Küçük kaçamak dönüşü bir yandan modellerin bakımlarını yaparken, bir yandan da uçuç'umuzun basımına devam ediyorum. Aslında programa göre şu anda son parçayı (9.5 saaat) basıyor olmam gerekiyordu. Ancak beklenmedik bir hata ile karşılaştım. Şöyle ki;
Modelin dosyalarını inceleyenleriniz görmüştür, birbirinin simetriğideki parçalar için, yani iç ve dış kanat parçaları ve aileronlar için ikişer adet dosya var. Biri normal, biri ise _dx uzantılı. Hiçbir yerde bu _dx uzantısıyla ilgili bir bilgi yok. Ben de bunları birbirinin mirror'u zannederek bir taraf için normal dosyaları, bir taraf için de _dx uzantılı olanları basıyordum. (normal olanlar sol, _dx olanlar sağ tarafa denk geliyor) Dün bastığım sağ (_dx) dış kanat ile daha önce basmış olduğum sol iç kanadı birbiriyle kıyasladığımda sol parçanın diğerinden yaklaşık 2mm daha kısa olduğunu gördüm (Şokk!!)
Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol
Bunun üzerine hemen aileronları karşılaştırdım ve orada da _dx uzantılı olanın aynı şekilde yaklaşık 2mm daha büyük olduğunu gördüm.
Bu durum oldukça sinirimi bozdu, zira bu parçalar öyle kolayca basılmıyor, çok uzun süreler söz konusu. Neyse, doğal olarak ilk aklıma gelen _dx uzantılı parçaların biraz daha büyük olduğuydu. Bütün _dx'ler sağda olduğundan, varsın sağ taraf sol taraftan 4mm daha büyük olsun dedim. Sonuçta gayet basit bir uçak söz konusu
Gece için sol iç kanadı basıma bıraktım (_dx olmayan) ve sabah bir şok daha!..
Gördüğünüz gibi sol dış kanat yine küçük... Sinirden gözüm seyirdi
Uçağın gövdesiyle, diğer dış kanatla ve aileronlarla birlikte denemeler yaptım. Şu anda sol dış kanadı _dx uzantılı dosyadan ayna simetriği (mirror) olacak şekilde yeniden basıyorum, boşa giden bir 6.5 saat... Bu duruma göre aileronlardan birini de yeniden basmam gerekecek (2.5 saat) ve son olarak bir 9.5 saat daha sağ iç kanat için.
Parçaların basımı tamamlanıp herşey yerli yerine oturduğunda hangi dosyaların birbirine uyduğunu sizlere de bildireceğim. Eğer uçağı basmayı düşünenler var ise bir-iki gün bekleyin derim