zamanım olursa bir haftaya video ekleme düşüncem vardı bunu bir kez daha düşüneyim
:laugh: ;D bu arada 10 saniye dediysem lafın gelişi yani insan uçarken Heli ile bütünleşiyor zaman duruyor. Ama oldukça stabil trim ayarları sağlam yaptıktan sonra 10 saniye olmasada rahat 6 7 saniye kendi hover da durur. Benim tahminim kronometre tutmuyorum ama 10 saniyeye yakın stabilliği koruyor. Her yönden güçlü stabil ve sağlam bir model. Burada herkesin önünde bir kez daha SelÇuk kardeşime teşekkür eder inşallah en kısa zamanda 6 kanal bana verdiği modelinde üst versiyonuyla görmek isterim herkese saygılar selamlar.

Hocam tam şimdi ben de benim V977 nin pallerini çekip bak oğlum bak milletin helisi nasıl stabil görüyon mu!! Kendine çeki düzen ver valla esc ni sökerim diye baskı yapıyordum ki şimdi bunu okuyunca bıraktım. :D :D

Ynt: Kendi Modelimle Bana Nispet Yapılması :D

Hüseyin Cem ASLAN' Alıntı:
10 saniye uzun bir süreymiş yalnız. Hani bizde de var V977 ama o kadar da durmuyor benim heli. Selçuk sen ne yaptın yaa :lollol: :lol:
Valla bnde satmasamaydim dedim yalan degil :)

Oğuz Gün' Alıntı:
Estagfurullah gule gule kullanin insallah adiniza cok sevindim. Helim adinada cok sevindim :) ucus videosunu merakla bekliyorum

Bugün 10 saniye dokunmadan süre tutarak demedim. Heliyi hover da sabitledikten sonra iddle up açık şekilde 11 saniye sabit durdu :) :embarras: durmayanlar modelini tokatlayabilir 6 kanal modunda ve idde up açık rahat duruyor hover da sabitledikten sonra.

Oğuz Gün' Alıntı:
Bugün 10 saniye dokunmadan süre tutarak demedim. Heliyi hover da sabitledikten sonra iddle up açık şekilde 11 saniye sabit durdu :) :embarras: durmayanlar modelini tokatlayabilir 6 kanal modunda ve idde up açık rahat duruyor hover da sabitledikten sonra.
biraz konudan sasicaz ama abi:) iddle up nedir?

Burkay Hilaloğlu' Alıntı:
biraz konudan sasicaz ama abi:) iddle up nedir?

Bu daha fazlası için ;)

Merhaba...
Modelin hiçbir şey yapmadan hover da durması mı gerekiyor. Sim programında bile heliyi hover da tutmak için küçükte olsa kontrol vermen gerekiyor. Ki ben V977 de 6 kanala geçinde helikoptere kontrol vermeden çok az durabiliyorum hover da. Normal olan hangisi merak ettim şimdi :)

Ynt: Ynt: Kendi Modelimle Bana Nispet Yapılması :D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Bu daha fazlası için ;)

Oncelikle tesekkurler abi:) Abi birsey soracagim o zaman iddle olmadan invert ucus yapilamaz mi?

Ynt: Ynt: Kendi Modelimle Bana Nispet Yapılması :D

Burkay Hilaloğlu' Alıntı:
Oncelikle tesekkurler abi:) Abi birsey soracagim o zaman iddle olmadan invert ucus yapilamaz mi?

burda önemli olan pitch curve (pal açı eğrisi) ve throttle curve (gaz eğisi) nasıl olduğu...

Normalde helinin kütlesinden ve yerçekimi ivmesinden kaynaklı bir ağırlığı var ve bunu yenmek zorunda. Pallerin havayı aşağı süpürerek bir kaldırma kuvveti oluşturması sonucu bunu başarabiliyor alet. Daha fazla açı, daha fazla süpürülen hava ve sonuç olarak yükseliyor, veya daha az açı alçalıyor vesaire.

Model inverte geçtiğinde yine yerçekiminin tersi yönde hava süpürmesi lazım ve bunu yaparken gaz eğrisinin de uygun olması lazım. Yani açı kadar devir de önemli... Heli düz dururken atıyorum %75 lik bir gaz ile +2 derecelik açı ile dengede duruyor diyelim. Ters çevirdin, referans helinin kendisi olmak üzere bu sefer yine dengede durabilmesi için -2 derecelik açı ile ve yine %75 lik gazda olması lazım.

Normal modda gaz eğrisi 0-40-60-80-100 gibi olur mesela, ve açı eğrisi 40-45-50-75-100 gibi... Bu invertte sıkıntı. Modeli çevirdin pallere eski açı vermelisin ve bu arada devir de fazla düşmemeli. Örneklemek gerekirse gaz stiği kendi hareket ekseninin yüzde 75 inde dengede duruyor. Ters çevirince bunu simetriğine yani yüzde 25 ine çekmelisin. Düz dururken gaz 80 de (maksimum devrin yüzde sekseni) , açı 75 te (maksimumu 11 derece kabul edersek 8,25 derece falan) idi. Paragrafın başında ilk verdiğim değerlere bakarsan ters döndüğünde gaz yüzde 40 a düşecek (ki istenmeyen bir durum), açı da eksi 8.25 dereceleri bulmayacak, -5 derecede falan kalacak ki bu da yetmeyecek.

Haa normal mod eğrilerini idle up gibi ayarlarsan yani mesela 100-92-85-92-100 gibi bir gaz eğrisi, 0-25-50-75-100 gibi bir açı eğrisi ayarlarsan ayrıca bir idle up switchi açmana gerek kalmaz :laugh: