Fikir alabilirmiyim ? OS Petrol Engine

:p
Cahit Kaş' Alıntı:
Deniz onunla nasıl irtibat kurabilirim?

Rcmodelservice yunus diye Google da aratınca epey bir doküman çıkıyor Cahit hocam :thumbup:

linkten bir şansınızı deneyin

Ynt: Fikir alabilirmiyim ? OS Petrol Engine

Cahit Kaş' Alıntı:
Aslında ben yozgat dönüşü bi soru soracaktım. Geçen sene yozgatta bi raptor G4 vardı. Sarı kanopili. Uzun saçlı bi arkadaşa aitti. Ona nasıl ulaşabilirim tanıyan var mı diye soracaktım. Bu sene de gelmişti ama modeli getirnemişti. İsmini hatırlamıyorum.
Kısa bi sohbet ettik kendisiyle. Modelinin benzinli olduğunu ve bir saat uçabildiğini söyledi. (Acaba bem mi yanlış anladım)
Ha bir saat uçulmaz zaten ama aralıklı kısa uçuşlar yapılır. Hazır bende elektriklisi var onun modelini satın almak isterdim. Ama yakıtlıya bulaşmak da istemiyorum bi yandan. Tabi satacağını sanmam.

DenizSERT' Alıntı:
Geçen sene o benxinli raptorla ben yarışa girdim mehmet abi yapma yav :) rcmodelservice yunus abinin

Sent from my iPhone using Tapatalk

Mehmet Kucuksari' Alıntı:
Gecen sene Yozgat'taki o Benzinli raptor ben görmedim herhalde ??

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ben gordum yunusla konustukta. Cumartesi sabahi ben Trex600 ile 2 takim pil ucarken o arkada gep ayarla ugrasiyordu :D baya ugrasmisti calistirmak icin

LG-D802 cihazımdan gönderildi

Celalettin Yazkan' Alıntı:
:p
Rcmodelservice yunus diye Google da aratınca epey bir doküman çıkıyor Cahit hocam :thumbup:

linkten bir şansınızı deneyin

Teşekkürler. :)

Mesut AKIN' Alıntı:
Ben gordum yunusla konustukta. Cumartesi sabahi ben Trex600 ile 2 takim pil ucarken o arkada gep ayarla ugrasiyordu :D baya ugrasmisti calistirmak icin

Evet geçen sene sağlıklı uçuş yapamamıştı diye hatırlıyorum.

Emre Kaman' Alıntı:
Nasıldı peki Deniz? Motor performans anlamıda yani?

Türker Akgün' Alıntı:
Performans gayet iyi görünüyor ama uçuranın insan olup olmadığından emin olamadığım için fazla sevinemiyorum. :lollol:

Muhtemelen çılgın bir pilotaj ve collective-managment var bu uçuşu yapan arkadaşta. :laugh:

Ama benzinli modellerde gelecek görüyorum ben şahsen. %p

Emre perfomans nitronun 4 te 2.75 anca :p baygin balik bugune kadar kactane benzinli gorduysem yapabildikleri ucus soft 3D idi. Vidyoya aldanma .

Turker vidyoda dediklerin var evet ama sadece olay bu degil , bu bi pazarlama taktigi , motor normalde 30/1 yag kullaniliyorsa bu arkadaslar performans artsin ve vidyoda guzel biseyler gorunsun diye. 50/1 yada 60/1 oraninda yag koyarlarki motor fakire yakin calisip tam performans versin, motorun zarar gorme pahasina cunku adam motor satacak :)

Merhaba,

bu motoru kendim için çok uzun bir süre yurt dışı forumlardan takip ettim.

Memnun olan kişi sayısı çok az. Sebebi ise motorun piston dizaynındaki bir problem. Genelde kullanıcılar "piston pin retainer"ın uçuş esnasında fırladığını ve motorun kullanılamaz hale geldiğinden şikayetçi.
Bunu kabul eden OS ikinci bir piston bile çıkarmış ancak yorumlar yine olumlu değil.
Helifreak isimli forumda kullanıcılardan biri motorun içinden çıkan pin'i yaylı bir pin ile değiştirmiş. Memnun kalınca elindeki stok fazlasını diğer isteyen forum üyelerine de gönderdi. Sanırım bu işe yaradı.

Ancak yeni aldığınız motora bir modifikasyon uygulamak durumundasınız ve bir garantisi yok. Dolayısıyla kendi adıma bu motoru almamaya karar verdim.
Bunlar benim pek çok forumda okuduklarımın özeti. Belki Türkiye'de kullanan arkadaşlar var ise kendi tecrübelerini aktarabilirler, ben de merak ediyorum.

Yusef bey,

Bu bildiriminiz icin tesekkur ederim.Onemliydi benim icin.
Bu arada imzanizda NX4 bilgisi var,
NX4 den memnunmusunuz ? Artilari eksileri nelerdir ? Ne tur elektronik kullaniyorsunuz ?
Bir degerlendirmeniz soz konusu olurmu ?

Gaui NX4'ün setup'ı şu şekilde:

T-10 Motor ve Muffler
4x Align DS515M Servo
1x Align DS525M Servo
2x Turnigy Nano 2S 1300mah lipo pil
TURNIGY 8-15A UBEC for Lipoly
Orange 7ch Receiver
Tarot ZYX S2 FBL unite

En az 4 depo rölantide rodaj yapmak gerekiyor, henüz 3 depo yapabildim çünkü bir depo yaklaşık 2 saat sürüyor.
Üzerine 2-3 depo sadece hover yapılması öneriliyor.

Manual'da 10:1 oranında yağ kullanılması öneriliyor, Gaui ile yaptığım yazışmalar sonucunda (9:1'i önerdiler) 8:1 oranında kullanmaya karar verdim, gayet memnunum (Forumlarda da 8:1'i kullanan var)

Ekim ayında uçabileceğimi tahmin ediyorum, yine yazarım.
Kit ile ilgili olarak bence bazı (çok önemli olmayan) sıkıntılar var, şu an hatırlayamıyorum forum'da bir arkadaş gayet güzel ve detaylı incelemişti, orayı baz alabilirsiniz.

Frame çok dar, gasser için elektronik bağlamak çok zor oldu,
Vidalar çok kalitesiz, mutlaka yedeğiniz olsun,
Parçaların paketlemeleri ile manual uyuşmuyor,
Benzin deposunun nipple'ı oldukça zor çıkıyor, çok çok sabırla ve dikkatle yakıt borusunu değiştirmek gerekiyor,
Debriyaj kısmında çok hafif bir metalin metale sürtünmesi söz konusu (yabancı formlarda da değinilmiş, debriyajın çabuk kırılma ihtimali var)
Mutlaka upgrade, metal fan kullanın, TREX600 fan'ının %100 uyumlu olduğu söyleniyor.

Ancak kit bence çok güzel gözüküyor ve gasser olması sebebiyle oldukça bütçe dostu.

Tesekkur ederim,

Istanbulda ucarsaniz birgun gelip seyretmek ve modeli gozlemlemek isterim, :thumbup:

Celalettin Yazkan' Alıntı:
Evrim bu arada Yusef de sıkı Raptorcudur[emoji106] [emoji4]

Sağolasın Celalettin Abi %p

T-10'u veya Go Engine'in 0.56'lık modelini (her ikisi de gasser ve %90 aynı motor) Raptor 30'a takabiliyorsunuz.

Evrim , Yusef bizim pistin uyesi yakin arkadsimizdir, sen gel piste uyu ol bak son sans bu hafta uye aliyoruz :D

Bu hafta alanda epey helici vardi , bende heliye tekrar geri dondum son 3 haftadir heli ucuyorum ozlemisim.

Mesut AKIN' Alıntı:
Bu hafta alanda epey helici vardi , bende heliye tekrar geri dondum son 3 haftadir heli ucuyorum ozlemisim.

DANANA NANNNN

Mesut AKIN' Alıntı:

DANANA NANNN

:halay: :bravo: :halay: :yuppi: :lol:

İste bu! :thumbup:

Ben de uye olabiliyom mu? Ne taraftaydi pist? Anadolu mu? Kac saat surer ki? :D