FPV Sistemi Hakkında
Hocam forumu tekrat tekrar baştan aşağı inceliyorum faydalı gördüklerimi not alıyorum. Tek problem biz bu sistemi herhangi bir rc modelde kullanmayacağız forumda bulunan tüm yazılar rc modeller baz alınarak yazılmış konular bizim kullanmak istediğimiz alan ayrı olunca bir çok soru çıkıyor.
Bu sistem için öneri ve tavsiyede bulunacağınız kaynaklar var iste çok sevinirim.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim diğer formlarda buradaki ilgi alakayı göremedim tekrardan teşekkür ederim.
Zafer SAHIN' Alıntı:Aslında bu sorularınızın cevapları forumda var, ama biraz uğraşıp bir çok konuyu irdelemek gerekebilir. Kısaca cevap vermek gerekirse konu şu şekilde;
Frekans yükseldikçe, bu frekans üzerinde taşıyabileceğiniz data miktarı artar, bu datayı verimli bir şekilde taşıyabileceğiniz mesafe ise kısalır. Tercümesi ise şudur; Aynı anten kazancı ve aynı watt değerinde, 5.8G ile daha kaliteli görüntü taşıyabilirsiniz, 1.3G ile ise görüntüyü daha uzağa taşıyabilirsiniz. Anten kazancını arttırarak, daha uzak mesafelere uçuşlar yapabilirsiniz. Yönlü anten kullanarak, daha daha uzağa uçabilirsiniz. Polarizasyonlu anten kullanarak parazitleri bir nebze elimine eder ve daha daha daha uzağa uçabilirsiniz...
Hocam forumu tekrat tekrar baştan aşağı inceliyorum faydalı gördüklerimi not alıyorum. Tek problem biz bu sistemi herhangi bir rc modelde kullanmayacağız forumda bulunan tüm yazılar rc modeller baz alınarak yazılmış konular bizim kullanmak istediğimiz alan ayrı olunca bir çok soru çıkıyor.
Bu sistem için öneri ve tavsiyede bulunacağınız kaynaklar var iste çok sevinirim.
Cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim diğer formlarda buradaki ilgi alakayı göremedim tekrardan teşekkür ederim.