herkese merhabalar, tanışır tanışmaz ilk sorumu soruyorum =)

• Konbuyu başlatan captainsmith
  • Başlangıç tarihi
  • 2,848

Doğu hoşgeldin!

Uçağımı kendim yapacağım diyorsun. Aşağıdaki bağlantıda yapımı da uçuşu da kolay bir model var, TUTOR. Kanat açıklığı istediğinden fazla ama, hafif bir model olacağından sanırım elindeki Cox motorla uçar. Ancak, yakıtlı model olduğu için mutlaka polyester kaplama ile kaplanması lazım. Yoksa balsa yağı emer. Ayrıca, daha önce kaplama deneyimin yoksa, sonuç pek iyi olmayacaktır. Kolay gelsin.

Burada da yapımı ile ilgili anlatımlar var.

teşekkür ediyorum ömer abi =) şuan incelemekteyim, kanadı balsadan inşa etmeyeceğim kesinlikle gövdeyi balsadan yapıp dediğiniz gibi kaplayacağım, kanadı komple basit birşekilde deprondan hazırlayıp hafif bir çıtayla güçlendireceğim en azından kırım yaşarsam tekrar aynı modeli yapayım diye uğraşacağım, aslına bakarsanız şuan pilotaj okuyorum ve hala ailemin evindeyim. Sürekli bir şeylerle uğraşmak istiyorum yani pek evide dağıtamıyorum maalesef atölye gibi bir yerim yok. Maksat zaman geçsin şuanlık kendimi oyalıyorum açıkçası. mezun olup meslek olarak uçmaya başladığımda işte o zaman kendi evime kuracağım ufak bir atölyede başlayacağım. O yüzden yaptığım modellerin kırılması yada kötü olması beni üzmez kırılırsa tekrar yaparım, kaplayamazsam yine kaplarım =D maksat uğraşı olsun, tabi uçmayacak birşeylede uğraşmam :( o yüzden dikkat ederek birşeyler yapmaya çalışacağım umarım anlaşılabilmişimdir... asıl nitro motorlu offroad araçlarla ilgileniyorum 4 yıldır ama artık uçan bir modele başlayıp birşey üretmeye çalışacağım. Aslında direk 80 cmlik bir kanadı güzelce hazırlasam hiç plana bakmadan direk semi-symmetrical bir kanadı hazırlasam onun altına koyacağım gövdeyi kuyruğu direk plan ölçülerine göre yada herhangi bir uçağın kanat açıklığı ve uzunluğuna göre orantılasam uçma ihtimalim varmı? İnanın inşa ile uğraşacak yerim yok yani salondaki ceviz yemek masasının üstünde evdekilerin gözü üzerimde olacak şekilde yapıyorum ne yapıyorsam

doğu yeşilyurt' Alıntı:
...
Aslında direk 80 cmlik bir kanadı güzelce hazırlasam hiç plana bakmadan direk semi-symmetrical bir kanadı hazırlasam onun altına koyacağım gövdeyi kuyruğu direk plan ölçülerine göre yada herhangi bir uçağın kanat açıklığı ve uzunluğuna göre orantılasam uçma ihtimalim varmı? İnanın inşa ile uğraşacak yerim yok yani salondaki ceviz yemek masasının üstünde evdekilerin gözü üzerimde olacak şekilde yapıyorum ne yapıyorsam

Nasılsa içinde olmayacağın için bir dene! Ağırlık merkezidir, yatay dengedir, düzgün kontrol yüzeyleri ve iyi bir işçilik ve pilotajla mümkün. :-\

Öncelikle hoşgeldin Doğu, mesajını henüz görmekle beraber Cox motor hakkında olması beni fazlasıyla heyecanlandırdı :)

Benimde elimde 0.49 Baby Bee serisinden bir adet var ve bende zamanında ne yapsam bununla derken, iki abimizin yardımı sayesinde "tel kontrol cadet" yapıp uçurma fırsatı bulmuştum.

Merak ettiğim konu elindeki Cox'u nereden temin ettin tam olarak ve elindeki motor Sure start serisi mi?

En kısa sürede modelini tamamlayıp, keyifli ve kırımsız uçuşlar yapman dileğiyle :)

evet geçen süre için cox sure start motorum için bir uçak yaptım, birde üstüne futaba 6j kumanda aldım ve resimleri birazdan yeni konu açıp yükleyeceğim. motor sıkıntılı çıktı maalesef =(