F35 için Elektronik Malzeme Tavsiyeniz

İşte aynı sorunun cevabı bu. Aynı oran 1 e 5

emirhan' Alıntı:
peki ikisininde pilleri tam doluluk esnasında kaç dakika havada tutabilir uçağı -- ikiside aynı süredemi biter yoksa nanotech olanı daha mı hızlı tükenir?
Emirhan NanoTech piller ile ilgili daha önce paylaştığımız şu konuya bir göz at istersen ;) Özetle NanoTech uzak dur :D

Onur İLGAR' Alıntı:
İşte aynı sorunun cevabı bu. Aynı oran 1 e 5
zaten bende Onur abinin bu yorumundan sonra vazgeçtim ama yine sizde beni aydınlattığınız için teşekkür ederim

pil bakımından bu pili önerebilirmisiniz baktığım kadarıyla özellikleri aynı hemn agırlıgıda daha hafif?

o pil ağır gelebilir senin uçağa, zippy compact 3s 1000 mah yada 1350 mah olanı seçebilrisin

Valla Emirhancığım daha nasıl açıklarım bilemedim. Aynı soruyu soruyosn aynı cevabı veriyorum soruyu çeviriyosun başka şekilde aslındaaynı şeyi soran başka bir soru soruyorsun. Yukarda sorduğun tüm soruların cevabı evet Nano-Tech piller eğer aynı mAh değerine ve aynı sayısına sahipse C ratingleri sıradan pillere göre daha fazla. Yani havada normal pille göre daha fazla kalırısn daha uzun ucarsın vs. Ya bu Nano bataryaları Duracell pil, diğer bataryaları da sıradan çinko karbon piller gibi düşün. Daha nasıl açıklarım bilemedim en kolay hali bu aklıma gelen.

Ama dikkat etmen gereken bir unsur var.

bu nano pil. Ağırlığı hemenhemen aynı para olan sıradan lipo ile aynı. Yani 3 gram 5 gram fark eder. Ama Liponun olayı şu 45-90 C aralık veriyor sana. Yani bende ne verdiğime emin değilim, bu değerler arasında alırısn ama alışına bağlı diyor yani. Lipo pillerin aralığı daha azdır. 20-30 gibi 30-40 gibi anlatabiliyor muyum. Sen eğer stabil bir şekilde kullanırsan Nano pil normal pile göre ,yani ağırlıkları hmn hemn aynı 2200 Mah lern 10 gram farkları var en fazla, daha uzun ömürlü çünkü stabil kullanımda daha dayanıklı fakat zorlamada Aynı fiyata alabileceğin sıradan Lipo pil yukardaki linkte verdiğim pile göre daha iyi oluyor çünkü zorlamada boost ratingi cok yüksek.

Ama bu pilde normal kullanımda daha çabuk bitiyor. Çünkü nano pilin olayı kendini toplaması. Sürekli yorduğun zaman Nano çokçabuk bitiyor fakat Tam gazdan yarım gaza çek iki dakika uç pil %50 den %70-75 civarına geri toparlıyor ama normal lipo da bu değer çok zayıf o yüzden aynı değerde kullanımda normal pil çabuk bitiyor. Ama Zorlamada Nano çabuk bitiyor hatta sadece bitse gene iyi bide şişiyorpatlıyor çatlıyor. Zorlamadan sakin ucucam diyosan Nano al yok ben tamgaz ucarım diyosan sıradan Lipo al.

bunu izleyin demek istediğimi anlarsızn :D