İlk kar ilk uçuş..

AsiPilot

Uye
Dün karı görünce işten kısa bir vakit buldum ve hemen küçük bir uçuş yaptım. Net paketi limitliye düştüğü için biraz yavaş yüklendi ama sonunda yüklendi işte. Çok eğlenceli değil gerçi fakat karda uçuş yapmak çok zevkli. Dün birde 0 ışıkta gece uçuşum vardı. Sanırım yıl bitimine dek geldi :) Kamera kardeşimin elindeydi gece, o da sadece kamerayı modele tutmuş. Kayıt yapmamış :) İyi seyirler.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

İlk kar ilk uçuş..

Ellerine saglık Kadir :bravo: karda uçmak gercekten cok farklı bir his.

Sent from my iPhone using Tapatalk

İlk kar ilk uçuş..

Uçuş güzeldi. Karda olunca seyir zevki de üçe katlanıyor.

İlk kar ilk uçuş..

Kadir abi senin uçuşlarını beğenerek izliyorum inşlalah plotajımı geliştiririmde birlikte uçarız seninle. Tabi sebebini bilmediğim sonradan sonraya gelen korkum ve heyecanımıda yenebilirsem :laugh:

İlk kar ilk uçuş..

kemalcan' Alıntı:
Kadir abi senin uçuşlarını beğenerek izliyorum inşlalah plotajımı geliştiririmde birlikte uçarız seninle. Tabi sebebini bilmediğim sonradan sonraya gelen korkum ve heyecanımıda yenebilirsem :laugh:

Ben hemen en önemli 3 sebebi söyleyim.
1- Tamamen dugusal olması.
2- Modelin büyük boyutlarda olmasının ve o pallerin dönmeye başladığında etrafına verebileceği zararın kısmen farkında olman.
3- Gerçekten çok duygusal olması :)

Ayrıca pilotajın zaten iyi. Lüzumsuz yere kendini fazla kasıyorsun. Bu kadar kasarsan eğer, pilotajın düzelmek yerine kötüye gider.

İlk kar ilk uçuş..

Kadir abi haklısın tamamen katılıyorum sana bu korku sonradan sonraya geldi bana nedense bilmiyorum engelleyemiyorum pilotajım iyi biliyorum ama kendime güven sıfır :D
Tabi birde işin içine duygusal faktör giriyo :D thk saolsun yedek parça olarak uygun yinede.
Yabancı pilotları izlemektense sizler gibi abilerimin kardeşlerimin videolarını izlemek daha çok keyif veriyo bana (örnek verecek olursak seni izlemek veya doğukan ı izlemek bi iki arkadaş daha var ) bence uçuş videolarının paylaşımları artmalı :)

İlk kar ilk uçuş..

Kadir abi paylaşım için teşekkürler. Saha şahane olmuş :laugh: Geçen yıl 2 ocakta çıkmıştık karlı havada, o zaman protos var... Benim sorunlu esc o zaman da gaz kesti, model yastık gibi karın içine düşüverdi. Dize kadar kar var, koşa koşa gittim çıkardım. Senin sahanın da maşallahı var kar yüksekliği olarak, o zamanları aklıma getirdi :)

Bu arada ben hala yabancı pilotları izlemekten daha çok keyif alıyorum Kemal :embarras: Dunkanı tareqi demiyorum, adını sanını duymadığımız adamlar deliler gibi uçuyor, vay anasını diyorum ;D

İlk kar ilk uçuş..

Rasim tamam yabancılar güzel uçuyo tabi ama bence işin farklı boyutları var adamlar kırım yaşayınca hahaha hihihi havasındalar bizim dünyamız başımıza yıkılıyo ;D bu yüzden geliştiremiyoruz kendimizi maddi imkanlar yüzünden. Ciddi masraflar çıkabiliyo kırımlarda buda bizi bir kaç adım geriye götürüyo onlardan yoksa bizim yabancılardan bi farkımız yok :D

İlk kar ilk uçuş..

Valla öyle bişey yok ya, işin parasal boyutu bizde neyse, orda da aynı. Kırımdan sonra dünyayı başa yıkmaya da gerek yok, hamama giren terler :) Senin izlediğin pilotlar pro pilotlarsa, onlara zaten malzemeler beleş geliyor, işleri bu. Ama işi hobi olarak yapıp da, adı sanı bilinmeyen binlerce adam var ve öyle böyle uçmuyorlar... İşi yabancılar-bizler olarak değil de, pro pilotlar ve hobiciler olarak düşünürsek söylediğin daha mantıklı Kemal.

İlk kar ilk uçuş..

Yok tabii canım bizim onlardan farkımız... Bizden "bi tık" öndeler sadece :D

Doğukan'ı beğeniyoruz değil mi? İzleyen herkes hemfikir. Daha bir yılı biraz geçti başlayalı, ama çok iyi gidiyor. Belli ki yetenek var. Ama ne kadar sim çalışıyordur? Belki de her gün... Peki ya biz? On günde bir onbeş günde bir, o da aklımıza gelirse... Neden? İşte içler güçler, çoluk çocuk, hayat şartları vesaire... Herşeye bir mazeretimiz var nasılsa :)

Yabancılar birkaç adım öndeler, çünkü bizler gibi 25-30 yaşlarında keşfetmediler bu hobiyi, babaları tuttu ellerinden, çocukluktan beri işin içindeler...
Yabancılar birkaç adım öndeler, çünkü kırımdan korkmuyorlar ama çok da fazla sim çalışıyorlar, disiplinliler...

Herşeyi paraya bağladık çıktık işin içinden :D Mikado almasaydık, Gaui almasaydık, Goblin almasaydık o zaman... HK kiti tarzı bir heli ile deliler gibi pilotaj kasardık, kırılınca yenisini koyardık yerine... Ama yoookkk... Biz mikado,gaui,goblin almalı ve hoverda veya basit alan turları ile takılmalıyız. Neden? Çünkü böyle mutluyuz :) :) :)

İlk kar ilk uçuş..

Rasim Öztürk' Alıntı:
Yok tabii canım bizim onlardan farkımız... Bizden "bi tık" öndeler sadece :D

Doğukan'ı beğeniyoruz değil mi? İzleyen herkes hemfikir. Daha bir yılı biraz geçti başlayalı, ama çok iyi gidiyor. Belli ki yetenek var. Ama ne kadar sim çalışıyordur? Belki de her gün... Peki ya biz? On günde bir onbeş günde bir, o da aklımıza gelirse... Neden? İşte içler güçler, çoluk çocuk, hayat şartları vesaire... Herşeye bir mazeretimiz var nasılsa :)

Yabancılar birkaç adım öndeler, çünkü bizler gibi 25-30 yaşlarında keşfetmediler bu hobiyi, babaları tuttu ellerinden, çocukluktan beri işin içindeler...
Yabancılar birkaç adım öndeler, çünkü kırımdan korkmuyorlar ama çok da fazla sim çalışıyorlar, disiplinliler...

Herşeyi paraya bağladık çıktık işin içinden :D Mikado almasaydık, Gaui almasaydık, Goblin almasaydık o zaman... HK kiti tarzı bir heli ile deliler gibi pilotaj kasardık, kırılınca yenisini koyardık yerine... Ama yoookkk... Biz mikado,gaui,goblin almalı ve hoverda veya basit alan turları ile takılmalıyız. Neden? Çünkü böyle mutluyuz :) :) :)

Bana mı diyon? Are you talking to me? You talking to me? :lol: :lol:

İlk kar ilk uçuş..

Üçü de bu aralar sende buluştu abi, biraz öyle durmuş ;D

Kendimi de işin içine kattım. ordaki mikado ben olayım, goblin sen ol, gaui de Kemal olsun :laugh:

İlk kar ilk uçuş..

Satıcam zaten hepsini. Uçak alıcam ;D

İlk kar ilk uçuş..

Arkadaslar kavga etmeyin. Istenmeyen tum modellerin bertarafinda seve seve yardımcı olunur :lol:

Bu arada unutmadan Rasim gelirken Mikadoyu kesin getir lütfen. Söyle mikado kardeşliğimiz pekissin :lollol:

Sent from my iPhone using Tapatalk

İlk kar ilk uçuş..

Rasim Öztürk' Alıntı:
Kadir abi paylaşım için teşekkürler. Saha şahane olmuş :laugh: Geçen yıl 2 ocakta çıkmıştık karlı havada, o zaman protos var... Benim sorunlu esc o zaman da gaz kesti, model yastık gibi karın içine düşüverdi. Dize kadar kar var, koşa koşa gittim çıkardım. Senin sahanın da maşallahı var kar yüksekliği olarak, o zamanları aklıma getirdi :)

Bu arada ben hala yabancı pilotları izlemekten daha çok keyif alıyorum Kemal :embarras: Dunkanı tareqi demiyorum, adını sanını duymadığımız adamlar deliler gibi uçuyor, vay anasını diyorum ;D

Kar aslında heliciler için candır can :D. Modele çok yüklendinmi biraz karın içinde dolaştırıcan harareti düşsün :D. Ayrıca karda kırım çok zor. Yeter ki kara düşsün. Yalnız kuyruk karı kaparsa fena. Yabancı pilot konusuna gelince gerçekten ismi namı duyulmammış süper pilotlar var. Bir kaç sene önce havai fişek gösterisi altında gece uçuşu yapan 3 pilotun güsterisini izlemiştim. Sandım ki dünyanın en iyileri. Ama yutubun yan tarafında birde bunları izle yazıyodu. 3 kişi sardalya refleksiyle helikopter uçuruyorlar.