Heli Zehri Kana Nasıl Karışır / Karıştırılır? :)

Emre Kaman

Moderator
İlgi Alanı
Heli
Arkadaşlar mevzu şu, çevremde heli'ye çok uygun arkadaşlarım var. Gerek getireceği maddi yükü kaldırabilecek, gerekse okumayı, araştırmayı seven, hatta işi bu olan, elinden iş gelen, bilgisayar başında zaman geçirmeyi seven, aynı zamanda açık havada olmayı seven... Daha da önemlisi bu hobiye ihtiyacı olduğunu düşündüğüm arkadaşlarım var. Aynı zamanda hobimizin de bu işi layığıyla yapabilecek yeni kişilere, taze kana ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Hatta bu konu vasıtasıyla bir kampanya başlatsak, herkes bir arkadaşını hobiye başlatsa Türkiye'de RC heli açısından rekor bir sıçrama yaparız diye düşünüyorum :)

Şimdi, yukarda yazdığım gibi, bu işi çok güzel kotarabileceğini ve bundan da baya zevk alacağını düşündüğüm arkadaşlarım var, ancak bu adamları bir türlü zehirleyemedim. Yani çok bir çaba da sarf etmedim ama, birkaç denemem oldu, pek sallamadılar açıkçası. Mesela iyi pilotların uçuş videolarını izlettim, pek bir heyecan yaratmadı. Bir-iki kişiyi sahaya davet etim, canlı uçuş da seyrettiler, tık yok :) Evde misafirlik sırasında sim tutuşturdum ellerine, yine bişey yok. Yani evde boy boy heliyi önlerine seriyorum adamların, sahaya gitmek üzere elimde heli arabaya giderken ilgi çektiği kadar ilgi çekmiyor heliler :D

Ben mesela kendi kendime başladım, kendi kendime öğrendim. Her türlü eziyetini çekecek motivasyonu nerden buldum bilmiyorum/hatırlamıyorum. Çevresinde bir arkadaşını zehirlemeyi başarmış, yada bir arkadaşı tarafından zehirlenmiş olanların olayın tüyolarını vermelerini rica ediyorum :D Yada bu konuda parlak bir fikri olan arkadaşların fikirlerini duymak istiyorum. Bu işi başarmak ve en azından bir-iki kişiyi hobiye dahil edebilmek, zehirleyebilmek için "sinsice" bir plana ihtiyacım var ;D Önerilerinizi bekliyorum.

Emreciğim, galiba zehri alabilmek için biraz da insanın içinde uçan aletlere karşı ilgi olması gerekiyor diye düşünüyorum.
Malum, bu iş her ne kadar pahalı bir hobi olsa da, ilgisi olan bir şekilde bir şeyler ayarlıyor. Benim bir arkadaşım vardı, ismi orhan, ve inanilmayacak paralar harcayarak acayip hızlı, jet motorlu falan model tekneler yapıyordu, bir ara ben de takıldım tekne işine ama zevk vermedi desem yeridir, sonuca gelirsek, ne ben tekneci olabildim, ne de orhan kardeşim helici. :saygilar:

Aslında bende bunu çok demedim .Hatta geçenlerde komşumada bahsettim fotoğraflar videolar gösterdim.Kendisinin ve oğlunun ilgilendigini söyledi.Hatta geçen hafta sonu davet ettim geleceğini söyledi.Tabi ki sonuç olumsuz.Arada sırada yanlarına gidip zehirlemeye devam ediyorum bakalım ne olacak. :saygilar:

Emre abi affınıza sığınırak birkaç cümle eklemek istiyorum.Bence zehirleyememenizin tek nedeni, ilgi odağının ''Helikopter'' olması. ;D Eğer uçak olsaydı hepsi üzerlerine atlarlardı :laugh:
Şaka bir yana abim balık avına çok meraklıdır.Çok sık ava gidiyor.Bende ara sıra ona eşlik ediyorum.Sana spin kamışı alayım mı? Hadi falan gün balığa gidelim, spin yaparsın...vs konuşma geçiyor.Ama pek ilgi duymadığım için onun kadar hevesli değilim bu işlere.İlgisini çekmiyorsa çekmiyordur.Sonuçta herkesin ilgi alanı aynı olmayabiliyor.Siz yinede Bir de uçak deneyin :laugh:

Abi bosuna uğraşma ıcınde olan adam zaten senin peşinden koşar. Bseyler kapmak bıseyler öğrenebilmek adına.
Mesela bende cogu seyi kendi basıma ogrendim. O zamanlar cevremde senin gibi yada kendim gibi biri olsaydı. Sorulardan tavsiyelerden bıktırırdım. İste bu adam hevesli adam oluyor ve ölümüne modelci olunuyor.

Benim zehirlediğim 4-5 kişi var ama malesef hepside öğrenci olduklarından dolayı bir türlü başlayamadılar :) Ama biliyorum ki ilk fırsatta bir tane kapıp, beni arayacaklar :) Çünkü ben uçuş yaparken sanki kendileri uçuyormuşçasına heyecan duyuyorlar ve keyif alıyorlar.

Bence Heli herkes için uçak yada multiler gibi cazip gelmiyor.Yinede siz birde uçak yada multi olarak deneyin. :)

Emrem , bu yazdıklarına tamamen katılıyorum.Kendi adıma , benim de bu konuda türlü çabalarım ,denemelerim olmuştur.Adamın eline kendi helikopterimi hediye edip versem bile , tık yok dediğin gibi.Bu sebeple , bu iş altyapıda belli bir kültür ve birikim de gerektiriyor.Şimdi , ilgilenmeyenler biz kültürsüz müyüz gibi bir algıya kapılmasınlar da , anlatmak istediğim , taaa çocukluktan birşeyler gerekiyor.Yani helici olunmaz , helici doğulur diyorum.Ben kendi kendimi teselli etmeyi ancak böyle buldum...
Çocukluğumda , trt1 den başka kanalın olmadığı güzel ülkemde , sanırım bir sinema filmi seyrederken , 1 dakikalık bir model holikopterin uçtuğu sahne görmüştüm.Nitro modeldi , çünkü güzel duman çıkarıyordu.O dakika böyle bir işin olduğunu öğrenmişim ki , yıllar sonra bir oyuncakçı vitrininde görmüş olduğum oyuncak helikopteri fiyatını bile düşünmeden almıştım.

Durumu sadece heli ile de sınırlamamak lazım , hobi anlamında zaten bir tarafımızın hep eksik olduğu toplumumuzda , modelciliğin de çok yaygın olmaması pek sürpriz değil.Hele hele günümüz insan profiline bakarsak , modeliclikle uğraşacak , ona para,zaman,emek gibi bir çpk fedakarlık gerektiren hareketlerle sürdürülecek bu hobiyi icra etmek,günümüz insanı için ne kadar zor bilemezsiniz.Evden bile çıkmadan , cebimizdeki bilgisayarlar ile , yediğimiz yemeğe kadar ne yaptığımızı paylaştığımız ortamlar varken , kim kitap okur , kim araştırma yapar , kim sıkılır,terler, çaba sarfeder....Haa , işte 70 milyon içinde çıkar 80-100 tane çocuk ruhlu adam, buralarda tanışıp kaynaşır işte...Daha ötesi olmuyor abi , istesen de olmuyor , zorlasan da olmuyor , ne yaparsan yap olmuyor.Dezonformasyonun (bunu bile doğru yazdım mı bilmiyorum ama :laugh: ) hat safhada olduğu bir ortamda , toplumsal değerlerin alt üst olduğu , hayattaki hedeflerin sadece iyi bir iş , iyi bir araba , güzel bir ev ve dolu bir banka hesabı olduğu ortamda , çok da fazla bir şey beklememek gerektiğini düşünüyorum.
Olayı çok fazla dramatize ettiğim ve çok karamsar bir yaklaşım gösterdiğimi düşünebilirsiniz belki ama , görünen köy böyle ....Yine de umutlarımızı, inancımızı yitirmiyoruz çok şükür , canla başla gerek buradan , gerek çevremizdekilere karşı hep birşeyler yapmaya çalıştığımı , ısrarla ve ısrarla gösteriyorum , ola ki , belki çıkar her yüzbin kişi de bir kişi , faaliyetlerimizi görür , o da yapmak ister , o da başkalarına yardımcı olarak yaptırmak ister diye...Aslında keyif aldığım sürece , yalnızlık biraz üzse de , çok da takılmıyorum , böyle de mutluyuz , böyle de güzel , ne yapalım... :laugh: :saygilar:

Az bile söylemişsin Hakan abi :)

:saygilar:

Öncelikle böyle bir kampanya için teşekkür ederiz Emre :thumbup: Gönül bunun tutmasını çok istiyor ama.... işte aması var... :-\

Şu ana kadar ben de sana benzer şekilde en az 2 arkadaşıma bu hobiyi bulaştırmaya çalıştım ama olmadı... Sim denemesi mi dersin, büyük buluşmalara davet mi dersin... ama ne yazık ki tutmadı...

Ama bu değildir ki tutmayacak. Senin bu konunla henüz deneme yapmayan 4-5 arkadaşımız denemeye yapsa ve bunlardan 1-2 tanesi başarılı olsa ne mutlu bize :hoppa:

Siz enjekte etmeye çalışınca olmuyor genelde. ??? İlk adımın karşıdan gelmesi çok mühim, yoksa boşa vakit kaybı oluyor malesef. :(

Yapılabilecek en iyi şey merak uyandırmaktan daha fazla değil bana göre, zehiri bulaştırmak için istekliymiş gibi gözükmeyin birde. :laugh: :laugh:

En önemlisi ise eğer uçaklardan hoşlandığını hissederseniz hemen kaçın. :lollol: :lol: :lol:

Bence güzel bir kampanya lakin birçok arkadaşın dediğine katılıyorum, insanın içinde yoksa zehirlemek çok zor. Bence bu durumda içinde olmayana değil de içinde olan fakat farkında olmayan kişilere ulaşarak içindeki zehri göstermek gerekiyor. Ne demek istiyorum, mesela ;
- Alışveriş mrk vb yerlerde izin alınarak ufak çaplı bir tanıtım standı açılabilir. Modeller sıralanır, bi bilgisayar simülatör, bir tv yada projectör ile perdeye usta pilotların videoları ve heryerde www.rckolik.com reklamları. :RCKolik:

Belki bu şekilde içindeki zehri birçok kişiye gösteririz.

Sadece fikir :D :RCKolik:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben bu hobiye bulaştırılanlardanım :laugh:

Beni zehirleyen arkadaş esky ın bhs serisi helilerini almıştı. 2 set almıştık. O coaxial olan heliyi kırıp bırakmıştı ama ben 6 heliden 1 tane kalana kadar esky ile devam ettim ;D

Bende benim kıza bulaştırmaya çalışıyorum ama şu ara simde uçak uçurmak yerine kırmayı seviyor, kırıp kırıp gülüyor. :)

Uçan kaçan hobisi içinde en zahmetlisi heli. :) Hem para, hem zaman hem de sabır istiyor. Bulaşması en zor ama bulaşıncada kurtulması zor bir hobi bence.

Etrafımda şuara pek bulaştıracak kimse yok. Helileri gören kamerasını soruyor :)

Ben şuana kadar 3 kişiyi zehirliyebildim ;D ;D ;D,en sonuncusunu yaklaşık 1buçuk ay önce zehirlemiştim.Şimdi hedefte bir kişi daha var bakalım nasipse :halay: :hoppa: s :RCKolik:

emre bey yakmayın arkadaşlarınızı , bulaştırmayın bu işlere :D :D , şaka bi yana başarılar diliyorum, zehirlemek zor iş.