FT Bloody Wonder Sika Therm ile Yapıldı

İsmail Tuncay DAL' Alıntı:
Kanat boyuna göre yada alanına göre nasıl uçacağı hakkında bilgi verilebilir,her halükarda uçar ancak agresifmi olur bilmem,motora ve ağırlığa göre pil çok yetersiz görünüyor,çok akım çekip şişebilir.

Angel 980Kv nin grafik değerlerine baktığımda 9X4.7 pervane ile max 8.3 amper akım ve 720gr ağırlık çektiği yazılı. bu değerlere göre pilim 8.5amper ile sınırda max güç ile en fazla 10dk uçabilirim sanırım.. 1300amper pilimde var ancak ağırlığı bi hayli arttırıyor bakalım deneme yapacağım ilk uçuşum hafiflikten yana olucak.

Benim de tel konusunda kafamda sorular vardı. "Forumun bir yerinde bu bilgi vardır ama niye bulamıyorum" derken sonunda buldum :halay:

konusunda Deniz Bey'in tavsiye ettiği aşağıdaki uçağı yapmaya başladım.
( )

Konuyu bulmadan önce yakın çevremde çelik tel aradım bulamadım. Jant teli için bisikletçi ara ki bulasın. Uçağın rudder ve elevatörüne 1.5 mm kalınlığında bakır tel denedim ama servolara olan mesafe biraz fazla olduğu için bakırın esneme katsayısı çok fazla. Güven vermedi. Belki uygun çapta bir borunun içinden geçirilerek sorun halledilebilir. Aileron için 4 numara ataş kullanmak cazip geliyor. Mesafe oldukça kısa çünkü.

Hem simülasyona ağırlık vermek için, hem de ekonomik nedenlerden elektronik parçaları daha toplamaya başlamadığım için şimdilik ağırdan alıyorum.

Bu vesile ile samimi bilgi paylaşımları için herkese teşekkür ediyorum. :saygilar:

Murat Ç.' Alıntı:
Benim de tel konusunda kafamda sorular vardı. "Forumun bir yerinde bu bilgi vardır ama niye bulamıyorum" derken sonunda buldum :halay:

konusunda Deniz Bey'in tavsiye ettiği aşağıdaki uçağı yapmaya başladım.
( )

Konuyu bulmadan önce yakın çevremde çelik tel aradım bulamadım. Jant teli için bisikletçi ara ki bulasın. Uçağın rudder ve elevatörüne 1.5 mm kalınlığında bakır tel denedim ama servolara olan mesafe biraz fazla olduğu için bakırın esneme katsayısı çok fazla. Güven vermedi. Belki uygun çapta bir borunun içinden geçirilerek sorun halledilebilir. Aileron için 4 numara ataş kullanmak cazip geliyor. Mesafe oldukça kısa çünkü.

Hem simülasyona ağırlık vermek için, hem de ekonomik nedenlerden elektronik parçaları daha toplamaya başlamadığım için şimdilik ağırdan alıyorum.

Bu vesile ile samimi bilgi paylaşımları için herkese teşekkür ediyorum. :saygilar:
Merhaba hocam ben bahsettiğim gibi şemsiye teli kullanıyorum.Bir yıldır Wing Tiger modelimi kullanıyorum üzerinde şemsiye teli var.Wing Tiger modelinde pushrod rudder dan ön iniş takımı kulakçığına kadar geliyor bilenler bilir.Tel kısa geldiği için ben makaron ile 2 teli birleştirdim.O gün bugündür kullanıyorum sorun da yaşamadım.Paranız olmasa dahi biraz saksıyı çalıştırınca işler kısa bir sürede çözülebiliyor.Biz modelcilerin ortak noktası sanırım :laugh: Samimiyetinize sığınıyor, kolay gelsin diyorum hocam.Saygılar. :saygilar: :)

Tamer Öztürk' Alıntı:
...

Paranız olmasa dahi biraz saksıyı çalıştırınca işler kısa bir sürede çözülebiliyor.Biz modelcilerin ortak noktası sanırım :laugh:
...

Kese boş olunca saksıya baya iş düşüyor hocam :laugh:

Saygılar benden :saygilar:

Saksı ve kese meselesi önemli tabi. :)
Fakat, özellikle istanbul'da yolunuzu karaköy, perşembe pazarına düşürürseniz, istediğiniz çapta ve gayet ehven fiyatla, çelik tel bulunuyor. ;)

Levent Bey, bilgilendirme için teşekkürler. Artık bol bol aşındırırım perşembe pazarının yollarını :)

LG-D802TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi