İşin uzamanı arkadaşların yardımına ihtiyacım var

yasin26

Yeni Uye
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım Selçuk üniversitesi makine mühendisi öğrencisiyim. 650 Sınıfı bir quartcopter projemiz var çözmediğimiz bir problemimiz var naza v2 uçuş kontrol kartı turnigy 9x kumanda ve 9 kanal alıcısı ile quartcoptere 2D gimbal da eklendikten sonra 4 servo motor ekleme ve bunların her birini kumanda dan birbirinden bağımsız olarak kontrol etme imkanımız var mı? 4 servo motor yük alma ve bırakma aparatına ait. Aynı anda çalışma gibi bir durum yok her biri farklı zamanlarda yük bırakacak sadece. Şimdiden teşekkür ederim

Bu söylediğin şeyleri burada anlayan kimse yok ne yazık ki Yasin....

Bu aralar senin gibi sıkça gelen ve artık alışkanlık yapan üniversite projesinde sana yardımcı olacak başka kaynak bakmanı tavsiye ederim...

Mehmet abiye katiliyorun eger proje pesindeyseniz mutlaka bilen birinin ekibde olmasi lazim.

Burdan yardimci olmaya calisanlar olur ama nereye kadar. Hadi servolari istedigin kanallara atadin ama daha bicok yerde takilacan.

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Herhalde şu quadrokopterlerde olmasa üniversiteleri kapatacaklar. :mad: Üniversitelerdeki bütün öğrenciler sanki dünyadaki en enteresan fikri bulmuş gibi neden sürekli bu işin peşindeler anlamış değilim.

Üzülerek söylemek durumundayım ki en az 500 öğrenci sizin projenizin aynısını yapmaya çalışıyor şuan ve daha üzücü olan ise bunların en az yarısı bu projeyi bitirdi ve çöpe attı bile. :rolleyes:

Mehmet bey hak veriyorum size forumlara girip takıldığı sorunun cevabını alıp bir daha online olmayan kısaca forumda kirlilik yaratan bir üye değilim. Uzun zamandır yaklaşık 10 senedir rc araçlar ile uğraşmaktayım daha çok arabalar ve 3-4 kanal ile uğraştım. Böyle bir projeye sıfırdan girmiyorum yaklaşık 15 gündür quartcopterin solid üzerinde tasarımı ile uğraştım. 3 4 kanal ile uğraşırken 9 kanallı bir quartcopter toplamaya kalkınca haliyle akıla takılan sorular oluyor Ama şunu söyleyebilirim kesinlikle çok faydalı bir forum aklımdaki soruların çoğuna cevap buldum şimdiden teşekkür ederim :)

Güzel düşüncelerin için teşekkürler Yasin. İlk cevabımdaki mesajı çok net anlamışsın, gerçekten tebrik ederim. Bir bilsen neler görüşüyoruz, karşılaşıyoruz aklın durur :laugh:

Neyse şimdi gelelim sana yardım meselesine. Anladım kadarı ile Eskişehirlisin ama Konya'da okuyorsun, doğru mudur ??

Yerinde olsam bir hafta sonu atlar Eskişehir'e gelir hem ailemi ziyaret eder hem de Semih bey ile tanışırdım. Kendisi ile irtibata geçersen (forum üzerinden özel mesaj gönderebilirsin) , bu tür konularda her türlü soruna cevap bulabilirsin ;) Forum üzerinden de olur ama yüzyüze bilgi almak büyük bir lüks ve bundan imkan varsa istifade etmek gerekir ;D

Semih Balkar Profil

Bu yuk birakma tubitak yarismasiyla baya meshur oldu. :)

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yasin selamlar. Açıkçası naza'yı pek bilmiyorum, istediğin işi yapar mı yapmaz mı emin değilim. Ancak, o kumanda ile bu iş nasıl olacak şüpheliyim. 4 servo 4 kanal, en az 4 kanal multiyi kontrol etmek için, e naza modlarını kullanmak için de 1 kanal, gimbale kanal kalmadı. Gimbal otomatik olarak nazadan kontrol edilse bile, senin kontrolün olmayacak.

Bu işi çözebilmek için serial iletişim yeteneği olan bir kumanda-alıcı ikilisi, örneğin Futaba (Futaba'ya hakim olduğum için örnek verdim, belki başka markalar da uygun olabilir). Futaba'da sbus üzerinden naza ve gimbal kontrolünü gerçekleştirebilirsin, boş kalan diğer kanallara da servoları analog olarak bağlayıp kullanabilirsin. Eğer projede ciddiyseniz, yeni bir kumanda için bütçeniz varsa mesajla ulaşabilirsin, yardımcı olmaya çalışırım. Eskişehir'den görünce dayanamadım :)

Ynt: İşin uzamanı arkadaşların yardımına ihtiyacım var

yasin vur' Alıntı:
Arkadaşlar aranıza yeni katıldım Selçuk üniversitesi makine mühendisi öğrencisiyim. 650 Sınıfı bir quartcopter projemiz var çözmediğimiz bir problemimiz var naza v2 uçuş kontrol kartı turnigy 9x kumanda ve 9 kanal alıcısı ile quartcoptere 2D gimbal da eklendikten sonra 4 servo motor ekleme ve bunların her birini kumanda dan birbirinden bağımsız olarak kontrol etme imkanımız var mı? 4 servo motor yük alma ve bırakma aparatına ait. Aynı anda çalışma gibi bir durum yok her biri farklı zamanlarda yük bırakacak sadece. Şimdiden teşekkür ederim

1500 tl karşılığında Size yardımcı olurum. Çünkü işin ucunda 20000tl ve 6000 tl hazırlık bütçesi var. Hazırlık bütçenizden biraz fedakarlık edin :laugh:

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi

rafet odabaş' Alıntı:
1500 tl karşılığında Size yardımcı olurum. Çünkü işin ucunda 20000tl ve 6000 tl hazırlık bütçesi var. Hazırlık bütçenizden biraz fedakarlık edin :laugh:

Bu nasıl bir yaklaşımdır yahu? Şaka mı? Şakaysa belirtin. Yok ciddiyse Mehmet abi acilen bu mesajı silsin. Bu forumda bu işlerin ticaretine izin de verilmiyor, istenmiyor da, iyi gözle de bakılmıyor.

Konyada yaşıyorum bende imkanınız varsa piste gelin bir hafta sonu yoksa ben alır getiririm sizi aracımla quad ile uğraşan arkadaşlarımızda var uçak teknikerliğinde okuyan arkadaşlarımızda hatta iha projeleri için uğraşan insanlarda Konya gibi bir yerde bu cevabınıza ulaşmak kolay. Ama üniversite olarak o kadar küçük hedefler tutmak kötü. Geçen günlerde bir konferansa katıldım sizin orada. İha üreten yerli bir firma ile alakalı. Ben hukuk fakültesindeyim ve böyle bir konferansa sadece hobi amacı ile katıldım. Açıkçası ben bile tatmin edici bir bilgi alamadım. Benimle irtibat kurmanızı öneririm en azından bir tanışmış olursunuz insanlarla.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Emre Kaman' Alıntı:
Bu nasıl bir yaklaşımdır yahu? Şaka mı? Şakaysa belirtin. Yok ciddiyse Mehmet abi acilen bu mesajı silsin. Bu forumda bu işlerin ticaretine izin de verilmiyor, istenmiyor da, iyi gözle de bakılmıyor.

Trollemelik bir yaklaşım bence Emre abi.

Mehmet ÖZER' Alıntı:
Trollemelik bir yaklaşım bence Emre abi.
Bence de Rafet şakasına takılıyor ama özellikle çok belli etmemiş şaka olduğu :)

Ynt: Ynt: İşin uzamanı arkadaşların yardımına ihtiyacım var

Emre Kaman' Alıntı:

Emrecim foruma açtığım konu sayısı ve mesajlarıma baksaydın bu yazıyı yazma ihtiyacı duymazdın.
Ben bize bir şey katmadan emek ve bilginin sömürülmesine karşıyım. Bu arkadaşın tarzında yardım taleplerini samimi ve içten bulmuyorum. İşin ucunda para olmasa bu işin peşini düşmez ve bu evin kapısının önünden bile geçmezdi.

Rafet abi orda ironi yapmis.

Ufaktan bi mesaj var yani[emoji6]

HTC One_M8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi