Hangi Lipolar Daha iyi

Şişmiş bataryayı kullanmanızı önermem hocam patlama riskleri yüksek mümkünse evinizden de uygun yollarla uzaklaştırın marka konusunda bir fikrim yok bilenler size yardımcı olacaktır :saygilar:
Normal şartlarda ben de kullanma taraftarı değilim, fakat sadece Starter'de kullandığım için ve fiyatlar pahalı olduğu için idare ettim.

Malını bildikten sonra kullanmakta bence bir sakınca yok. Şişmeyen lipo var mı? Belirli bir süreden sonra ister istemez şişiyor. Hadi model emanet edilmez ama starter gibi bir alette pekala kullanılabilir. Performansı yeterli geliyorsa ve şarj ederken dikkat edildiği sürece ben olsam kullanırdım.

Bonka lipoları duymuştum. İyi diye bahsetmişti arkadaş. Ama yine de uzun kullanım testi vs durumu yok. Sadece ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorum. Motorobitte profuse lipolar da var benzer fiyata. İyi kötü bilmiyorum ama aynı şekilde ne kadar kötü olabilir ki :)

Malını bildikten sonra kullanmakta bence bir sakınca yok. Şişmeyen lipo var mı? Belirli bir süreden sonra ister istemez şişiyor. Hadi model emanet edilmez ama starter gibi bir alette pekala kullanılabilir. Performansı yeterli geliyorsa ve şarj ederken dikkat edildiği sürece ben olsam kullanırdım.

Bonka lipoları duymuştum. İyi diye bahsetmişti arkadaş. Ama yine de uzun kullanım testi vs durumu yok. Sadece ne kadar kötü olabilir diye düşünüyorum. Motorobitte profuse lipolar da var benzer fiyata. İyi kötü bilmiyorum ama aynı şekilde ne kadar kötü olabilir ki :)
Hocam sormayı unutmuşum, starter nedir, ne işe yarar?

Hocam sormayı unutmuşum, starter nedir, ne işe yarar?
Patlar motorları çalıştırmaya yarar. Günde 3 dk çalışmaz muhtmeelen. Lipo ile çalışıyorsa muhtemelen lipo harici olarak kenarda duruyordur. Yani patlayacak olsa bile (ki baya zor bir durum) dikkatli kullanıldığında sadece kablolara zarar verir. Tabi düşündüğüm gibiyse bağlantı şekli.

• Beğen
Tepkiler: Yunus Emre Atmaca
Her zaman için güvenlik öncelik olmalı hocam hiçbir şey sağlıktan önemli değil:saygilar:
Ben de aynı fikirdeyim hocam ancak hobiyi yapmak her geçen gün zorlaşıyor her şey ateş pahası...Durum böyle olunca eldekilerle idare etmeye çalışıyorum.
Patlar motorları çalıştırmaya yarar. Günde 3 dk çalışmaz muhtmeelen. Lipo ile çalışıyorsa muhtemelen lipo harici olarak kenarda duruyordur. Yani patlayacak olsa bile (ki baya zor bir durum) dikkatli kullanıldığında sadece kablolara zarar verir. Tabi düşündüğüm gibiyse bağlantı şekli.
Benim Starter'i çalıştırma sürem günde sadece 5-6 saniye hadi 10 saniye diyelim.Starter'e bir dokununca motor çalışıyor zaten çektiği Peak akım da 2A.Yine de şüpheliyim ancak idare etmek istedim.Bağlantı ise, Starter'i yeni aldığınızda kablo üzerinde maşa ile geliyor.Kabloyu ortadan kesip, Starter'in ucuna Erkek XT60 Konnektör, Maşanın ucuna da Dişi XT60 Konnektör lehimledim.LiPo'yu bağlayıp bu şekilde kullanıyorum, bu yöntemle Maşa ile de kullanabilirim.

Aman uzak dur :lol: Evde çalışır sahada çalışmaz. Yerde çalışır havada çalışmaz. Havada çalışır bu sefer çalıştığı için uçak durmaz indiremezsin :lollol::lollol: Bujileri yakar durursun. Küçük iğne ayarını bozdum her nasılsa. 3 depo yaktım ayarlayamadım. Kafasına göre bir çalışır bir çalışmaz. Ben sıyırmaya ramak kala beze sarıp sattım @Ahmet ATICI abiye :D O dilinden anladığı için kullanıyordu en son :D Tabi ben zır cahil olduğum için yaşadım bunları. Eğer nitro yakıtlı motora anlayan birileriyle başlarsan yada kaliteli malzeme ile başlarsan muhtemelen benim yaşadıklarımı yaşamazsın. Ben izlemesi ve koklaması keyifli der geçerim :)

• Haha
Tepkiler: Yunus Emre Atmaca
Aman uzak dur :lol: Evde çalışır sahada çalışmaz. Yerde çalışır havada çalışmaz. Havada çalışır bu sefer çalıştığı için uçak durmaz indiremezsin :lollol::lollol: Bujileri yakar durursun. Küçük iğne ayarını bozdum her nasılsa. 3 depo yaktım ayarlayamadım. Kafasına göre bir çalışır bir çalışmaz. Ben sıyırmaya ramak kala beze sarıp sattım @Ahmet ATICI abiye :D O dilinden anladığı için kullanıyordu en son :D Tabi ben zır cahil olduğum için yaşadım bunları. Eğer nitro yakıtlı motora anlayan birileriyle başlarsan yada kaliteli malzeme ile başlarsan muhtemelen benim yaşadıklarımı yaşamazsın. Ben izlemesi ve koklaması keyifli der geçerim :)
O kadar da değil Ali Haydar hocam.Düzgün kullanıldığı takdirde yazdığınız sorunlar neredeyse olmuyor diyebilirim.İğne ayarları,rodaj ve bir çok konuyu öğrendim.İşin mantığını anladıktan sonra düşünüldüğü gibi zor ve sancılı değil aslında.Tek yaptığım doldur yakıtı,bas startere uç! :lol:

• Beğen
Tepkiler: Ali Haydar GÖK
Tam abarttın :lol: