[Gorseller] : Yuvacık Buluşması - 22.12.13

Mehmet Kucuksari

Administrator
İlgi Alanı
Heli
Yine yazdan kalma bir günde 3 şilahşörler olarak eğlenceli bir buluşma daha gerçekleştirdik :thumbup: Yedik, içtik, uçtuk açıldık :thumbup: Hemen günün özetlerine geçelim :

1- Aşağıdaki videodan da görüleceği üere, sahalarda hiç alışık olmadığımız bir şekilde :laugh: Çoban köpekleri Mordo abimizin uçuş yapmasına izin vermediler :D Gerçi köpeklerde haklı. Zira bu sahanın yenileriyiz :lol:

2- Yılların Helicisi Mordo abimizi ilk defa uçak uçururken yakaladık :lol:

3- 500 kullandığım 2 pil ne yazık ki bugün havada şişti ve ciddi bir performans sıkıntısı yaşattı. Hatta 2.pil daha 3 dak ciddi bir devir düşmesi oldu, modeli zor indirdim yere :-\ Tam da DFC Upgrade öncesi parayı kıyıp GENS pil almak farz oldu :)

4- Trex 450 DFC teknik aksaklık nedeni ile bu hafta aramızdaki yerini alamadı. Ama Türker'im mCx BL de yaptığı Showlar ile eksikliğini hissettirmedi %p Haftaya sahalarda yerini alacak ;)

5- Mordo abimiz Trex 450 PRO uçuşu sırasına bir anlık oryantasyon kaybı neticesinde kırım yaşadı :-\ Fakat daha sonra videolardan da görüleceği üzere TREX 550 DFC ile resmen çoştu :thumbup:

Gelelim Görsellerimize:

Yuvacık Buluşması - 22.12.13
Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Köpekler Uçuşumuzu Engelledi :)

Mordo Abimiz Ucak Uçururken Yakalandı :)

Mordo Abimiz Trex 550 DFC ile Çoştu :bravo:

Türker mCPx BL iyice Alıştı :thumbup:

Mordo Abimiz Günün 2. Uçuşunda 450 ile Kırım yaşadı

Pilin Şişmesi Nedeni ile Çabuk Biten 500 Uçuşum

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Diğer Uçuşlarımız ;)

Atos ve portos'a teşekkürler
çok keyifli bir gün yaşadık bol bol uçtuk açıldık
pas attık.
Selam ve sevgiler
Aramis

gerçekten güzel gün olmuş, kırım için üzüldüm geçmiş olsun,, sormak istediklerim var

Mehmet Bey,
500 esp de kullandığınız piller nedir ? ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?

Türker Bey,
biliyorsunuz ds7s sahibiyim mcpx bl gelmeden ayarlarını kumandaya yüklemek istedim horizondan dosyayı indirip sd card a attım ama bir türlü görmüyor kumanda heli freak de update işlemi yaparken böyle sorunlarla karşılaşanlar var bir başka sd card deneyip sorunu çözmüşler, ben başka bir sd card deneyemedim henüz ama nedeni ne olabilirki sıfır ürün ? sd card ı görüyor ama içine attığım dosyayı görmüyor formatlamayı v.s. denedim ama işe yaramadı...

mordo abi kırım için üzüldüm geçmiş olsun fazla hasar yoktur umarım.

ayrıca her zamanki gibi güzel bir buluşma olmuş.

kadir kocaman' Alıntı:
...Türker Bey,
biliyorsunuz ds7s sahibiyim mcpx bl gelmeden ayarlarını kumandaya yüklemek istedim horizondan dosyayı indirip sd card a attım ama bir türlü görmüyor kumanda heli freak de update işlemi yaparken böyle sorunlarla karşılaşanlar var bir başka sd card deneyip sorunu çözmüşler, ben başka bir sd card deneyemedim henüz ama nedeni ne olabilirki sıfır ürün ? sd card ı görüyor ama içine attığım dosyayı görmüyor formatlamayı v.s. denedim ama işe yaramadı...
Açıkçası ben böyle bir sorun yaşamadım Kadir bey. ???
Başka bir SD kart deneyince umarım aşarsınız.

kadir kocaman' Alıntı:
Mehmet Bey,
500 esp de kullandığınız piller nedir ? ne kadar zamandır kullanıyorsunuz?
HK nerede ise bütün pilleri denedim diyebilirim. Ama nedense şansım hiç gülmedi. 50 ucuşu geçen pilim şu ana kadar olmadı :embarras: En az 5 pil pert oldu :-\ Tek aklıma gelen raf ömrü ki çoğu henüz 2 yıllında gitti :(

Deneyip memnun olmadıklarım :

Turnigy nano-tech 3300mah 6S 25~50C Lipo Pack
Turnigy 2650mAh 6S 40C Lipo Pack
ZIPPY Flightmax 3000mAh 6S1P 20C

Türker Akgün' Alıntı:
Açıkçası ben böyle bir sorun yaşamadım Kadir bey. ???
Başka bir SD kart deneyince umarım aşarsınız.

inşallah Türker Bey,
teşekkürler...

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
HK nerede ise bütün pilleri denedim diyebilirim. Ama nedense şansım hiç gülmedi. 50 ucuşu geçen pilim şu ana kadar olmadı :embarras: En az 5 pil pert oldu :-\ Tek aklıma gelen raf ömrü ki çoğu henüz 2 yıllında gitti :(

Deneyip memnun olmadıklarım :

Turnigy nano-tech 3300mah 6S 25~50C Lipo Pack
Turnigy 2650mAh 6S 40C Lipo Pack
ZIPPY Flightmax 3000mAh 6S1P 20C

teşekkürler Mehmet Bey,
nanotechler in özellikle büyük amperdeki olanların sıkıntılı olduğunu biliyorum,, 2200 lükleri haricinde nano almamak lazım, listeniz de turnigy 3000 mah 6s 20c göremedim great for trex 500 yazar,, bu pili kullanan hatta outrage fusion 50 sinde de paralel bağlayarak kullanan arkadaşım var ve pillerin performansı oldukça tatminkar hafta da en az 3 gün de uçuş yapıyor... bende toplamayı düşündüğüm için 500 için bu pilleri alıcam sanırım... Bu arada konu ile alakasız olucak ama 450 de titreşim sorunum var ve gyro nun saçmalaması da bundan oluyor sanırım,, şaftlar yeni ve düz, tracking yok %25 gaz verdiğimde kuyruk fena titriyor çift görüyorum titrerken o derece ama gazı yükselttikçe kayboluyor nedeni ne olabilir dersiniz...

Teşekkür ederim arkadaşlar
bu hobide kırım olmadan kırımsız geçen günlerin keyfi olmuyor
önemli bir kırım değil eve gelir gelmez topladım
Sağolun.

Uçuşlarınız tek kelimeyle müthiş kırım yapan abimizede geçmiş olsun diliyorum. Sizleri izlerken iç geçirmemek elde değil elinize emeğinize sağlık şu sıkıcı pazar akşamına zevk kattınız ayrıca teşekkürler RCKOLİK.

Mordo Ortasi' Alıntı:
Teşekkür ederim arkadaşlar
bu hobide kırım olmadan kırımsız geçen günlerin keyfi olmuyor
önemli bir kırım değil eve gelir gelmez topladım
Sağolun.
Helal olsun sana Mordo abi. :saygilar: Bizden sonra başladın bu hobiye ama hepimizi geçtin valla. :)
Ben hayatta aynı gün dönüp toplayamazdım o modeli. :laugh:

ismail şencan' Alıntı:
Uçuşlarınız tek kelimeyle müthiş kırım yapan abimizede geçmiş olsun diliyorum. Sizleri izlerken iç geçirmemek elde değil elinize emeğinize sağlık şu sıkıcı pazar akşamına zevk kattınız ayrıca teşekkürler RCKOLİK.
İnşallah birgün nasib olurda birlikte de uçarız ismail bey. :saygilar:

Yine güzel yine sıcak yine neşeli buluşma olmuş :)
Çok güzel gün olmuş %p %p %p

Arkadaşlar, Tunanın okuldaki veli toplantısı uzayınca gitmiş olabileceğinizi düşündüm. Orada olduğunuzu bilseydim bir uğrardım en azından. :( Neyse, güzel bir gün geçirmişsiniz., Mordo bey, geçmiş olsun, kırımın büyük olmaması sevindirici. Bu arada uçağın da hayırlı olsun, kırımsız uçuşlar.