Hocam bu videonun 03:10 dakikasında karbon boruyu nasıl kanada geçirebileceğiniz ile ilgili bir teknik göstermiş. Tel ile kesiyor.
Video:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Şimdi de düz karbon boruyu bükmeden kanada nasıl dihedral verebileceğimizi aklıma gelen bir fikirle sunmak istiyorum.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Kanadın iki ucuna da bu airfoil profilini yapıştırıyor ya. Boruların geçeceği yerlere de delik açmış. Eğer iki iki ucuna yapıştırdığınız bu tahtalardaki deliklerin yüksekliği (hizası) farklı olursa deliğe teli sokup kestiğinizde yer ile 0 derece yapan bir uzun delik yerine biraz açılı bir delik olur. Bu şekilde boruyu soktuğunuzda kanat birkaç derece havaya doğru açı yapar.
Daha iyi anlatabilmek için bir çizim yaptım. Kanada önden baktığımızı düşünelim. Soldaki çizimde yanlardaki iki deliğin aynı hizada olduğunda borunun gireceği hattın çizimini görüyorsunuz kırmızı ile. Yer ile 0 derece açısı var paralel yani. Fakat deliklerden birinin yüksekliği diğerinden farklı olursa kestiğinizde sağdaki çizimdeki gibi açılı bir delik oluşuyor. Ve alttaki gibi boruyu geçirdiğimizde ve boru yere paralel olduğunuda kanadığımız yukarıya doğru açı yapıyor. Tabi ki de iki kanadı böyle yaptığımızda arada bir üçgen boşluk oluşacaktır. Onu da zımpara ya da oraya ek bir parça koyarak giderebilirsiniz.
Daha basit olarak anlatırsam kanatların merkeze bakan tarafındaki delik dışa bakan tarafındaki delikten yukarıda olmalı.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Denemedim fakat düşününce bu şekilde olabileceğini düşündüm. Umarım yararlı olur