- İlgi Alanı
- Uçak
Great Planes P51 D Mustang
Teşekkürler Mehmet. Ama şu an için yakında yeni bir dizi çekimi görünmüyor. Eldeki ufak tefek onarım bekleyenlere ağırlık vereceğim.
Hakan kardeşim, önerin için sağol. Micro Fill'in böyle bir şeye neden olacağını ben de tahmin etmemiştim. Çünkü Towerhobbies'den aldığım ve bu iş yapılmış bir malzeme. Elimde polyester macun var, ama denemedim. Nedeni de, çift bileşenli olması yüzünden kullanım zamanını ayarlayamamak ve ayrıca, kuruduğunda sert olması nedeniyle zımpara yaparken macundan önce etrafındaki yumuşak balsanın aşınması korkusu. Bir de ağır bir malzeme sanırım. Daha sonra, Taner ile konuşurken başka bir su bazlı ahşap macunu önerdi. Artık bir dahaki sefere onu deneyeceğim.
Türker, çok teşekkürler. Senin de ne kadar titiz biri olduğunu ve sabırla Trex 700'ü toplamadaki ustalığını biliyoruz.
Mesut, şu an için bir uçuş alanı olmadığı için herhalde Hazirana kadar Solakların açılışını bekleyeceğiz. Ama emin ol, seni mutlaka haberdar edeceğim.Mesut AKIN' Alıntı:Ömer abi eline sağlık sabırla bekliyoruz devamını uçuşu nezaman gerçekleştircez o gün yanında olmak istiyorum
Mehmet Kucuksari' Alıntı:...
Neyse yapımcısı bu dizi çok tuttuğu için eminim ki, yakın bir zamanda yenisini çekmeye başlar
...
Öncelikle sabrın, sonra da emeğin için seni canı gönülden bir kez daha tebrik ediyoruz abi Bu arada final kısmını da bekliyoruz
Teşekkürler Mehmet. Ama şu an için yakında yeni bir dizi çekimi görünmüyor. Eldeki ufak tefek onarım bekleyenlere ağırlık vereceğim.
Hakan Ülgenalp' Alıntı:Ömer abi nihayet çok güzel bir şekilde finale getirdin modeli.Nihayet derken , sıkılma anlamında değil tabii ki , zira bu model daha aylarca sürse sabırla beklerdik.
Ustalara birşey öğretilmez , onlardan sadece öğrenilir ama şu mikrofil sıkıntına şaşırdım abi.İlla mikrofil olması şart mı yüzey dolgu malzemesinin.Şu bildiğimiz polyester macunu bir denesen , hem çok sert olur, hem suyla falan salmaz , hem istersen solventli boyalarla bile boya , yine sorun olmaz diye düşünüyorum.Zımparaya gelir, dilediğin pürüzsüz yüzeyi elde edersin ve kaplama da sanırım mükemmel yapışacaktır.
Ancak bu benim tahminim tabii ki , denemedim hiç , daha doğrusu balsa inşaat yapmadım , Sen yine bu dediğimi biliyorsundur abi ama ben bi fikir verme açısından , belki faydası dokunur diye önerdim.Çünkü bu kadar emekle imal edilen ve bu kadar güzel bir model , mikrofil midir nedir , uygun olmayan bir malzeme yüzünden heba olamaz,üzülürüm çok.
Ellerine sağlık Ömer abi .............
Hakan kardeşim, önerin için sağol. Micro Fill'in böyle bir şeye neden olacağını ben de tahmin etmemiştim. Çünkü Towerhobbies'den aldığım ve bu iş yapılmış bir malzeme. Elimde polyester macun var, ama denemedim. Nedeni de, çift bileşenli olması yüzünden kullanım zamanını ayarlayamamak ve ayrıca, kuruduğunda sert olması nedeniyle zımpara yaparken macundan önce etrafındaki yumuşak balsanın aşınması korkusu. Bir de ağır bir malzeme sanırım. Daha sonra, Taner ile konuşurken başka bir su bazlı ahşap macunu önerdi. Artık bir dahaki sefere onu deneyeceğim.
Türker Akgün' Alıntı:Ömer Abi eline sağlık.
Bizim için üzücü esasında bu konunun bitiyor olması, keyifle forum boyu takip ediyorduk. :'( Ama bir diğer taraftan bu modelin uçuşunu izleme düşüncesi de sabırsızlandırıyor bizi.
İsterdim ki aynı modelden bir tane de ben yapsaydımda, sonra ikisini bir yanyana koysaydık. O zaman ustalık nasıl birşeymiş daha iyi anlaşılacaktı.
Gerçi bende " Benim yaptığım zaten free style ondan böyle oldu. " derdim.
Türker, çok teşekkürler. Senin de ne kadar titiz biri olduğunu ve sabırla Trex 700'ü toplamadaki ustalığını biliyoruz.