[Foto-video]: el yapımı hidrolik ekskavatör

teşekkür ediyorum arkadaşlar sağolun yakında bitecek Allah'ın izniyle

Tasarım, işçilik ve sonuç gerçekten mükemmel. :thumbup:

Elinize sağlık Ergin bey, sizi hayretle takip etmeye devam ediyoruz. :laugh:

Ergin bey merhabalar böyle bir konuyu uzun zaman sonra okuduğum için kendime şuan çok kızdım . hayretle ve şaşkınlıkla tekrar tekrar resimlerinize ve videolarınıza bakıyorum :eek: sizin yaptığınız bu model model hobi işinde bence artık son nokta yani :thumbup: tek tek bütün parçaları elde yapmak hidrolik sistemi valfleri pistonları elde yapmak muazzam bir el becerisi ve biligisi gerektiriyor sizi gerçekten canı gönülden tebrik etmek istiyorum :bravo: :bravo: ben de mobil vinçler üzerine çalışıyorum iş hayatında hidrolik aksamlar ile hep haşırneşir olmuşumdur ama ne kadar çok istesem sizin gibi bir model yapmaya daha doğrusu bunun mobil vinç versyonunu yapmayı hep istemişimdir ama o bilgi ve beceri şuanda bende yok :lollol: tekrardan tebrik ederim konuyu hayretle okudum ve takipte kalacağım ergin bey :thumbup: :RCKolik: :saygilar:

türker bey ve recep bey teşekkür ederim.
recep bey eğer yapmak istiyorsanız yapamam deyip kesip atmayın bence bi yerlerden başlayın zamanınız varsa tabi, çünkü gerçekten çok zaman gerektiren bir iş. Ben de ilk başlarda nasıl yapacağımı bilmiyordum. Internette aradım, Gördüğüm her şeye, her mekanik alete elektronik cihazlara "acaba içinde işime yarayan birşey varmı" gözüyle baktım. Biraz hem cimri hem de elde yapmayı isteyen biriyim ikisi birleşince mümkün olduğu kadar parçaları elde yapmaya çalıştım Hazır almayı en son seçenek olarak kullanıyorum. Bazen görürüz hani şırıngalı düzenekleri onlardan da denedim ama hiç tatmin etmedi. Bu benim paylaştığım gibi bir kaynak hiç biyerde yok (daha doğrusu hiç rastlamadım) o yüzden yapmak isteyenler olursa umarım çok işine yarar.

ergin' Alıntı:
türker bey ve recep bey teşekkür ederim.
recep bey eğer yapmak istiyorsanız yapamam deyip kesip atmayın bence bi yerlerden başlayın zamanınız varsa tabi, çünkü gerçekten çok zaman gerektiren bir iş. Ben de ilk başlarda nasıl yapacağımı bilmiyordum. Internette aradım, Gördüğüm her şeye, her mekanik alete elektronik cihazlara "acaba içinde işime yarayan birşey varmı" gözüyle baktım. Biraz hem cimri hem de elde yapmayı isteyen biriyim ikisi birleşince mümkün olduğu kadar parçaları elde yapmaya çalıştım Hazır almayı en son seçenek olarak kullanıyorum. Bazen görürüz hani şırıngalı düzenekleri onlardan da denedim ama hiç tatmin etmedi. Bu benim paylaştığım gibi bir kaynak hiç biyerde yok (daha doğrusu hiç rastlamadım) o yüzden yapmak isteyenler olursa umarım çok işine yarar.
Ergin bey ben de autocad programında birçok çizim yaptım ase üzerine çizimlerde hep yerleştidim ama dediğim gibi hiç bir zaman cesaretimi toplayıpta bi başlayamadım inşallah ilerki zamanlarda sizin kaynaklarınızdan birşeyler ortaya çıkar sizden de bu konuda ciddi yardım alacağımı umuyorum :thumbup:

ne demek tabiki yardımcı olurum

Ergin Bey gerçekten emeklerinize sağlık :bravo: Sağ-Sol dönüşlere bittim :thumbup:

Müthiş bişey olmuş emeğinize değmiş cidden.

"Ne yapsam acaba?" Diye düşünmeden duramıyorum şuan [emoji1]

Sent from my iPhone using Tapatalk

alt şase motor, dişli ve zincirleri kapattım. Üst şaseden alt şaseye motorlar için elektrik bağlantısını yaptım.

Bu RESMİ görmek için izniniz yok. Giriş yap veya üye ol

Valla hayranlıkla takip ediyorum. Maşallah diyelim..
Bir de merak ettiğim işlemler bittikten sonra boya yapılacak mı ? Yoksa bu şekilde mi kalacak ?

sarı sprey boya ile boyamayı düşünüyorum

Sona yaklaştıkça model daha da şahane hale geliyor :thumbup: :bravo:

Ergin bey , sizin gibi bir üstada fikir vermek haddim değil ama , iş bitince , sprey boya falan yazık olur bunca emeğe...Ben yerinizde olsam , sanayiye gider , ya güzel bir fırın boya attırırdım , ya da daha güzeli , çelik dolap yapan , elektrik panosu ya da soba imalatı yapılan bir yer bulup , elektrostatik toz boya uygulatırdım.Çok bir masraf istemezler , hatta ustanın sempatisini kazanırsanız para bile istemeyecektir , ki eminim bu işi gören her ustanın da rahatça sempatisini kazanırsınız.
Bilmeyenler için bir tecrübe , sprey boya alüminyum malzemeye asla tutunmuyor , çok ince bir zımpara ile yüzeyi hazırlayıp , kaliteli bir astar atarsanız belki tutunur.Zaten kaliteli bir astarın maliyetini hesaplarsak , en minimum 20 tl astar , 20 tl sertleştirici desek 40 lira , daha boyası yok.En mantıklısı dediğim gibi olur herhalde , yine de siz bilirsiniz tabii ki... :saygilar:
Bu arada gelişmeler çok güzel gidiyor , artık finale az kaldı gibi görünüyor , tebrik ederim.... :thumbup:

emeğinize sağlık. İnanın ben bile son halini görmek için heyecanlanıyorum. Boya konusunda pek teknik bilgim yok ama hoby amaçlı birkaçşey boyamışlığım vardır. Sprey boya gerçekten de kalıcı olmuyor. Belki de benim acemiliğimden ama Hakan kardeşimizin önerisine ben de katılıyorum.

teşekkür ederim sağolun.
Estağfurullah hakan bey boya konusunda bilgim ve tecrübem yok. Bu model başlangıç modelim olduğu için öyle kaliteli bir boya düşünmüyordum. hele bi tamamen bitsin de dediğiniz gibi fırın boya yaptırabilirim. Alüminyumda sprey boya tutmuyorsa fırın boyaya karar verene kadar boyasız kullanırım. Geliştirmem gereken bir çok yeri var aslında. Alt kısmın ve ortayı döndüren sistemin zincir ve servodan olması malzeme yetersizliği sonucunda çaresizlikten yaptığım işlerdir. Gerçekte küçük çapta bir çok çeşit dişli olmalı ve güç aktarımı Dişlilerle sağlanmalı.