Ft Mustang P-51

Sercan Eymen

WW2 Fighters
İlgi Alanı
Uçak
Merhabalar. Forum bu aralar durgun gibi düzenli olarak takip ediyorum. Bu konuyla biraz hareketlilik olur umarım, gayet hoş samimi bir ortam burası, aranıza katıldığım için çok mutluyum...
Daha önce bu konuyu açmıştım: malesef uçuramadım çok sorunları çıktı boyalı güzel şekilde duruyor süs gibisinden.
Bu projeden sonra sürekli takip ettiğim diğer rc uçak grubu Flite Test ten planını aldığım Ft Mustang modeline el attım.

Planları ve yapılış video paylaşımı da yapılmış olan link :

Uçakta kullandığım malzemeler:
1 plaka 6 mm depron.
1 plaka 3mm depron Üst kaplama için kullandım daha scale görüntü için.
1.5 mm kontrplak ( motor yatağı için ).
Montaj için sıcak silikon tabancası ve silikonları.
Fiber bant.
Kanopi için siyah fon karton.
Çöp şiş veya plastik vidalar.

Motor: Emax GF2215/20
Esc: 30 A Eko Budget
Pil: 3S 2200 mah 25C
Servo: 4 adet 9 gram
Pervane: Şu an 9x6E APC takılı ama atacağım fotoda bunun hakkında soru soracağım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Meşhur Powerpod

Değişik bir kanat yapısı

Şu an tek aklıma takılan nokta var.

Elimde 3 adet pervane var. 8x6 APC---8x6 PJG IIAN Naylon Fiber üzerindede H.Y J.X.F yazıyor---Ve şu an üzerindeki 9x6 APC var. Bunlardan hangisini kullanmalıyım. Başka öneriniz varsa söyleyin lütfen.
Motor hakkında ölçülen değer bu linkte verilmiş :

Uçağın ağırlığını şu an bilmiyorum. Bataryasız ağırlığı düşük, batarya 2200 mah olduğu için 200 gr civarı ağırlığı var bataryanın.

Boya ve iniş takımı ilk uçuştan sonra uçuş yapısını beğenirsem yapacağım. Rudder bağlantısını daha yapmadım rudder ondan sabit durmuyor.

Ft Mustang P-51

Elinize sağlık. Daha önce ben de flite testin ft cruiser ve ft 3d modellerini yapmıştım. Cruiserde başarılı olamadım ama ft 3d yi uçurabildim. Pilotajımı da biraz geliştirdim. şimdi yeni bir model yapmayı düşünüyorum ama kararsızım. Ya ft 3d yi tekrar onaracağım ya da başka model deniyeceğim.
Pervane konusunda ise ft 3d modelinde 10x4.7 pervane ile iyi performans almıştım. Ama sizin model için ustalar yorum yapar şimdi.

Ft Mustang P-51

Teşekkür ederim yorumunuz için. Cruiser ın başarısız olmasına çok üzüldüm. Umarım ki yapacağınız model başarılı olur. :saygilar:

Ft Mustang P-51

Guzel bir calışma olmuş. Inşallah basarili bir maiden uçuşu olur. Videosunu da mutlaka bekliyoruz :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ft Mustang P-51

Cruiseri yaparken çok acemiydim. O modelde öğrendim öğrendiklerimin çoğunu. Esc ayarından tutun lehim yapmaya. Aslına bakarsanız çok iyi oldu o model. Ama denge konusunda sıkıntı yaşadım. Kuyruk çok ağırdı. Uçak tırmanışa geçti. İlk kez uçak uçurduğum için düşüş kaçınılmazdı.

Ft Mustang P-51

Eline sağlık Eymen. :bravo:

Gelişmeleri merakla takip edeceğiz. :RCKolik:

Ft Mustang P-51

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Guzel bir calışma olmuş. Inşallah basarili bir maiden uçuşu olur. Videosunu da mutlaka bekliyoruz :)

Sent from my iPhone using Tapatalk
Video cekmeye calisacagim. Bu aralar Ankara' da hava cok ruzgarli ruzgarin durulmasini bekliyorm malesef.
Cahit Kaş' Alıntı:
Cruiseri yaparken çok acemiydim. O modelde öğrendim öğrendiklerimin çoğunu. Esc ayarından tutun lehim yapmaya. Aslına bakarsanız çok iyi oldu o model. Ama denge konusunda sıkıntı yaşadım. Kuyruk çok ağırdı. Uçak tırmanışa geçti. İlk kez uçak uçurduğum için düşüş kaçınılmazdı.
Talihsizlik ve yanlis model secimi olmus o hocam biraz.
Türker Akgün' Alıntı:
Eline sağlık Eymen. :bravo:

Gelişmeleri merakla takip edeceğiz. :RCKolik:
Cok tesekkur ederim umarim ekleyecegim ucus goruntulerini.

Ft Mustang P-51

Eline sağlık, emek harcamışsın. Keşke üstten kanatlı, daha yavaş uçuş karakteri olabilecek bir model seçseydin. Pilotajın iyi ise uçuş şansı var, iyi uçuşlar!

Ft Mustang P-51

Tesekkur ederim. Cessna 182 ile yeterince ucus yaptim sıkıldım. 2. dunya savasi ucaklarina ilgim ve bilgim cok o yuzden warbird yapmaya karar verdim. Alman ucaklarinin hayraniyim bf 109 lar ve me 262 ozellikle, hatta me 262 yapmina baslamistim gayet scale bir plan vardi elimde ama cift edf cok maliyetli ve sorun cikaricakti vazgecmistim. Bu ucak basarisiz olursa bf 109 k4 yapmayi dusunuyorum zaten. Pilotajima guveniyorum cocuklugumdan beri Flight simulator, rc simulator, war thunder(ww2 ucak ve tank oyunu, simulasyon modlari ile) kullandm surekli Cessna'dan kalan tecrubede var umarim sorun olamayak. Pervane seciminide atlatirsam.[emoji574]
Edit: Bu motor ile esc kablolarını ben farklı bi konnektör ile birleştirdim ısınma oluyor bu normalmi yoksa konnektördenmi kaynaklanıyor. Konnektör performansa bir etki yapar mı ?

Sent from my Sony Xperia Z3 using Tapatalk

Ft Mustang P-51

hayırlı olsun eline sağlık çok güzel temiz olmuş. arkadaşım yaptı bundan çok kolay uçan bi uçak. kanadı kopmuştu bantla yapıştırdık yine uçtu sıkıntısız : ) motor açılarını verdikten sonra hiç sıkıntı çıkarmaz. Bende FT Racer var, 2826 turnigy 1400KV yle akrobasiye girmeden uçmasını sağlıyor , ki onun gövdesi mustangten çok daha geniş. 9x4.7 lik pervane öneriliyodu ama 8x4 le çok daha başarılı sonuç aldım. APC pervaneler ağır gelmezse iyi fakat 8x6 pjg yi bi deneyin. çekişlerine ve motorun sesine bakın. hangisinde rahat çalışıyosa onla uçun bana kalırsa. kalkışta ve dönüşlerden sonra bazen ani hızlanma istiyo, 9x4.7 yle yapamıyodu. yaptıktan sonra öneri olmaz tabi ama içine led döşenince çok güzel oluyo bu uçaklar ;D

Benim FT Racer maiden ve gece uçuşu : )))

Bu VIDEOYU görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Ft Mustang P-51

Yorumunuz ve onerileriniz icin cok tesekkur ederim. Sizin modelinizi cok begendim. Gece ucusuna bayildim ayrica cok hos gorunuyor .[emoji2]
En iyi cekis 9x6 apc pervanede. Ama zorlanmalarina bakacagim. Orjinalinde de sanirim 9x6 apc kullanilmis. Planda ise 8x6 yada 9x4.7 yazıyor ama apc gibi birsey belirtilmemis.
Edit: Motor acisini ne yonde ayarlamam gerekiyor bu modelde bilgilendirebilir misiniz ?

Ft Mustang P-51

hakan bakır' Alıntı:
hayırlı olsun eline sağlık çok güzel temiz olmuş. arkadaşım yaptı bundan çok kolay uçan bi uçak. kanadı kopmuştu bantla yapıştırdık yine uçtu sıkıntısız : ) motor açılarını verdikten sonra hiç sıkıntı çıkarmaz. Bende FT Racer var, 2826 turnigy 1400KV yle akrobasiye girmeden uçmasını sağlıyor , ki onun gövdesi mustangten çok daha geniş. 9x4.7 lik pervane öneriliyodu ama 8x4 le çok daha başarılı sonuç aldım. APC pervaneler ağır gelmezse iyi fakat 8x6 pjg yi bi deneyin. çekişlerine ve motorun sesine bakın. hangisinde rahat çalışıyosa onla uçun bana kalırsa. kalkışta ve dönüşlerden sonra bazen ani hızlanma istiyo, 9x4.7 yle yapamıyodu. yaptıktan sonra öneri olmaz tabi ama içine led döşenince çok güzel oluyo bu uçaklar ;D

Benim FT Racer maiden ve gece
uçuşu : )))
Videonuzu mobilden izleyemedim

Ft Mustang P-51

Bendede ayni sorun vardi pc gecip izledim mecburen sorun aygitlara bagli degil.

Ynt: Ft Mustang P-51

Hayırlısı ile uçurursun inşallah.
Benim naçizane tavsiyem 10 dolar daha masraf et flap da yap. Balsası iniş de flap olmazsa direk stol oluyor. Modelden dolayı bence depron da olsa stol olma ihtimali yüksek..

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk 2 ile gönderildi