Bugün tekrar uçmaya gittim. Uçağın burnunun çok yere bastığını farketmiştim daha önce. Bu yüzden pili bulunduğu yerden yaklaşık 5 cm geriye koydum. Haliyle escler falan da geriye gitti. Kanatlardan tuttuğumda ağırlık merkezi kanatların ön kısmından 7-8 cm gerideydi. Zaten kanatın genişliği en uzun kısımda bile 26 falandı.
Neyse uçmaya başladım ve burun çok ağır basıyordu. Kontrol edip ne kadar trim versemde yine burun ağır basmaya devam etti. Gerçi full trim verememişim. Yarı falandı. Sonuç olarak uçtuk ve indik. Anlamadığım konu İlk uçuşta neden burun aşağı basmıyordu. Yada ben heyecandan (Uçtu ya nasıl uçarsa uçsun) kafasıyla burunun aşağı bastığını farketmedim. Ama çok bariz bir şekilde aşağı basıyor. Farketmemem çok zor.
Gazı biraz daha rahat kullanmaya başladım heralde. Çünkü 3 dakika havada kaldığı halde voltaj 3.80 civarıydı. Ben çok oldu diye düşünmüştüm. Gerçi inişte çok kötü kullandım gazı. Ama hem burun ağır basıyor bu yüzden sürekli elevatör vermek zorundayım. Hem rüzgar nereden geliyor haberim yok
Her neyse inişte iniş takımı yamuldu. Düzeltirken de gövdeye bağlanan kısmı iyice mahvoldu. Zaten daha öncede oradan problem yaşamıştım. Silikonu boca ederek tuturmuştum
. Ama artık slikon tutmaz anlayacağınız. Zaten iniş takımı koca bir öbek slikon olarak yerinden çıktı
Yeni bir fotoblok alıp alt kısmı tekrardan yapmak lazım ama açıkçası canım bu modeli tamir etmeyi şuan için istemiyor. İleride belki olabilir tabi. Bu da videomuz. 2 kere tamamen terse geçti neredeyse ama toparladım.
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Şimdi biraz hızlı mı olur bilmem ama ben düz uçmayı seven biri değilim. Akrobasi seviyorum. Epp foam köpüğün japon ile çok kullanışlı olduğunu okudum. Bu köpüğü öyle her yerden alabilmek pek mümkün değil heralde. Nereden alınabilir? Ve akrobasi uçağı doğru bir seçim olur mu? Yada bir yol çizilecek olsa neler yapılabilir?