Hakan Ülgenalp
RcFanatik
GYRO Pad Nedir ? Ne işe Yarar ? Nasıl Kullanılır ?
Ya Zafer hocam , bizi imtihan mı ediyon... , hem pad ile ilgili fikir sormuşsun , hem maşallah öyle bir araştırmışsın ki , pad hakkında bu kadar güzel ve özetli bir bilgi , herhalde zor bulunur...Helinin nesi varmış , başka bahara falan kalmasın , hatta sonbahara bile kalmasa iyi olur , söyle abi parçalarını , asgari ücretimin mucizevi yeterlilik sınırlarını zorlayıp , o parçaları sana ben alacağım , Uçuracağız seni hocam , hiç kaçarın yok....
Zafer SAHIN' Alıntı:Soruyu biraz eksik sorduğumu, tekrar okuyunca farkettim.
- FBL ünite, sert yüzeyleri daha fazla sevmesi ile tanınan BD-3SX.
- Ünitenin monte edileceği heli ise, özellikle yalpa yapan ana dişli vakaları ile bilinen 450 sport. Yani, elektrikli olmasına rağmen, 550 ve üst sınıftaki helilere kıyasla titreşim üretme potansiyeli daha fazla olan bir cihaz...
- HF'deki tartışmalara bakılırsa, hem 4010(jel tipi - daha yumuşak) hem de 4011 ve 411(macun/köpük tipi - daha sert) ile gayet iyi sonuçlar elde edilmiş.
- Bazı Gyro'larda kuyruğun anlamsız bir şekilde sağa ya da sola kayması gibi bazı sıkıntılar, ziyadesi ile 4011 kullanılarak çözülmüş. Titreşim sıkıntısı olanlar(nitro v.b) ise 2 kat 4011 kullanarak çok başarılı sonuçlar almışlar. Ama daha yumuşak olan 4010'un da hem artık bırakmadan sökülebilmesi hem de 4011'e kıyasla genel bir performans farkı olmaması nedeniyle çok hayranı var .
Bu durumda benim tercihim birazcık daha 4011'den yana olsa da, yurtiçinde hangisini bulabilirsem onu kullanacağım... Ya da fırsat olursa, ikisini de deneyip farklarını değerlendirmek de olabilir ama daha bazı parçaları elimde olmayan bir heli için böyle bir iş başka bahara kalır ...
Ya Zafer hocam , bizi imtihan mı ediyon... , hem pad ile ilgili fikir sormuşsun , hem maşallah öyle bir araştırmışsın ki , pad hakkında bu kadar güzel ve özetli bir bilgi , herhalde zor bulunur...Helinin nesi varmış , başka bahara falan kalmasın , hatta sonbahara bile kalmasa iyi olur , söyle abi parçalarını , asgari ücretimin mucizevi yeterlilik sınırlarını zorlayıp , o parçaları sana ben alacağım , Uçuracağız seni hocam , hiç kaçarın yok....