Fastlad Yılbaşı İndirimi 2016... %15....

Fastlad Yılbaşı İndirimi 2016... %12.5....

İlker Sönmez' Alıntı:
Dışarıdaki %12 indirim Türkiye'de ki %40 indirime denk geliyor. Genede aynı fiyata varsa Türkiye'den alıyorum stok yoksa veya daha pahalıya geliyorsa dışarıdan alıyorum. Bu söylediğim indirim zamanları için geçerli .
Aynen enderde olsa fiyat olarak eğer Yurtdışına çok yakınsa ben de Türkiye'den alıyorum. Mesela en son THK'den Savox Servo ve PilotTR'den SupraX Konnektor ile bazı ebatlarda kablo aldım :)

Benim demek istediğim çok çılgın indirim oranları değil. Mesela bende Blade 130x varken Fastladda bazı parçalarının %50 indirimle satıldığını görmüştüm. Böyle bi oranda indirim olsa hiç bişey alasım olmasa bile en azından yedek niyetine alasım geliyor... Ama %12.5 çok cezbetmiyor bu hususta. Pilot tr nin 12s Lipoda yaptığı fiyatı gibi çılgın indirimler olacak ki almayı düşünmediğin şeyi bile alasın:) Hiç niyetinde olmayıpta pilot tr den bu lipoyu alanlar illaki vardır.

Stick 12s çılgın bi indirimdi... Ama sadece 700 cülere hitap ediyordu. Ve Goblin, Align gibi stick formuna uygun heliler için. Logo 700 veya gaui x7 ye uygun değil... Veya hem 700 ümde ikili olarak, hem de 550 imde tekli olarak kullanırım diyene uygun değil. Keşke 6s 5000mah ta da olsaydı...

Blade 130x upgradeleri piyasada bayağı şişmişti, 180cfx çıkacaktı hatta sonrasında 230s... Haliyle stokları temizlemek istediler. Onlar da çılgındı ama 130x de düzgün çalışana kadar insanları bayağı yoran bi heli idi...

Discontinued ürünler için de çılgınlıklar oluyor arada...

Onun dışında çok çılgınlık beklememek lazım. Hala revaçta olan ürünler için verilecek indirim fastlad fiyatları üzerinden maksimum %15 oluyor.

%20-25 indirim alan arkadaşlar sadece belli bazı ürünlerde alıyorlar. Ve reseller, dealership gibi özel anlaşmaları oluyor, aylık belli bir miktar ürün çekmeleri gerekiyor. Tek bir kişinin gücü buna yetmez. Haliyle onlar da kendi kotalarını doldurmak için kendilerine alıyorlar, eşe dosta alıyorlar, talep eden arkadaşlara uygun fiyatlardan sunuyorlar veya en kötü yurtdışı fiyatını sunuyorlar, win-win durumları oluyor. Bu işin piyasası oluşmuş durumda, açık net konuşmuyorlar, özel indirimim yok diyorlar, hayrına diyorlar, modelci dayanışması falan diyorlar. Arada çıkar çatışmaları, kavga gürültü oluyor.

Ben bu yüzden kendi alışverişimi kendim yapıyorum, işte indirim zamanları verilen %10-15 neyse... Veya normal zamanda kod talep ediyorum, maksimum %10 veriliyor. Hiç %20-25 leri göremiyorum, fazla ödüyorum o bazı arkadaşlara göre ama en azından kendi işimi kendim görüyorum. Kimseye de minnet borcum olmuyor, eyvallahım olmuyor.

Herkese de bunu tavsiye ediyorum.

Rasim Öztürk' Alıntı:
%20-25 indirim alan arkadaşlar sadece belli bazı ürünlerde alıyorlar. Ve reseller, dealership gibi özel anlaşmaları oluyor, aylık belli bir miktar ürün çekmeleri gerekiyor. Tek bir kişinin gücü buna yetmez. Haliyle onlar da kendi kotalarını doldurmak için kendilerine alıyorlar, eşe dosta alıyorlar, talep eden arkadaşlara uygun fiyatlardan sunuyorlar veya en kötü yurtdışı fiyatını sunuyorlar, win-win durumları oluyor. Bu işin piyasası oluşmuş durumda, açık net konuşmuyorlar, özel indirimim yok diyorlar, hayrına diyorlar, modelci dayanışması falan diyorlar. Arada çıkar çatışmaları, kavga gürültü oluyor.

Ben bu yüzden kendi alışverişimi kendim yapıyorum, işte indirim zamanları verilen %10-15 neyse... Veya normal zamanda kod talep ediyorum, maksimum %10 veriliyor. Hiç %20-25 leri göremiyorum, fazla ödüyorum o bazı arkadaşlara göre ama en azından kendi işimi kendim görüyorum. Kimseye de minnet borcum olmuyor, eyvallahım olmuyor.

Herkese de bunu tavsiye ediyorum.

+1
Eline sağlık abi %p

Bir dönem belli başlı markaların fabrika çıkış fiyatlarını görme şansım oldu. Yani ana distribitöre verdiği fiyatlar. Son kullanıcı rakamı ile arasında maksimum %40 fark vardı. O yüzden zannediyorum ki %10 lojistik ve masraf kalemleri tutsa %30 dan fazla indirim zararına satış oluyor. Muhtemelen stok eritmek eldeki malzemeyi ufak bir zararla nakite çevirmek amacıyla yapılıyor. O yüzden satışı iyi olan stoğu çabuk tükenen malzemelerde %15 indirim iyi %20 kaçırılmaz fırsattır diye düşünüyorum.
Bu oranlar MAP denen önerilen minimum satış fiyatı için geçerli rakamlar. Tabi ki ilk satış fiyatı (üzeri çizilen rakam) zaten normal MAP fiyatının üzerinde ise yapılan indirim yüzdesi daha büyük olabiliyor :)

Çılgın indirim olarak Hobyykingden 1/8 brussless motorlu 2.4 ghz kumandalı buggy aracı 75 dolara aldım :) Kargo hariç...Hiç aklımda olmamasına rağmen bu fiyat kaçmaz diye aldım. Dediklerinize bende katılıyorum. Ama araya böyle çılgın indirimlerde soksalar hiç fena olmaz :)

o değil de haftasonu yaparız alışverişimizi diyorduk. En fazla almayı istediğim ve kargoyu şişiren alet kumanda çantasıydı. Stok bitmiş...

Ünite de elzem değil... Kaldık ot gibi ortada :D

Rasim Öztürk' Alıntı:
o değil de haftasonu yaparız alışverişimizi diyorduk. En fazla almayı istediğim ve kargoyu şişiren alet kumanda çantasıydı. Stok bitmiş...

Ünite de elzem değil... Kaldık ot gibi ortada :D
Vardir Bunda da bir hayir Rasim ;)

Bu arada arkadaslar, Rasimle konusurken fark ettim, her ne kadar indirim orani %12.5 olarak lanse edilmis olsa da siparis sirasinda indirim kodunu girince %15 indirim uygulaniyor, bilginize :D

Evet İbrahim sayesinde keşfetmiştim ben de :)

12,5 az dedi arkadaşlar, Andy şunu 15 yap dedim. Kırmadı sağolsun :saygilar:

Şimdi işler değişti ;D ;D

Aynen dün gece 12.5 hesaplıyoruz, bir baktık fiyatlar daha aşağıda.
Dedik Andy uyanmadan hemen bitirelim siparişi :laugh:
Kararımızı burda da yazalım da :
Trex 550l dominatör super combo.
2adet optipower ultra 5000mah 50C tercih ettik arkadaşlar :saygilar:

E ozaman şimdiden hayırlı olsun ibrahim çok doğru tercih yapmışsın bizde 550l ciler diye konumu açsak ne yapsak sayımız arttı[emoji1]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İbrahim DEMİRBİLEK' Alıntı:
Aynen dün gece 12.5 hesaplıyoruz, bir baktık fiyatlar daha aşağıda.
Dedik Andy uyanmadan hemen bitirelim siparişi :laugh:
Kararımızı burda da yazalım da :
Trex 550l dominatör super combo.
2adet optipower ultra 5000mah 50C tercih ettik arkadaşlar :saygilar:
Vay olay budur, tercih süper :bravo: :halay: Hayırlı uğurlu olsun İbrahim :yuppi:

Hayırlı olsun İbrahim :) :thumbup:

Mustafa Atabek' Alıntı:
E ozaman şimdiden hayırlı olsun ibrahim çok doğru tercih yapmışsın bizde 550l ciler diye konumu açsak ne yapsak sayımız arttı[emoji1]

GT-N7100 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bence de kesinlikle yeni bir konu açıp, her ikiniz de gerekli toplama aşamalarını gerekse sorularınızı bu konu başlığından paylaşın. Konu ismi mesela "Haydi Hep Beraber TREX 550L Toplayalım" olabilir :thumbup: