Herkese iyi akşamlar.Bugün atölyemde motoru bakıma alarak keyifli bir vakit geçirdim.
Bir yandan motora uygun rulman arayışına girdim.Öte yandan motoru söktükten sonra mekanik kumpasım ile aldığım ölçüler aşağıdaki gibi;
Ön rulman(Dış çap x iç çap x kalınlık): 22.28 X 9.44 x 7.12 (mm)
Arka rulman(Dış çap x iç çap x kalınlık): 28x15x7 (mm)
Bu arada araştırma yaparken şöyle bir site buldum.
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
bu sitedeki ölçülere baktığımda arka rulmanın ölçüsü benim kendi ölçümümle aynı değeri veriyor.Fakat sitenin verisine göre ön rulman ölçüsünde bir miktar fark var.Gözlemlediğim kadarıyla ASP/Magnum 52'nin rulman ölçüleri OS 55AX&OS 50 HZ boyutlarındaki motorların rulman ölçüleriyle aynı gibi görünüyor.Yaptığım araştırmada arka rulmanın 6902 kodlu olduğu
Bu LİNKİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
sitesinde belirtilmiş.Bugün Facebooktaki bir ilanda OS ve ASP/Magnum motorların parçalarını satan bir beyefendi ile görüştüm.Arka rulmanın orjinalini(Magnum marka) buldum gibi.Ölçüler de tutuyor gibi görünüyor fakat fiyatı 350tl, ön rulman için ise OS marka elinde varmış ve onun fiyatı da 500 TL.Sadece ön rulmanın uyup uymayacağından şüpheliyim zaten satan kişi Kıbrısta.Yani ikisi için fiyat 850 TL görünüyor bu aşamada.Bir de araba parçası satan yerlere sormayı düşünüyorum fakat onların vereceği rulman ne kadar uygun olur ondan emin değilim.Çünkü rulmanların kodları ve her birinin yük kapasiteleri gibi teknik özellikleri bulunuyor.Bir de motor bloğunda yanmış yakıt lekeleri vardı onları gidermek için gravür makinesinin tel fırçası ve polisaj başlığı ile pisliği temizledim deneme amaçlı.Sonuç çok iyi olmasa da tatminkardı.Başınızı ağrıttığım için kusura bakmayın.Aşağıdaki görselleri sizinle paylaşmak istedim.
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol