Sumer Yamaner
Moderator
- Web sitesi
- www.sumeryamaner.com
- İlgi Alanı
- Uçak
Türker Akgün' Alıntı:Hafif değil üstad tam tersine ağır, üzerinde O.S. 91 FX motor var.
Bence bir Mustang klasiği üstad, kalkışta kanat üzerine stall. Modeli kalkışta yeterli hıza ulaştırmadan elevatörü heyecanında etkisiyle biraz fazla çekince stall ve haliyle kırım.
Mustang'te bu kırımın aynısını yaşayan bir sürü modelci vardır uçağın aerodinamiğiyle alakalı.
Sümer Abi daha aydınlatıcı bilgiler verecektir sanırım.
Çok vakit kaybettim uçakla üstad çooookkkk. :'( Yanar yanar ona yanarım.Mesut AKIN' Alıntı:elevatoru erken cektigini tahmin edemedim , burnu hafif oldugu icin birden yukari kalkti yorumuny yaptim Turker bu guzelliklerle ugrasirken nerden gectin bu heli isine ?
Celalettin Abi sen ayarları dert etme, gerekirse biz yaparız onları.Celalettin Yazkan' Alıntı:Ben de heli ayarları ile uğraşmaktansa uçup açılmak için karanlık tarafa geçmek üzereyim.
Bu kırımdan sonra RealFlight simulatörü açtım ve Mustang'i seçip benzer şekilde bir kalkış yaptım (aniden gazı açıp elevatörü çektim) ve aynen bu şekilde stall oldu model.Sümer Yamaner' Alıntı:Ben de öyle bir P51 kırmıştım.
Bi de uçaktan başka RC model kullanmazsan tadından yenmez.Türker Akgün' Alıntı:Bu kırımdan sonra RealFlight simulatörü açtım ve Mustang'i seçip benzer şekilde bir kalkış yaptım (aniden gazı açıp elevatörü çektim) ve aynen bu şekilde stall oldu model.
Bu sayede Realflight'ın algoritmasına olan güvenim çok farklı biryere geldi, zaten o gün bugündür başka simulatör yazılımı da kullanmadım.
Real Flight heli algoritması uçaktan daha başarılı ama Sümer abiSümer Yamaner' Alıntı:Bi de uçaktan başka RC model kullanmazsan tadından yenmez.
Simulatördeki bu denemeyi yıllar sonra yaptım Sümer Abi. O zamanlar ben uçaklarla ilgilenirken simulatör kullanmıyordum. Sen iyi bilirsin uçakçıların şiddetle uzak durduğu 3 tane kritik şey vardır :Sümer Yamaner' Alıntı:Bi de uçaktan başka RC model kullanmazsan tadından yenmez.
Tabi böyle söylemen normaldir Sümer Abi ama sen benden iyi bilirsin " Rudder Lobisi Başkanı " olarak uçakçıları.Sümer Yamaner' Alıntı:Türker'ciğim sen "uçakçı" diye birtakım "tankçılar" tanımışsın. Yazık olmuş. Karanlıktan çıkıp nura kavuşsan uçakçılığın ne kadar özel bir alan olduğunu göreceksin. Geç değil. Bekleriz.
Türker Akgün' Alıntı:Tabi böyle söylemen normaldir Sümer Abi ama sen benden iyi bilirsin " Rudder Lobisi Başkanı " olarak uçakçıları.