Hk 500 HAZIR

Daz

Uye
Merhabalar.
Yaklasik bir ay once aldigim hk 500 pillerin gelmesiyle ucusa hazir hale getirme operasyonuna giristim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Biraz daginik calistim kusuruma bakmayin [emoji4]. Yakinda ucus videolari paylasmak dilegiyle [emoji4]
Son bir sikinti kaldi oda kumanda icin aldigim lifepo batarya icin kumandaya modifikasyon yapmam lazim. 1 saatte haledicem diye umuyorum. Forumda okudugum bilgiler sayesinde kendimi gelistirdigimi dusunuyorum. Simdiye kadarki butun paylasimlariniz icin herkese tesekkuru borc bilirim. [emoji4]

Hadi hayırlı olsun Engin. Basarili bir ilk uçuş dileriz :)

Herhalde sim çalısmalarını falan tamandir diye düşünüyoruz, doğru mudur ? Eğer hazır hissetmiyorsanız kesinlikle kaldırmayı deneme derim :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler [emoji4]. Mehmet abi (abi diyorum ama umarim sakincasi yoktur [emoji5]️) tabikide simulasyon calisiyorum. Heli ucusa hazir fakat ben kesin emin olana kadar yerden kaldirmayi dusunmuyorum. Hatta 2gundur kendimi eve kapattim klimanin karsina kuruldum pc yi tv ye bagladim simulasyon calisiyorum ilk ucusta piroflipler gelebilir [emoji16]. Yarin ilk ucusu yapmayi planliyorum. Biraz hover biraz alan turu duruma gore. Pallerin sesini duymak icin sabirsizlaniyorum [emoji5]️

Hk 500 HAZIR

Engin bey öncelikle hayırlı olsun. hangi smulasyon programını kullanıyorsunuz ve kumanda-PC bağlantısını kablolu mu alıcı üzerinden mi sağlıyorsunuz

Aerofly 7 kullaniyorum su anda. Dongle ile kumandama bagliyorum.

Hk 500 HAZIR

Engin can yentur' Alıntı:
Iyi dilekleriniz icin cok tesekkurler [emoji4]. Mehmet abi (abi diyorum ama umarim sakincasi yoktur [emoji5]) tabikide simulasyon calisiyorum. Heli ucusa hazir fakat ben kesin emin olana kadar yerden kaldirmayi dusunmuyorum. Hatta 2gundur kendimi eve kapattim klimanin karsina kuruldum pc yi tv ye bagladim simulasyon calisiyorum ilk ucusta piroflipler gelebilir [emoji16]. Yarin ilk ucusu yapmayi planliyorum. Biraz hover biraz alan turu duruma gore. Pallerin sesini duymak icin sabirsizlaniyorum [emoji5]
Ne demek onur duyarım Engin :) Bu arada nasıl geçti 2 gün, ilk gerçek uçuşu yapmaya fırsatın oldu mu :rolleyes: ??

Firsat bulamadim ama bugun aksamustu havalanmayi planliyorum. Iner inmez ilk fotolari paylasicam.

Merhabalar. Dun aksamustu ilk ucusumu gerceklestirdim. Sorunsuz tek parca halinde yere indim [emoji3]. Uzun zamandir hicbirsey beni bukadar heycanladirmamisti icimdeki kelebekleri yeniden uyandirdi [emoji1]. O kelebeklerin etkisiyle fotograf falan herseyi unutmusum en yakin zamanda fotolar gelicek. Az once bir ucus daha gerceklestirdim. Yine nerdeyse sikintisiz tamamladim ucusumu(kuyruk pali inis sirasinda tasa carpti ve hafif bi aciklik oldu [emoji17]). Fakat eve geldim ve pillerden birinde hafif bir sisme oldugunu farkettim. Iki pilinde hucre degerleri 3.5~ civarindaydi. Pilin niye sisme yaptigini anlayamadim. Simdi storage modunda pilleri sarj ediyorum sonrasinda buzdolabina aticam. Acaba antalyanin sicagi ile ilgili olabilirmi? Ucus bittiginde piller biraz sicakti fakat dokunulmayacak kadar degil. Bildigim kadariyla bu sicaklik normal yanlisim varsa lutfen duzeltin. Pilin boyle siskinlik yapmasi biraz canimi sikti ve neden sistigini anlayamamak canimi bi nebze daha sikti.
Neyse ilk ucusun verdigi heyecan gercekten paha bicilemezmis umarim bu heycani her ucusta yasamaya devam ederim [emoji4]

Hk 500 HAZIR

Oncelikle kirimsiz ilk ucuslar icin seni cani gonulden tebrik ederim Engin. Ilk ucuslar hic bir Zaman unutulmayacak harika birer ani oluyor hepimiz icin :thumbup:

Kuyruk Pali acildi demissin. Herhalde Kuyruk pallerin karbondu. Sana tavsiyem plastik Kuyruk pali kullanman olacak. Ozellikle acemilik doneminde illa ki inis sirasinda kucuk sikintilar yasanabilir.

Pil konusuna gelirsek. Anladigim kadari ile ucus sonrasi pillerin sicakliklari normal. Pillerin sismesi pil omru ile ilgili olabilir. Belli bir sure bekleyen pillerde (1 seneden fazla) Kalitesine gore Boyle sikintilar yasanabiliyor. Pillerdeki hucre degeri neydi indigin Zaman ? Pillerin markasi ne? Piller ne Zaman alindi acaba ??

Pillerim daha yeni. Zippy 3s 2200mah 20c. Piller gelir gelmez breakin yaptim. Bugun yaptigim ucus 2. ucuslariydi. 2pilinde hucre degerleri ucus sonunda 3.54-3.55civarindaydi. Bu degerler iki pildede ayniydi. Ama pilin birinde hafif bir sisme varken digeri 0gibi simsiki duruyor.

Evet kuyruk palleri plastik alicam hatta Celalettin abiden almayi dusunuyorum plastik pal ve karbon pal vardi sanirim elinde. kendisine yarin ulasicam.

Engin model HK500 ve piller 2200 Mah 3S mı ? Bir yanlışlık olmasın !! Pillerin 3000-3300 Mah ve en önemlisi de 6s olması lazım. Senin kullandığın piller 500 sınıfına uygun degil. Bu piller 450 sınıf modelin pilleri. Motor olarak üzerinde ne var peki ? Pilleri alırken sen neyi dikkat ettin ya da nereden /kimden bu pillerin senin modele uygun oldugu bilgisini aldın ??

Sent from my iPhone using Tapatalk

3s seri baglanti ile kullaniyorum toplam 6s oluyor. Ben bilerek 3s pil sectim cunku yakin zamanda 450 tipi heli toplamak gibi bir planim var. Arastirdiktan sonra 2200mah in beni 3d te gecene kadar idare edecegine karar vermistim. Butcem anca ona yetebiliyordu. Motorun tam modelini bilmiyorum suanda fakat 1600kv oldugundan eminim.

Hk 500 HAZIR

Engin can yentur' Alıntı:
3s seri baglanti ile kullaniyorum toplam 6s oluyor. Ben bilerek 3s pil sectim cunku yakin zamanda 450 tipi heli toplamak gibi bir planim var. Arastirdiktan sonra 2200mah in beni 3d te gecene kadar idare edecegine karar vermistim. Butcem anca ona yetebiliyordu. Motorun tam modelini bilmiyorum suanda fakat 1600kv oldugundan eminim.
Anladim o Zaman pillerde sisme olmamasi lazim :rolleyes: C degerine nedir pillerin. Acaba Antalya sicaginda C degeri dusuk oldugu icin piller asirimi zorlaniyor diyecegim ama Emin olamadim ??