Merhaba
.
Bu aralar işlerimden dolayı forum da çok aktif olamadım. Ama her gün kısa da olsa sizleri ziyaret etmeye çalışıyorum.
Gelelim projeme.
İlk uçağım olarak seçtiğim proje beni yapım aşamasında baya bir terletti. Özellikle ağırlık merkezini ne yaparsam yapayım ön tarafa 230 gr kurşun ağırlık koymadan dengeleyemedim. Toplam 1805gr ağırlığı ile bile ağırlık merkezi biraz arkada kaldı. Ayrıca kuyruk elevator u sağa doğru biraz yamuk monte etmişim. Bunu Burak beni uyarana kadar fark etmedim.
. İlk uçuşu geçen hafta ki buluşma da deneyimli bir pilot abim yaptı. Kalkarken biraz dengesiz kalksa da havalanınca trim ayarları ile stabil uçabilecek şekilde ayarlayıp dümeni bana devretti. Ama gaz verince burnunu havaya dikmesini trim ayarlarından ne yaparsak yapalım engelleyemedik. İlk uçuştan sonra iniş esnasın da önde ki ağırlık çıktı ve Allah tan motorun oraya kelepçelemiş tim düşmedi. Hava da sallana sallana uçağı indirmeyi başardık. Sonra tekrar sıcak silikonla yerine monte edip kaldığız yerden uçmaya devam ettik. Tabi bu büyük bir sorun olduğu için eve gidince gövdeyi sıfırdan yapmaya karar verdim. ?
Yapım aşamasındaki aksaklıklara rağmen Gaz verince sürekli burnunu diken uçağımı düz bir şekilde kontrol edebildim.
Hiç gaz vermeden havada dakikalarca süzülmesi, kanat yapısı sayesin de kontrollerinin f22 raprora kıyasla ("...ki kıyas yapmak bile doğru değil) daha stabil olması, yanlış verdiğim bir komutu telefi edebileceğim süreyi bana tanıması (havada gaz verip elevatoru de aşağı çekince uçak dik olarak kalktı ve tersine döndü. O şekilde uçağı düzeltmeye uğraşırken havada 2 takla attığımı hatırlıyorum. Ama düzelttim.
) ve en güzeli o uçuş zevkini bana iliklerime kadar hissettirmesi paha biçilemez bir deneyimdi.
Gelelim uçuş videosuna. O gün ki Ankara Buluşmasın da ben bu sefer hiç resim ve video çekmedim. Daha doğrusu o an ki heyecanla aklıma bile gelmedi. @Burak Ağcayazı sağ olsun kafa kamerası ile uçuşu çekmeye çalışmış. Ama zoom falan olmadığı için çok net değil; Hakan abinin uçurduğu ve uçağımın ilk uçuşu olan video var sadece. Benim uçurduğumu kimse çekmemiş malesef. ?
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Eve gidince gövdeyi baştan yaptım. 265 gr daha hafifledi uçağım. Öne sadece her ihtimale karşı yine 30 gr bir ağırlık koydum. Ağırlık merkezi de tam oldu.
Bu kez kuyruğum da düz.
Son halinin resimleri;
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Haftaya bu hali ile ilk uçuşunu yapacağım. Bu kez çok daha ümitliyim düzgün uçacağından.
Hepinizi sevgi ve saygı ile selamlıyorum.
Bana katlandığınız için teşekkürler.