- Sene 2008 okul harçlığımdan biriktirdiğim parayla 3 kanal almıştım. Tam olarak resimdeki idi.
- Çok kullanamadım, bataryası çabucak bozuldu.
You must be registered for see images attach
- Çabucak hurdaya çıkınca pek birşey anlamadım. Mekaniğini ve kumandasını açıp kurcaladım, bir iki parça tamirat öğrendim sadece.
- Ardından bir tane daha aldım. Şuna benziyordu, o aldığımda bozuktu. İade etmedim, heryerini inceleyip öncekinden pek te farklı
olmadığını gördüm. Şu alttaki resimdeki gibiydi.
- Sonrasında bayağı helikopter daha aldım. Öncekilerden kalan parçaları yenilerine uydurup, tamir ediyordum. Birkaç yıl böyle
idare ettim
Fakat bu kadar oyuncağı elden geçirince denge ve kontrol konusunda çok kötü olduklarını tecrübe etttim.
Kızılötesi kumandalar komutu geç iletiyor ve menzil 10 metre bile değil, dışarıda uçurmak isteseniz en küçük esintide
savruluyorlar. Daha gelişmişlerine ihtiyacım vardı. Biraz araştırdım, en küçük modeller bile bütçemi aşıyordu.
Maddiyatım iyileşene kadar beklemeye karar verip, elimdeki helikopterleri arabaya çevirmek gibi uğraşlarla takıldım.
- 2015'te bütçem genişleyince profesyonel bir mikro için kollarımı sıvadım. Forumumuzdan İbrahim Demirbilek'ten aldığım
v922 ile macera başladı.
- v922 ile epey kırım atlattıktan sonra kontrolleri ve mikroların karakterini deneyimlemiş oldum. Çekirge gibiler ve sürekli pür dikkat olmak gerekiyor.
Büyük modellere göre stabillik açısından daha zayıflar sanki. v922 ile invert çalışırken, 3d'den daha çok scale denen sakin uçuşun ilgimi çektiğini fark ettim.
- v922'yi satarak Eurocopter As350 modeli bir mikro heli aldım. Wltoys v931'i. İlk aldığımda bu fotoğrafı çektim.
- Sonra onu boyadım ve pervanedeki boyamadan dolayı kırım yaşadım. Kanopiden hiçbir şey kurtulmadı, yalnızca elektroniği ve bataryayı kurtardım.
- Çok beğendiğim bir helikopterdi. Yüzlerce uçuş yapmıştım, her yönüyle memnundum. Bnf sipariş ettim.
- 1 yıl kadar bu miniği uçurduktan sonra ilgim arabalara kaydı. Elimdeki v911 parçalarını ve oyuncak bir arabayı birleştirip
basit bir araba yaptım. Bu arabayla merakım daha da arttı.
- Elimdeki v931'i satıp k989 aldım. Bu hafta elime geçti. Aslında mikro heli, mikro araba, mikro bot
ve mikro uçaktan bir filo kuracaktım ama sonraya kaldı.
Buda her ne kadar başlıktaki heli itirafına uygun olmasa da elimdeki yeni canavar. Drift yaparken
çektiğim için biraz bulanık.