Merhaba arkadaşlar,
Bir süredir şarj aleti ihtiyacım vardı. Benim pillerim 2-3s en büyüğü 3000 mah, uzun bir süre de böyle devam edecek gibi. Yakın zamanda daha büyük elektrikli uçaklara ya da quadlara yönelmek gibi bir niyetim yok. Dolar böyle davranmaya devam ettiği sürece de olamayacak
. O yüzden düşük bütçeli bir şeyler bakıyordum seçenekler arasında IMAX B6, toolkitrc ve isdt q6 vardı. Bu markaların hepsinin giriş seviyesi en düşük güçlü ürünlerini ekledim listeye. Fiyatları da aşağı yukarı aynı ama orijinal imax az farkla daha pahalıya geliyor. Üstelik hem teknolojik olarak hem de güç olarak diğerlerinden geride kaldığı için onu eledim. Toolkitrc ve isdt birbirine yakın özelliklerde kullananların yorumları da fena değil o yüzden tipi daha hoşuma gittiği için isdt Q6 Nano yu almayı Uygun gördüm.
Ürün adaptörsüz olarak geldiği için 12v 10a bir LED trafosu aldım ucuna da xt60 konnektör bağladım. Bu şekilde kullanıyorum şimdilik bir sorun çıkarmadı. Özellikleri standart dijital şarj aletleriyle aynı. Şarj, deşarj, storage, ve pili öldürme modları var. İç dirençleri gösteriyor toplam bastığı mah değerini gösteriyor ufak bir ekrani ve 3lü bir butonu var. Butonu başta sevmedim istediğim yere basmasını sağlamak zor oldu ama kullandıkça alıştım. Hoşuma giden bir özelliği şarj deşarj ve storage modları için bitiş voltajını seçebiliyoruz. Mesela fabrika ayarında storage voltajı 3.80 olarak geldi ama ben 3.85 olarak değiştirdim. Boyutları da ayrı bir avantaj. Ölçmedim ama 10cm x 10cm civarı ufacık bir alet. Girişin XT60 şeklinde olması da hoşuma gitti böylece bitmemiş pilleri güç kaynağı olarak bağlayıp bitenleri storage moda alıyorum aynı anda iki pil aradan çıkıyor
. Beğenmediğim tek yanı voltaj ölçme kalibrasyonu pek iyi değil her seferinde 4.20 gözüken hücre voltajlari çıkarıp ölçünce 4.18 olarak gözüküyor. Kalibrasyon yapılabiliyor ama güvenli tarafta kaldığı için şimdilik gerek duymadım. Eger illa 4.20 olmasını istersem de şarj bitiş voltajını 4.22 olarak ayarlardan bir sorun kalmaz diye düşünüyorum
. Velhasılı alet güzel, tam bir fiyat/performans ürünü. Bana gelişi vergi kargo adaptör vs her şey dahil 300 TL'yi aşmadı. Almayı düşünen araştıran olursa diye ayrıntılı olarak yazayım dedim. Aletle ilgili birşey merak ederseniz anladığım kadarıyla yardımcı olmaya çalışırım
.