Ü
Üye silindi 8682
Guest
"Bazı modellerde" diye belirtmiştim. Külliyen olmasın demiyorum.Uçakta da benzer bir durum var gibi. Rudder'a yanlışlıkla dokunulması sorun yaratıyorsa, sorunu çözmek rudderi yok etmek değil, yanlışlıkla dokunmamayı öğrenmek olmalı.
Siz yeni birine en gelişmiş helikopteri veya çok rotorluyu tavsiye edermisiniz? Yoksa başlangıç için eli alışşın diye basit kontrolleri olan bit tanesinimi öneriyorsunuz? Buna benzer bir durumdan söz ediyorum. Kaldı ki, Uçakla rotorlu / çok rotorlular arasında fark var.
Söz konusu olan "snowball' da" model boyutuna kıyas hayli büyük rudder var zaten. Olmazsa olmaz.
Malum; uçuşta ustalaştıkca fazladan kanalları modellere ekleyebiliryoruz. Kamera kontrolleri, kargo kapağı, Flaplar vs. vs. sorun olmuyor.
İlk uçuş deneyimleri ve acemi pilot söz konusu. Basit bir modelde uçmaya yetecek kontrol edilecek fonksiyonları minimize etmek gerek diye düşünüyorum.
Örnek: Genelde başlangıç için önerdiğim F22 depron modelde rudder ve aileron denedim. Maalesef fazladan aileron sadece tono yapmakta az bir katkı sağladı. Ruddere ise hiç gerek olmadı... Örnekler çoğaltılabilir.
Yukarda da yazdığım gibi kural değil bunlar. Kişilerin tercihlerine bağlı.