Şimdi uçuyor konusuna ben de ekleme yapayım. Her model "bir şekilde" uçuyor
Oxy3 montajında bazı dikkatsizliklerim oldu. Ayar yapmadan kocaeliye gittim amacım sadece %50 esc throttle kalibrasyonu yapmak ve istediğim rpm ler için hangi yüzdelerin gerektiğini öğrenmekti. Tek amacım esc yi ayarlamaktı yani. Rahat durmadım tabi daha fazlasını istedim. Ünite üzerinden çok fazla dikkat etmeden (swash level göz kararı, açılar eh işte, diğer herşey default...) bir ayar yaptım. Montajdaki hatalar şunlar;
-- Elevatör servosunun ball linki horna arkadan takılıyor, aileronlar önden. Linklerin dik geometrisi böyle yakalanıyor. Ben hepsini önden takmışım, haliyle elevatör servo linki dik olması gerekirken ciddi şekilde yamuktu.
-- Kuyruk servosunu boom üzerine sabitleyen vidaları sıkmamışım, haliyle kuyruk servosu yüke girdiğinde sliderı itemediği noktada kendini kaydırıyor. Çok da boşta değildi hafiften sürtünmeli duruyordu o yine tutmuş servoyu az çok belli bir noktada...
-- Pil olmadığından modele göre çok büyük ve ağır Protos 380 pilleri ile hovera kalktım. Normalde de 6s ile hafiften burun ağır model iyice burun ağır oldu.
Sonuç; model yine de bir şekilde uçtu
Neyse sorun yok şu an, haftasonu olması gerektiği gibi bir ayarla, güzel bir uçuş gerçekleştirmeyi planlıyorum.