ESM Sea Fury
Sümer abi bence özellikle benzin motorlu uçaklara vibrasyon sensörü ve data logger takmak laızm, çokta güzel bir DIY projesi olur diye düşünüyorum.
Belirli aralıklarla vibrasyon loglarına bakıp uçakta ters giden birşeyler var mı diye kontrol etmek bence çok faydalı olabilir.
Firewall'da bir hasar veya aşırı balans yapan misal bir pervanenin sebep olabileceği titreşimin sonuçları kötü bir noktaya ulaşmadan farkedilebilir. :agreed:
Şimdi sen " Yine konuyu ne yaptı etti helilere getirdi "
diyeceksin bana ama
bizim modellerdeki güncel FBL sistemler vibrasyon verisini log'luyabiliyor, hatta uygun ekipmanlarla real-time olarakta görebiliyoruz kumandalarımızdan.
Vibrasyonun frekansına göre kök sebep ana rotor mudur, kuyruk rotoru mudur gibi gibi sorunlu parçayı bulmakta vakit kazandıracak temel ayrımlara varabiliyoruz.
kuyun: Sonuçta bu yatay pervaneliler birer heli değiller belki ama yine de kırılsınlar istemem hiçbir zaman.
Ben Sümer abi olsam, hiç vaktim yoksa bile en azından vibrasyon belirli bir seviyenin üzerine çıkınca ötmeye başlayan bir buzzer veya flaş etmeye başlayan bir led koyardım.
Bu arada geçmiş olsun abi neyseki kurtarabilmişsin modeli, tebrikler.