Yine birşeylere bakınıyorum, bir tespitte bulundum ve durumun böyle olduğundan "eminim".
Geçenlerde hatırlarsınız. Fastlad %12.5 indirim yapmıştı. Ama nedense alışveriş yapınca %15 olarak uyguluyordu.
Bu akşam yine bir alışveriş sırasında, toplam bedelin %10 u kadar bir discount görmeyi beklerken yine daha fazla gördüm. Rakamlara dikkat edince durumu anladım. Aslında VAT dahil fiyatları üzerinden %10 indirim uygulanıyor. O yüzden geçen sefer 12.5 olan indirim 12.5 x 1.2 = 15 olarak yansıdı.
Bu akşam bir iki şey alayım dedim, birinin fiyatı 34.99 pound. Diğerinin 8.29 pound. Toplam bedel 43.28 pound... Yani aslında tam olarak 4.33 pound indirim yapması gerekirken 5.19 pound indirim yaptı. Aslında benim aldığım ürünlerin VAT dahil fiyatları 41.98 pound ve 9.94 pound... Toplamları da 51.93 pound... Onun %10 u kadar, yani 5.19 pound indirim yaptı.
Sistemde sepetteki faturaya yansıyan toplam fiyat üzerinden bir %10 hesaplayan araç yok. VAT dahil fiyatlar üzerinden promosyon kodu girildiği takdirde %10 düşsün diye çalışan bir mantık var.
Bu bakımdan aslında hep bir tık daha fazla avantajlı olduğumuz bir durum var.