[Görseller]: Arka Bahçe Micro Buluşması - 26.10.14

Ynt: [Görseller]: Arka Bahçe Micro Buluşması - 26.10.14

ERHAN YILMAZ' Alıntı:
En güzel buluşma habersiz buluşmadır. Ümitler tükenmişken. Ellerinize sağlık.
Aynen erhan :thumbup: insan colde su bulmus kadar seviniyor :laugh: :D

Mehmet abi gece gece forumu basmış sorusuz bırakmayalım... Abi şimdi ben sanatkar edasıyla rotoru söktüm, leveler olmadığı için zip tie ile baktım swashı level hale getirdim. Sonra gaz cubuğu tam ortada (50) iken paller üst üste binmiyordu, 33 iken tam sıfır derece oluyordu açı yani üst üste biniyorlardı yandan bakıldığında... Neyse her birini 4 tur sıktım, 59 da açı sıfır oldu, birer tur gevşettim, yaklaşık 52 civarlarında açı sıfır oldu. Tabii burda tam 50de sıfır olması için subtrim denemedim, işe yarar mı subtrim onu da bilmiyorum, muhtemelen yarayabilir, travel çalıştığına göre subtrim de çalışır herhalde... Neyse 52 de midstick sayılır dedim geçtim...

Stick Minimumda iken pallerin uç noktaları arası mesafe yaklaşık 65mm, maksimumda iken yaklaşık 50mm... Bu durumda bu iki değeri kabaca eşitlemek için servo travel değerlerini mi değiştireyim?

Bi mikroya uzun zamandır bu kadar özenmemiştim :)

Rasim ben su ana kadar microda aci ayari yaoarken hic kumanda menusunden bir ayar kullanmadim. Hep mekanik olarak yapmaya calistim. Bazen esit oldu bazen sende oldugu gibi 100 esit olmadi. Bu durumda hangi pozisyonda cok ucuyorsa, ki bu ben de invert oluyor, fazlaligi o kisma verdim.

Sen illa esit olsun diyorsan, bence sadece gaz stick ortada iken sifirla, servo travel ile oynama.