Hangi Şarj Aleti ve Güç Kaynağını Almalıyım

Çok teşekkür ederim cevap için Hakan Abi. Bu ürünü bir inceleyeyim ben, ama elektrik prizine takma kablosu göremedim, cahilliğimden midir, bir türlü şu şart aleti olayına anlam veremedim ben. Bir kutuyu elektrik prizine bağlayıp bu kutuya bağlanan bataryaları şarj etmek bu kadar mı zor? Yok güç kaynağı yok volt bilmem ne... Bana mantıksız geliyor ve anlamakta zorlanıyorum....

Isa Sarı' Alıntı:
Çok teşekkür ederim cevap için Hakan Abi. Bu ürünü bir inceleyeyim ben, ama elektrik prizine takma kablosu göremedim, cahilliğimden midir, bir türlü şu şart aleti olayına anlam veremedim ben. Bir kutuyu elektrik prizine bağlayıp bu kutuya bağlanan bataryaları şarj etmek bu kadar mı zor? Yok güç kaynağı yok volt bilmem ne... Bana mantıksız geliyor ve anlamakta zorlanıyorum....
Katılıyorum , ilk başta çok karmaşık gelebiliyor bilmeyen birisi için.Ancak biraz elektronik bilgisi artınca her şey yerine oturuyor.
Elektrik priz kablosu göremezsiniz, çünkü bu da harici güç kaynağı yani Power Supply istiyor.
220 volt ile Power supply çalışır , siz power supply'in çıkışından , şarj cihazına giriş yapacaksınız.
Neden ayrı yapılmış derseniz , bunlar genelde saha ekipmanı olarak düşünülmüş, yani araba aküsünden de şarj edebilirsiniz , arazide 220 volt her zaman bulamayız.Neden ağırlık olarak taşıyalım ki , kullanamayacağımız ekipmanı.
Bu sebeple , şarj aletleri bu mantıklaüretiliyor diye düşünüyorum.Korktuğunuz kadar karışık değil , hatta kullanınca , ne kadar işlevsel bir makine olduğunu göreceksiniz , benim dandik imax b6 ile , kuru aküden tutun , kalem pile , mikro bataryasından , 3s bataryaya kadar , şarj etmediğim tür batarya kalmadı :D
Sadece uygun ara kabloları edineceksiniz o kadar. :saygilar:

O halde ben şunu almaya karar verdim:

Yanında adaptörü de var. Güç kaynağına ihtiyacım olmayacak ve uzun sürse de 6S bataryaları da şarj edebileceğim. Haksız mıyım? :) Çünkü sahada şarj işine girmeyeceğim, şarj süresi isterse 10 saat sürsün sorun değil. Bu durumda en mantıklısı bu olacak galiba.

İş görür mü , görür. Ancak kullandıkça ihtiyaçlarınızın sınırını göreceksiniz.Soğutma fanı bile yok üzerinde , çünkü şarj cihazları ısınan ekipmanlar.
Yine de tercih meselesidir , ben olsam önerdiğim cihazı alır , yurt içinden de bir güç kaynağı alır , rahatça yola devam ederdim.
Ama dedik ya , bu işler hem ekonomi hem zevk işi.Evde şarj ederim diyorsunuz , bu aktif olarak uçamadığınız için bana göre.Yoksa sahada yetmiyor , 15 tane pil alıp evde şarj edip , sahaya gitmek , bana da mantıklı gelmiyor.3 pil alırım , bittikçe sahada şarj ederim.Dönüşümlü olarak 2-3 parti şarj bana yeter mesela.

Emre Kaman' Alıntı:

Bu linkteki cihaz icharger 206 takliti sanırım ve yorumları gayet iyi. Zaten stokta pek bulunmuyor, geldiği gibi gidiyor, fiyatı da çok uygun. Ben de saha için bundan bi tane almayı düşünmüştüm geçenlerde, sonra vazgeçtim. Buna harici bir güç kaynağı bağlamanız gerekir, tahminen 100-120 arasında bulunur. Direkt olarak şehir şebekesine bağlanan cihazlar bana pek çekici gelmiyor açıkçası. Bugün Rasim'e de yazmıştım, 50W cihazlara boşa para vermeyin bence, zira bir 6s 5000 pili 1c ile şarj etmek için aşağı yukarı 140-150W güç gerekir. 50W bir cihazla bir pili 3 saat beklemeniz gerekir bu durumda. 5s 5000 pil de 2,5 saat sürer 50W ile..

Abi yok ki hiç 6s 4000-5000 mah lipom :) olsa ona göre bi çözüm düşünürdüm.

Gaui x3--- 1300mah 6s (22.2V) --- güç ihtiyacı (1C charge rate için) 33watt max... (25.2V ve 1.3A ile)

traxxas slash --- 4500mah 3s (11.1V) ---- güç ihtiyacı (1C charge rate için) 56.7watt max (12.6V ve 4.5A ile) --- bu bir saatten biraz uzun tutabilir on dakika kadar... o da zaten tek lipom var.

blade mcpx bl --- 300mah 2s (7.4V) ----- güç ihtiyacı (1C charge rate için) 2.52watt max (8.4V ve 0.3A ile) --- altısı birden adaptör ile 15 watt falan...

haa uygun bi adaptör ile x3 lipolarının hepsini birden şarj etmek istiyorsam ona uygun vatajda bi şarj aleti şart da... zaten haftada bir uçuyoruz uçmuyoruz arası... onda da 4 saat şarj sürüversin, şimdilik sıkıntı yok :)

Hakan Ülgenalp' Alıntı:
İş görür mü , görür. Ancak kullandıkça ihtiyaçlarınızın sınırını göreceksiniz.Soğutma fanı bile yok üzerinde , çünkü şarj cihazları ısınan ekipmanlar.
Yine de tercih meselesidir , ben olsam önerdiğim cihazı alır , yurt içinden de bir güç kaynağı alır , rahatça yola devam ederdim.
Ama dedik ya , bu işler hem ekonomi hem zevk işi.Evde şarj ederim diyorsunuz , bu aktif olarak uçamadığınız için bana göre.Yoksa sahada yetmiyor , 15 tane pil alıp evde şarj edip , sahaya gitmek , bana da mantıklı gelmiyor.3 pil alırım , bittikçe sahada şarj ederim.Dönüşümlü olarak 2-3 parti şarj bana yeter mesela.

Hakan Abi, ben quadcıyım ve quadların uçuş süresi biraz daha fazla. Bu yüzden 4-5 pil alsam, bu bir saatten fazla saat uçuş süresi eder bana. Evde şarjı tercih etmem bu yüzden, yani şarj cihazına ayıracağım paraya ekstra bir-iki pil daha alırım diye düşünüyorum, bu da beni sahada şarj derdinden, ekstra yük taşımaktan kurtarır :)

Merhaba :RCKolik: ailesi ;

Sahibinden.com da şöyle bir ilan var.

Satılan ürün Yıldırım Adaptör'ün YGS 350W 12 Volt 30 Amper ürünü. Satıcıyla 2-3 gündür mesajlaşıyorum nedir ne değildir diye. Çünkü bu ürünün kendisi şu an 120-130 lira civarında olması lazım. Linkteki ürün kamera sisteminde kullanılmış 2 ve ya 3 ay ondan sonra sistem değişikliğine gidilince boşa çıkmış.Ürünün fiş faturası yokmuş ama Perpa'daki Yıldırım Adaptör'den alınmış 7 ve ya 8 ay önce. İlan başta 45 liraydı. Ben sürpriz kargo ücreti ile karşılaşmamak için 55 TL olmasını istedim satıcıdan o da kabul etti. Satıcının elinde 2 tane vardı 2 sini de al kurtulayım dedi de ihtiyaç olsa alabilirdim ama bir tanesi bana yeterli. Birini ben aldım bir tane kaldı. Şu ara yerli ve kaliteli bir güç kaynağı arıyorsanız biçilmiş kaftan bu ilan :)

Not: Ben bunu icharger 106b+ ile kullanmak için aldım bu arada. Son olarak satıcıyla hiç bir bağlantım yok. Burada birinin işi görülür belki diye bu mesajı yazıyorum.

Arkadaşlar, bir konuya dikkatinizi çekmek istiyorum. Pilleri şarj ederken çok uzun sürse de fark etmez diyorsunuz. Ancak, biliyorsunuz ki LiPo pilleri şarj sırasında yalnız bırakmak riskli. Yani "şarja koyarım, 10 saat gider başka işimi görürüm" demek biraz zor. Seçim yaparken bunu da göz önüne almanızı öneririm. Pili güvenli bir kap içine koyup, o şekilde bırakabilirsiniz. O zaman da, bu tür şarj aletleri elektrik kesildiğinde kendi kendine şarja kaldığı yerden devam etmediği için, geri döndüğünüzde dolmamış bir pille karşılaşabilirsiniz.

Ynt: Hangi Şarj Aleti ve Güç Kaynağını Almalıyım

Omer Erkan' Alıntı:
O zaman da, bu tür şarj aletleri elektrik kesildiğinde kendi kendine şarja kaldığı yerden devam etmediği için, geri döndüğünüzde dolmamış bir pille karşılaşabilirsiniz.

Abi şu noktayı belirtmek isterim. Şarj esnasında elektriğin gitmesi durumunda şarj makinesinin yandığına dair geri bildirimler var. Forumda hem Powerlab 8 hem de Hyperion Duo da bu sorunu yaşayan arkadaşlar vardı.

Tapatalk ile gönderildi

şarjları genelde akşam evde olduğum zamanlarda yaparım. ne pili, ne şarj aletini, ne de komple evi, komşuları riske atmam. ve bir liponun bir saatten uzun süre şarjda kalmasından pek hoşlanmam. eğer güçlü bir lipom olursa ilerde, uygun bir şarj aleti bakarım derhal...

Konu kirliliği olmaması açısından buradan devam etmek istedim.... Bu sıralar bende bir şarj aleti arayışındayım, kullandığım nanotech pilleri Denizin powerlab6 da şarj ettiği performansı ile benim accucell de şarj etmem arasında oldukça belirgin bir fark vardı, icharger 206B de karar kılmışken powerlab 6 da çok uçuk gelmedi gözüme aradaki 70 dolara değer dermisiniz yoksa icharger i alayımmı...

hiç yorum yokmu ?

kadir kocaman' Alıntı:
Konu kirliliği olmaması açısından buradan devam etmek istedim.... Bu sıralar bende bir şarj aleti arayışındayım, kullandığım nanotech pilleri Denizin powerlab6 da şarj ettiği performansı ile benim accucell de şarj etmem arasında oldukça belirgin bir fark vardı, icharger 206B de karar kılmışken powerlab 6 da çok uçuk gelmedi gözüme aradaki 70 dolara değer dermisiniz yoksa icharger i alayımmı...
Ben olsam Powerlab alırdım. Kumanda, şarj aleti gibi daimi ekipmanlara verilen paraya ben acımıyorum. Uzun vadede sağladığı avantajlarla her türlü kendini amorti ediyorlar bana göre.

Türker Akgün' Alıntı:
Ben olsam Powerlab alırdım. Kumanda, şarj aleti gibi daimi ekipmanlara verilen paraya ben acımıyorum. Uzun vadede sağladığı avantajlarla her türlü kendini amorti ediyorlar bana göre.

şimdilik 3s kullanıyorum,, pilotajım ilerleyip de elimdeki pillerinde eskiyince yada bana yetmez ise pulse alıcam. Powerlab6 doğru karar gibi duruyor aradaki 70 dolar fark olmasa birde :) Siz de ne var Türker Bey?

kadir kocaman' Alıntı:
şimdilik 3s kullanıyorum,, pilotajım ilerleyip de elimdeki pillerinde eskiyince yada bana yetmez ise pulse alıcam. Powerlab6 doğru karar gibi duruyor aradaki 70 dolar fark olmasa birde :) Siz de ne var Türker Bey?

Kadir bende 3s pil kullanıyorum ve pillerimde pulse 65c , bana arkadaşlar pulse ları accucell6 ile yazık ediyorsun dediler senin gibi bir süre karar verememiştim ama ileriye dönük düşününce Powerlab 6 aldım, güç kaynağındada çok düşündüm yerli alacaktım son anda efuel 30a aldım. Hiç düşünme derim. %p

Not: En uygun fiyat revolectrix in singapur mağazasında ve kargosu da 12$, on onbeş günde geliyor.