İniş takımı kapakları için servo yavaşlatıcı

Sümer Yamaner' Alıntı:
İşte bu uçakçı ile helici bakış farkı...
Bizim için Harrier ilginç bir tasarım ama herhangi bir çekiciliği yok. Kısaca dikine havalanıp inen şeyler ilgimizi çekmiyor. Çünkü bir uçağı bir piste indirebilmek için binbir planlama yapmak gerekiyor. Enerji kontrolü, istikamet kontrolü, vertikal hız kontrolü, palye... Bizim için heyecan veren şeyler bunlar. Havada gerçeği ile uzaktan yakından alakası olmayan hart hurt hareketler yapan ve sonra dikine inen bir şey bize tuhaf hatta itici geliyor.

Ama bu olmadı abi :embarras: İnsan kavgada bile söylemez bunu :-\ Biz hiç uçağa itici dedik mi şimdiye kadar :laugh: ;D

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Ama bu olmadı abi :embarras: İnsan kavgada bile söylemez bunu :-\ Biz hiç uçağa itici dedik mi şimdiye kadar :laugh: ;D

Yahu itici gelen siz değilsiniz, vantilatörler. Siz benim canlarımsınız! :D :p :halay:
Ayrıca tüm havacılık camiasının kabul ettiği bir gerçek vardır:
Helikopterler aslında uçmazlar. O kadar çirkindirler ki dünya onları iter... :lol:

Sümer Yamaner' Alıntı:
....
Bu arada farkettiğim bir özellik daha var. Helikopterden uçağa geçiş yapan arkadaşlar, uçağın da yere durarak temas etmesi gerektiği fikrinden kolay kurtulamıyorlar. O nedenle en azından başlarda tüm inişleri belirli bir yükseklikte stall olup yere düşme şeklinde oluyor. Sol el ve rudder kullanımı alışkanlığı ile kalkış ve hava hareketlerinde mükemmeller ama inişte bolca iniş takımı kırıyorlar. :D
Burası enteresan bir tespit olmuş Sümer abi. %p Hadi helici arkadaşlar uçan bir cismin niye yere sürttürerek durmak zorunda olduğunu idrak edemiyorlardır. :rolleyes: Onu anlayabiliyorum, yadırgamadım da. :laugh:

Ama senin heliciler bolca iniş takımı kırıyor demene şaşırdım doğrusu. :eek: Eminim sen benden daha iyi biliyorsundur abi, bir uçakçının ilk gününden itibaren modelinde en çok sorun yaşadığı, para ve emek harcadığı kısım neresidir acaba ? Benim bir tahminim var ama... :lollol: :lol: :lol:

Biraz capon, biraz tutkal, bir de ütü ile eski haline geliyor ama.... :islik:

Türker Akgün' Alıntı:
Burası enteresan bir tespit olmuş Sümer abi. %p Hadi helici arkadaşlar uçan bir cismin niye yere sürttürerek durmak zorunda olduğunu idrak edemiyorlardır. :rolleyes: Onu anlayabiliyorum, yadırgamadım da. :laugh:

Ama senin heliciler bolca iniş takımı kırıyor demene şaşırdım doğrusu. :eek: Eminim sen benden daha iyi biliyorsundur abi, bir uçakçının ilk gününden itibaren modelinde en çok sorun yaşadığı, para ve emek harcadığı kısım neresidir acaba ? Benim bir tahminim var ama... :lollol: :lol: :lol:

Bi kere buna demagoji denir. :p Doğal olarak retract sistemi kullanıldığında sorun yaşanıyor. Ama sabit iniş takımlarını doğuştan uçakçılar oransal olarak çok daha az kırıyor.
Uçan bir cismin yere sürttürerek durması konusuna gelirsek. Burada "modelcilik" yaptığımız için gerçeğinin kopyası gibi görünen ve gerçeği gibi davranan şeyler ilgimizi çekiyor. İyi kötü gerçeğine benzeyip hiç alakasız hareketler yapan şeyler ilgimizi çekmiyor.
Bir türlü anlaşılamayan nokta ise, bu sevme/sevmeme, ilgi çekme/çekmeme konusunun kişisel bir tercih olduğu. :p

Sümer Yamaner' Alıntı:
...
Bir türlü anlaşılamayan nokta ise, bu sevme/sevmeme, ilgi çekme/çekmeme konusunun kişisel bir tercih olduğu. :p

Yok yok anlaşıyoruz abi o konuda bence. Yoksa sen helicileri ben uçakçıları takip eder miydik. :laugh:

Naapiim olm seviyorum sizi... :)

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Şimdi de bu yavaşlatıcının ayarlısını ürettim. :)
Potansiyometre koyacaktım ama hem plaket tasarımı açısından iyi olmuyor hem de böylesi daha havalı. Bir buton yavaşlatıyor diğeri hızlandırıyor. Şu an evde yalnızım ve video çekemiyorum. En kısa zamanda demo videosu da gelecek.

Tabii bu gördüğünüz plaket shrinklenecek ve ayrıca işlemci sokette değil lehimli olacak nihai üretimde.

[attachimg=1]

Ekli dosyalar

• pic04002.jpg
    pic04002.jpg
    53.8 KB · Görülme: 71

Sümer Yamaner' Alıntı:
Şimdi de bu yavaşlatıcının ayarlısını ürettim. :)
Potansiyometre koyacaktım ama hem plaket tasarımı açısından iyi olmuyor hem de böylesi daha havalı. Bir buton yavaşlatıyor diğeri hızlandırıyor. Şu an evde yalnızım ve video çekemiyorum. En kısa zamanda demo videosu da gelecek.

Tabii bu gördüğünüz plaket shrinklenecek ve ayrıca işlemci sokette değil lehimli olacak nihai üretimde.

[attachimg=1]
Süpersin abi durmak yok diyorsun yani[emoji106] [emoji106] [emoji106]

HTC Desire 820 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni bir ürün daha çıktı desene abi :bravo:

Bu arada dükkanı da bos bırakmayalım abi. Boyle geneli ilgilendiren Yeni Ürünleri de oraya ilave edelim derim :bravo:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Sümer Hocam, mükemmel bir tasarım daha, örneği yok, elinize sağlık. :halay:

Çalışma videosu...

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Şık oldular. Butonlara shrink üzerinden rahatça basılabiliyor.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hakikaten çok şık ve çok kullanışlı. Tebrik ediyorum. Bravo.
Ağırlıkları ne kadar oldu?
Bir de bir soru daha: servo motorlar için olması gerektiği gibi de çalışıyorlar, ama aklıma hemen şu "servoless ratract"ler geldi. Onlarda da aynı işi görür mü?
Ben hemen dört tanesine talibim :)

Deniz Tanrıverdi' Alıntı:
Hakikaten çok şık ve çok kullanışlı. Tebrik ediyorum. Bravo.
Ağırlıkları ne kadar oldu?
Bir de bir soru daha: servo motorlar için olması gerektiği gibi de çalışıyorlar, ama aklıma hemen şu "servoless ratract"ler geldi. Onlarda da aynı işi görür mü?
Ben hemen dört tanesine talibim :)

Seri üretim sıkıntımız var. Şu an Konya siparişini hazır edebildim. Dört tane için biraz zamana ihtiyacım var. :D
Servoless retractlarda işe yaramazlar maalesef.

Kablolar dahil 7 gram geliyor.