İlk uçağımı yapacağım ama bazı sorularım var

Egemen Alev

Yeni Uye
İlgi Alanı
Uçak
Yavaştan ilk uçağımı yapmayı planlıyorum olacak ama uçağın önerilen ekipmanlarında yavaş ve hızlı uçuş için 2 farklı motor bulunuyor. Sizce hangisini tercih etmeliyim ve diğer ekipman tercihlerimi nasıl yapmalıyım?
Şu ana kadar bulduğum ama doğruluğundan emin olamadığım parçalar:

İlk uçağım olacağından elbet kazalar yaşanır gibi hissediyorum o yüzden bütçe dostu olması tercihimdir.

Sevgili Egemen konuyu yeterince araştırmamış gibi görünüyorsun forumda bolca vakit geçirip tranier model konularını okumanı öneririm, şimdilik birkaç bilgiyi paylaşmak isterim uçağını uçurmak için 3s pile ihtiyacın var senin paylaştığın pil 1s lipo bu işini görmez ve bütçe dostu bi model toplamak istiyorsan lion pilleri araştırmanı da öneririm daha düşük maliyetli ve uzun ömürlü kullanırsın.
Ayrıca en önemliside ilk uçuşlar için üstten kanatlı bir eğitim modeli ile uçmayı öğrenip savaş uçağına sonra geçmen tavsiye ederim. Yoksa hobiye başlar başlamaz hayal kırıklığı ve soğuma yaşayabilirsin.

Sevgili Egemen konuyu yeterince araştırmamış gibi görünüyorsun forumda bolca vakit geçirip tranier model konularını okumanı öneririm, şimdilik birkaç bilgiyi paylaşmak isterim uçağını uçurmak için 3s pile ihtiyacın var senin paylaştığın pil 1s lipo bu işini görmez ve bütçe dostu bi model toplamak istiyorsan lion pilleri araştırmanı da öneririm daha düşük maliyetli ve uzun ömürlü kullanırsın.
Ayrıca en önemliside ilk uçuşlar için üstten kanatlı bir eğitim modeli ile uçmayı öğrenip savaş uçağına sonra geçmen tavsiye ederim. Yoksa hobiye başlar başlamaz hayal kırıklığı ve soğuma yaşayabilirsin.
İlginiz için teşekkürler fakat bu modeli seçmenin sebebi hazır kesilmiş olmasıydı aslında. Benzer bütçede üstten kanatlı bulmam mümkün mü sizce? Özellikle hazır kesilmiş arıyorum çünkü kendim kesebileceğimi düşünmüyorum.