Hobbyking P-51D Gunfighter 1600mm
İşlerden pek zaman bulamadığım için kutu açılım videosu bu güne kadar gecikmişti.Sonunda amatör bir çekimlede olsa hazırlayabildim.Videonun tamamında kutu açılımı videosunun yanında modelin sorunlarına da yer vermeye çalıştım.Youtube için videoyu 15 dk sığdırmaya çalıştım içinde yer yer fırsatını buldukca kısa kısa önceden yaptığım çekimleride ilaveli olarak harmanlamaya çalıştım.Çekimde kusurlar illaki olmuş olabilir şimdiden pardon...
Modelin eksileri:
-Model tecrübesi henüz çok yeni olan ve alayım hemen uçurayım arzusunda olan biri için uygun bir model değil öncelikle bunu söylemek istiyorum
-Küpük kalitesi elimde mevcuz olan park zone corsair deki gibi sakızımsı daha elastik yapıda değil.Yani daha sert ama darbeyi cabuk hissedecek yapıda.
Bunu anlatabilmem için bir örnek vermem gerek:
Bursa da kumsazda uzun bir plaj demeyimde sahil var diyeyim kışın insalar orada çok az ve seyrek oluyor.Yazın ise ancak aksam üstü saatlerinde uygun bir alan diyelim.Kış ayları olmasına ragmen güzel bir havaydı ve gene orada tektük mangal piknik yapanlar vardı.Cevrede bilenler bilir orada sazlıktır yer yer otluklarda var. Benim corsairi uçururken yanıbaşıma gelen 2 çocuklu birine yaklaşmayın indiricem gene konuşuruz dememe ragmen benim yanıma gelip kumada ne kadar cekiyo gibi birşey sormasına sinirlenmem yetmiyormuş gibi uzaklasın modeli indiricem tehlike oluşturuyorsunuz şuan derken çocuklardan birinin o an elimdeki kumandaya saldırırcasına elatmasıyla model telleri sökülmüş olan büyük bir eski elektrik direğine orta hızında kanattan vurdu ve model helikopter pervanesi gibi döne döne uzun otların üzerine düştü.Olayı uztmak istemiyorum sonuç olarak modelin kanat kopmamış sadece vurdu noktadan geriye dogru katlanırcasına içindeki orjinal sparına kadar esnemişti gamını alarak düzelttim ve orada yanımda olan uhu porla yapıştırıp 2 saat kadar sonra tekrar ucurdum.Kanat aileronlar ile trim falan derken yere geldiğinde son hatasınıda düzelttim hala rahatca kullanabiliyorum.Üzerindeki aliminyum spar motor değiştirdiğim zaman ilave edilmiştir. Videoda corsairdeki o yara mevcut aynı sey bu hk p-51de olmuş olsa o esneklik olmayacaktır.
- Servolar için en azından asgari olarak rudder ve elevator bence mutlak değiştirilmeli.Sonra isteğe bağlı aileronlarda değiştirilebilir.Gramaj olarak stok servolar 35gr geldi ben aileron ve elevatorde 50 gramlık 10kg civarı metal digital servolara yönelicem.Model için oldukca fazla dahi olsa servoların huzur içinde çalışsınlar istiyorum
-Stok motor dış gövde ve içindeki mıknatıslar ince 4s için ideal ancak 5s 6s için bence güvenli değil.Ancak yurtdısında bu modelde 5s kullananlar mevcut.
Ben 2s pili hücresine ayırıp 5s yapıp denemek yerine 6s 400-580kv aralıgında 1500-2000w civarı uygun bir motor kullanacagım.
-Stok pervane 4 kanatlı ancak ürün sayfasında geçen 16x6x4 değil ölçtüğümde 16 değil 15inç olduğunu gördüm.Pitch olarak evde kenarda duran mas10x6 pervane ile henüz tam olmasada yakın bir bilgi vermesi adına kıyaslayamadım.Bilinmeyen bir model marka pervanenin pitch açısını nasıl anlarızın cevabı ğzerine bilgiye açığım doğrusu..
-Buraya testini yaptıgımda stock motorun amper ve thrust verilerini 4s için güncelleyerek yazacağim.
-Kanatçıklardaki menteşeler flaplar için oldukça yeterli olmasına karşın aileron ve rudder da plastik menteşeler yada pivotlar kullanacagım. hk extra olarak istememiş olsamda göndermiş.Elimde baya bi evirip çevirip çekiştirerek koparamadım o sebeple kullanma güveni olstu.Ayrıca gerektiği yerde elimde bulunan sağlam bir yer zemin bantı var kanallara menteseleri işlerken ondanda extra faydalanabilirim.
-pushrod uçarı ve yekeler kolay halledilebilir çözümler
-iniş takımları malum videoda var
vb şeyler...
şimdilik videoya bakabiliriz:
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol