Governor Nedir Nasıl Ayarlanır? (ESC dahili governorları)
Cahit Kaş' Alıntı:
Mehmet bey aşağıda linkler mevcut. Pinion 111/11 T
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
NOT: Ilker hocam yanlışım varsa, düzeltelim lütfen
Şimdi Cahit Bey elimizdeki bilgileri bir özetleyelim öncelikle :
- Motor : HeliDrive SK3 Competition Series - 4962-560kv
- Pinyon : 11T
- Main gear tooth count : 111
- Pilimiz : 12S
Raptor G4 E720 için tavsiye edilen Kafa Devrini araştırdığım aşağıdaki bilgilere ulaştım. Özetle kişisel uçuş zevkine bağlı olsa da, modelin diğer 700 sınıfı helilere göre daha hafif olması nedeniyle 2.000-2.100 yeterli olacağı söylenmiş. 2.300 devirde kullananlarda varmış ama. Unutmayan ki ne kadar az kafa devri o kadar uzun uçuş süresi
Mevcut durumda senin ESC %100 Governor ayarlı değildir. Deniz ve Ahmet teyid alırız. Calculator söylediğine göre Kafa Devrin 2.616 ile 2.325 arasında değişiyor.
Yukarıda kafa devri ile paylaşılan bilgilere göre sen gereksiz yere yüksek kafa devri ile daha az uçuyorsun
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Mevcut pinyon ile Governor aktif hala getirince durum ne oluyor diye bakalım. Kullandığımız ESC YEP olduğu için, calculatorda YGE seçtim. Ayarlama sırasında 4.0 VDC dolu pil kullanacağımız için de "Volt at learning 4.0" olarak seçtik. Eğer Throttle eğrimize 80-80-80-80-80 girerek kullanmak istiyorsak, burada sonuçlardan Throttle %80 bakmamız gerekiyor ki buradaki kafa devrimiz 2.165 gösteriyor. Yani hedeflediğimiz 2.000-2.100 yakın bir değer.
Peki motor pinyon değerimizi 11T'den 10T düşürsek ne oluyor diye kontrol edelim. Bu durumda kafa devrimiz 1.968 düşüyor.
Özetle pinyon seçiminde 11T veya 10T kullanabiliriz gözüküyor. Governor ayarlayıp, aktif hale getirdiğimizde ve Throttle eğrimizde gireceğimiz 8-80-80-80 değerlerini girince eskisinden daha az kafa turuna sahip olacağımız için uçuş süremiz kesinlikle artacaktır diye düşünüyorum.