Ynt: JR PROPO FORZA 450 TAKIMI
ERHAN YILMAZ' Alıntı:
Valla ben emin olamadım. Heli çalışıyor ama. Gaz kolu aşşa da iken o dediğiniz melodi gelince elektriği kesmek bana mantık lı gelmedi hiç.
O melodi geldikten sonra beklemeye devam ederseniz ayarlara girer diyor. Eğer pili keserseniz default ayarlarla devam eder diyor. (ki default ayarlar uygun bence, heli için programlanmış fabrika ayarı olarak.)
Default ayarlar; high lipo discharge, auto motor timing, no brake, standart throttle speed, helicopter mode...
Eğer pili kesmeyip devam edersek ayarlara giriyor ve sırasıyla tonlar veriyor. Biz bir adımı değiştirmek istedik, onun bip sayısında çubuğu yukarı çekiyoruz, alt menüye girmiş oluyoruz. İstediğimiz seçeneğin bip sayısını verdiğinde çubuğu aşağı çekip onaylamış oluyoruz ve ana menüden devam ediyor. Bir örnek şöyle olabilir; governor için
Gaz çubuğu üstte pili bağladık, çoklu giriş sesinden sonra çubuğu aşağı çektik, ikili ikili onay sesini verdi, throttle curve initiation tamam. Sonra pili kesmedik, ana ayar menüsüne girdi, sırasıyla bipliyor. 5 li biplemeye başlayınca (flying mode) çubuğu yukarı çekiyoruz ve flying mode menüsüne giriş yapmış oluyoruz. 1-bip airplane, 2-bip helicopter, 3-bip helicopter with governor demek. Default ayar 2-bip... Biz ise 3-bip ten sonra çubuğu aşağı çekiyoruz ve helicopter with governor seçeneğini onaylamış oluyoruz. Sonra değiştireceğimiz başka bişey yoksa pili kesebiliriz, yok sıradaki menüleri değiştireceksek bip dinlemeye devam.
Ana menüdeki bip sayıları ve anlamları;
1- battery management system (lipo)
2- motor timing (auto timing)
3- brake mode (no brake)
4- throttle sensitivity (standard throttle speed)
5- flying mode (helicopter)
6- fall safe time (5 sec)
7- soft start speed (standart soft start)
8- switching bec voltage setting ( 5.25V)
Parantez içi default ayarlar... Ayarlaması böyle anlatınca karışık gibi ama hiç öyle değil pratikte... Turnigy Plush gibi... Yada o bunun gibi
Artık hangisi orjinal hangisi çakma ise...
kadir kocaman' Alıntı:
Servo kolları metal değil mi?
Servo kolları metal sıkıştırmalı... Sökme diş atlatma yok. Servo merkezleyince 90 derece ince ayarı çok basit. Böylece ünite içinde servolara swash level işlemi için verdiğim subtrim değerleri sıfır
Güzel özellik, kullanışlı. Sabitleme vidaları da tüm servolar için dışarıdan ulaşılabilir konumda. Horn sök tak, frame içinde boğul derdi yok